[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ik durf niet te stoppen met Hyperven

Gepost door Shannon 
heey allemaal,

sommige van jullie hebben misschien mijn succesverhaal al gelezen over HyperVen.

Mijn grafiek begint nu aardig af te vlakken en geeft me gemengde gevoelens. Ik heb nog steeds het gevoel: als ik 1 dag mijn oefening niet doe, dan krijg ik weer aanvallen. Ik ben gewoon zo bang dat ik het terug krijg als ik stop met oefenen.
Wat me opvalt is nu ik mijn leven weer oppak, ik weer meer paniekaanvallen heb, dus daar schrik ik ook wel weer van.
Aan de andere kant gaat het dus wel beter met me, maar stoppen durf ik dus gewoon echt niet.[:]sad smiley([/:]

Ook vraag ik me af of het schade aanricht als ik toch gewoon doorga met HyperVen. Uiteraard weet ik dat ik niet mijn hele leven kan HyperVennen, maar ik zou het wel willen... gewoon, voor de veiligheid.

Iemand tips?

groetjes
Shannon
[img73.imageshack.us]HyperVenne2.jpg


hier ook even de link naar mijn grafiek van dit moment.
Re: ik durf niet te stoppen met Hyperven
23 May 2007 17:18
Hallo Shannon,

Ik zou zeker even stoppen, als is het maar een paar weken. Jouw grafiek lijkt nu af te vlakken. Als je na een paar weken het nog een paar keer probeert, heb je kans dat je scores weer verder gaan stijgen, of ze blijven stabiel op dit nivo.

Die onzekerheid over of je het aankan zonder HyperVen is iets dat langzamerhand moet slijten. De angst voor paniekaanvallen, triggeren wellicht die aanvallen zelf. Je hebt jezelf als het ware geprogrammeerd om zo'n aanval te verwachten, de spanning bouwt daarmee op en prompt krijg je hem dan ook. Dat is een psychologisch verschijnsel, dat de anticipatie op de aanval, de aanval zelf triggert.

Kijk eens of - nu je zover bent met HyperVen - de aanvallen al minder vaak voorkomen. Ik bedoel daarmee, kijk eens hoeveel tijd er tussen de aanvallen verstreken is. Als dat steeds langer wordt, weet je dat het aan het wegslijten is. Je vertrouwen in eigen lichaam neemt dan toe.

Blijvend HyperVennen zal niet echt kwaad kunnen, als je het niet forceert tenminste. Maar veel zin heeft het op een gegeven moment niet meer. Het is beter om de tijd die je nu aan HyperVen besteedt voor jezelf te houden. Je bouwt dan een paar rustmomenten in, waarmee je tot jezelf kan komen en de stress van de dag kan verwerken. Wellicht kan je in die momenten wat ontspanningsoefeningen doen. Je hebt nu toch het ritme van HyperVennen, dus dat is nu nog makkelijk om te zetten naar een andere activiteit. Ook joggen of wandelen is een optie.

Het gekke is dat wij in de drukke wereld waarin we leven, we dit soort momenten onszelf niet meer gunnen. We moeten maar doorgaan en doorgaan, zonder dat we ons zenuwstelsel de kans geven om de drukte van de dag te decompenseren met rustmomenten...

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen



Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hallo Shannon,

Ik ben na de carnavalsvakantie gestopt met HyperVennen (eigenlijk te vroeg), tijdens de carnavalsvakantie zijn we namelijk op wintersport geweest en daarna kon ik het even niet meer opbrengen om de draad van HyperVen weer op te pakken. Net nadat ik gestopt was voelde ik me slecht, toen ging het even heel goed, toen kreeg ik een periode met weer heel veel zuchten, maar nu voel ik me meestal goed, terwijl ik toen ik HyperVende, ik me vaak helemaal niet goed voelde. Ik weet dat ik om de klachten helemaal te laten verdwijnen waarschijnlijk ooit wel weer het HyperVennen zal moeten oppakkken, maar deze rustperiode is mij ook heel veel waard. Dus ik zou zeggen probeer het gewoon, en wacht even rustig af als je je niet meteen goed voelt als je gestopt bent, want het kan met enige vertraging toch goed komen. Je lichaam moet er voor mijn gevoel even aan wennen dat je niet meer HyperVend.
En stel het is te vroeg pak je toch gewoon de draad weer op, desnoods lekker na de zomer.
Veel succes met je beslissing,
Groet, Jacqueline
Heey allemaal,

ik ben nu 2 dagen gestopt en ik geef het eerlijk toe: ik moet me echt inhouden om niet gewoon te gaan HyperVennen. Ik vind het gewoon zo eng zonder HyperVen. Ik weet dat mijn lichaam weer even rust nodig heeft, maar het lijkt nu net of ik weer overadem. Waarschijnlijk is het gewoon de angst, maar ik vind het toch wel akelig.

Ik zit nu echt de heel dag binnen. Ik durf nu gewoon de deur ff niet uit. Dan bedoel ik overdag. s'Avonds ben ik wel even gaan fietsen, maar overdag durf ik de deur echt niet uit. Ik ben gewoon zooo bang. Echt heel vervelend!![:]sad smiley([/:]

Nooit gedacht dat het leven proberen op te pakken zo moeilijk zou zijn. Ik vind het heel moeilijk dat ik nog niet echt vertrouw op mijn lichaam. Heel moeilijk.

O ja, en ik ben ook weer wat duizelig, weer eens na het maanden niet meer te zijn geweest. Daar schrik je dan ook weer meteen erg van.

Nog erg bedankt voor je reactie Jaqueline. [:]smiling smiley[/:]

ik hoop hier ooit uit te komen.

groetjes
Shannon

Meer weten over het HyperVen programma?