[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ik ben denk ik goed bezig!

Gepost door Rainbow 
Ik ben denk ik goed bezig!
04 June 2007 14:51
Hoi iedereen,

Even een VOORZICHTIG berichtje dat ik denk/hoop dat ik op de goede weg zit. Ik oefen keurig 2x per dag en het lijkt alsof ik minder vaak begin te ademen. Gisteren zat ik in de tuin te lezen en toen ademde ik haast niet. Ik had toen géén chronische hyperventilatie. Zaterdag met wat kinderen gespeeld in een speeltuin, wederom géén last. Vrijdag hadden we van het werk een studiedag en die ging ook prima. Ok, de laatste avonden heb ik wel watten, maar ze lijken al wat minder ondoordringbaar. Ik heb 'al' vier goede dagen. Ik durf niet te zeggen dat ik geen last meer heb, want ik weet dat ik zeer waarschijnlijk een terugval ga krijgen, maar nu geniet ik van het moment. Het is voor mij een bewijs dat HyperVen écht werkt en dat we, als we maar volhouden, voor altijd zonder chronische hyperventilatie door het leven kunnen! Ik oefen stug door, ook al weet ik dat de weg naar genezing nog (heel) lang is. Ik weet dat HyperVen helpt en dat sterkt me om door te gaan!

Rainbow
Oh ja, ik keek even terug en zag dat ik op 30 mei nog postte dat ik me slecht voelde. Dat was toen ook zo, maar sinds 31 mei gaat het beter en daar hou ik me maar even aan vast!
Lieve Rainbow,

Wat heerlijk voor je dat je je al zo lang goed voelt[:](Y)[/:]
Ben echt heel blij voor je[:]grinning smiley[/:]
En nu volhouden hoor! en voor je het weet staat je verhaal bij de genezen kant.

Met mij gaat het ook steeds beter, zo goed dat ik de gezinshulp ga afbouwen en over 5 weken komen ze helemaal niet meer[:]grinning smiley[/:]
Krijg steeds meer energie en heb steeds minder last van duizelingen of andere chronische hyperventilatie klachten

We zijn op de goede weg[:](Y)[/:] geweldig.

En wie weet duurt de genezing niet meer zo heel lang maar zijn we al bijna op het eindpunt.
Of anders gezegd aan het begin punt van een chronische hyperventilatie vrij leven!
Liefs Miranda

heey Rainbow,

super zeg!!

ik wil alleen even wat zeggen[:]tongue sticking out smiley[/:] je zegt: want ik weet dat ik zeer waarschijnlijk een terugval ga krijgen... Dat is niet de goede instelling. Denk: het gaat nu goed, het blijft goed gaan.

We kunnen het wel!!

groetjes
Shannon
Hoi Rainbow!

Erg leuk voor jou! Elke goede periode is weer een stap in de juiste richting en een bewijs dat het echt wel kan: een leven zonder chronische hyperventilatie. Ik ben ook altijd heel blij als ik zo'n tijdje vrij ben of toch bijna vrij ben van symptomen. En net zoals Shannon zegt: vooral niet te hard denken dat je een terugval zal krijgen[:]smiling smiley[/:]. Ik doe dat dus ook elke keer en dat is erg fout want dat is zo'n beetje hetzelfde als na het eten denken dat je toch terug honger zal krijgen en dat het geen zin heeft gehad van te eten[:]smiling smiley)[/:]... Ok, je krijgt uiteindelijk wel terug honger (misschien al bij al dan toch niet zo'n beste vergelijking van mij[:]tongue sticking out smiley[/:]), maar dat valt wel gemakkelijk op te lossen hé!

Geniet er nog wat van!

Groetjes,
Griet
Hoi!

En ja hoor, wéér een goede dag die aan het lijstje kan worden toegevoegd! Ik heb nu 6 best wel goede dagen achter elkaar, een record! [:]smiling smiley)[/:] Soms ben ik toch bang voor de dag dat het weer mis zal gaan. Helaas is dat tot nu toe ook steeds gebeurd, dus is het niet heel vreemd dat ik daar rekening mee houdt. Maar daar denk ik nu niet aan, ik geniet van mijn heldere kopje!

En Miranda en Shannon: ik weet dat jullie je ook steeds beter gaan voelen! Da's mooi! We gaan door! En Griet, een leuke vergelijking met dat eten! Voel jij je ook beter?

Op naar de volgende goede dagen!!

Rainbow
Toppie Rainbow[:](Y)[/:] je hebt er al weer 6 heerlijke dagen opzitten.

Klein tipje van mij.....ga je nu niet gelijk teveel doen???? is niet bemoeizuchtig bedoelt hoor[:]smiling smiley[/:]

Ben echt blij voor je[:]grinning smiley[/:]

Met mij gaat het ook weer een stuk beter, alleen zit mijn nek erg vast, heb nu oefeningen van de fysio en hoop dat ik het wat beter los kan krijgen.

Veel liefs Miranda
Hoi,

Nou, ik heb het in totaal 9 dagen volgehouden: leven zonder chronische hyperventilatie. Helaas kwam het gisteren terug en ook vandaag heb ik een raar gevoel in mijn hoofd. Ik voel me gisteren en vandaag wel lamlendig, heb weinig energie, dus daar kan het mee te maken hebben. Ik heb NERGENS zin in. Vandaag hang ik maar wat op de bank...pfff. Hopelijk voel ik me morgen weer beter en gaat het dan met de duizeligheid ook weer omhoog. Die 9 dagen zonder chronische hyperventilatie (of ik elk geval bijna geen chronische hyperventilatie) smaken naar meer! Maar het is dus niet zo dat je opeens genezen bent na een aantal goede dagen. Dat wist ik wel. Ik moet dus nog een tijd(je) doorgaan met HyperVennen.

Groetjes lamlendige Rainbow (GAAP, na 11 uur slapen ben ik NOG moe)
Hey Rainbow,

Wat jammer voor jou dat het nu even weer wat minder gaat. Nochthans weet je dat je het echt wel kan, je hebt het de voorbije dagen bewezen! Het feit dat je je nu even lamlendig en raar voelt, wil niet zeggen dat je op de slechte weg bent. Zoals in elk genezingsproces gaat ook het genezen van chronische hyperventilatie met ups and downs. Jouw lichaam heeft gedurende een heel lange periode verkeerde gewoontes aangeleerd gekregen en dat los je natuurlijk niet op in een paar dagen. Als je een paar dagen geproefd hebt van een (bijna) chronische hyperventilatie-loos leven dan is de teleurstelling wel groot als je dan terug duizelig bent.

Ik moet wel zeggen dat ik om één of andere bizarre reden dit weekend ook heel moe en 'hangerig' geweest ben. Gisteren ben ik moe wakker geworden en in de namiddag heb ik liggen slapen (iets wat ik normaal nooit doe). 's Avonds moesten we nog even ergens naartoe en ik moest mij uit de zetel slepen en was erg blij toen ik er twee uur later terug kon inploffen. Schandalig hé [:]smiling smiley[/:]. Op zo'n momenten heb ik ook totaal geen energie en ben ik erg vatbaar voor chronische hyperventilatie.

Zeker niet opgeven hoor, je weet dat je het kan!

Groetjes,
Griet

Meer weten over het HyperVen programma?