[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Warmtestuwingen

Gepost door Rainbow 
Warmtestuwingen
25 June 2007 16:46
Hoi allemaal,

Ik heb de laatste tijd enorm veel last van aanvallen van warmte. Normaal ben ik een koukleum, maar sinds een paar maanden heb ik het altijd bloedheet. Het lijkt af en toe wel of ik in de overgang ben! Het zijn echt warmte-aanvallen. Van het ene op het andere moment krijg ik het bloedheet! Dat is volgens mij typisch hyperventilatie. Hebben jullie dat ook? Ik hoop niet dat het de overgang is, want ik ben pas 33! [:]sad smiley([/:] En waar komen de aanvallen vandaan?

Groetjes een verhitte Rainbow
Re: Warmtestuwingen
25 June 2007 21:33
Hoi Rainbow

Ik heb het ook hoor, dan krijg ik het zo ineens heel warm ,en moet ik echt mijn shirt uit trekken . En dan na een tijdje zakt het weer af, en ben ik weer koud . Ik heb dat ook in vlagen , kan zo ineens komen ,en gaat ook zo weer weg . Waar het weg komt weet ik niet , maar het zal er denk ik wel bij horen .

Groetjes van Stephanie
Re: Warmtestuwingen
26 June 2007 12:12
Hoi Rainbow,

Volgens mij hoort dat gewoon bij chronische hyperventilatie want ik heb het ook (ben 27 jaar)! En hoe dan nog... In de meeste ruimtes heb ik het ook onmiddellijk veel te warm en moet ik mijn trui uitdoen. Ik begin dan te zweten alsof ik in een sauna zit. Dat had ik vroeger helemaal niet. Ik heb sindsdien een hekel gekregen aan warme plaatsen, zoals restaurants, filmzalen, opleidings- en vergaderlokalen. Vroeger had ik het altijd graag warm en nu heb ik het liever te koud. Hitte lokt bij mij automatisch hyperventilatie uit, zeker als de hitte ontstaat doordat er veel mensen samen in een afgesloten ruimte zitten. Als ik 's morgens op mijn werk toekom (na het fietsen en trappenlopen) dan ga ik telkens bijna van mijn stokje van de warmte. Ik zet dan zo snel mogelijk mijn ramen open voor frisse lucht (zelfs als het ijskoud is buiten) totdat ik in een ijspegeltje veranderd ben en dan voel ik mij meestal terug beter [:]grinning smiley[/:]. Ook thuis kan ik het plots heel warm krijgen (ik check dan altijd bij andere mensen of zij het ook zo warm hebben), maar dat is dan vaak eerder zo'n vervelend gloeiend gevoel alsof ik koorts heb. Erg raar allemaal[:]tongue sticking out smiley[/:], maar blijkbaar herkenbaar dan.

Groetjes,
Griet
Re: Warmtestuwingen
28 June 2007 14:57
Hoi Rainbow

Ergens tijdens mijn gesurf, heb ik gelezen dat warmte stuwingen er ook bij horen.,
zal ook wel van de vernauwde en dan weer verwijde vaten af komen.
Trouwens zelf heb ik dat ook, maar niet continue heet hoor.
Ook vaak ineens koud, met rillingen.

Groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?