[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Goede tip voor de vrouwen onder ons!!!

Gepost door Elske 
hallo allemaal,

ik heb mij al eens voorgesteld maar zal nog even kort wat vertellen..
ik heb sinds 3 kwart jaar chronische hyperventilatie, het begon met de kerst, het begin van een vreselijke tijd.
kreeg 2 aanvallen en sinds toen geen dag klachtenvrij geweest..
dagelijks duizelig, steken in de borst, druk op de borst, erg veel boeren, licht in het hoofd, sommige dingen niet meer durven doen, extreme vermoeidheid, hartkloppingen, hartoverslagen enz.................. het ging de hele dag door....
heb ademhalingtherapie gehad en dit heeft ook mede geholpen, gesprekken gehad met psycholoog, hielp bij mij niks en veel rust genomen!! rust is echt ontzettend belangrijk voor het herstel van chronische hyperventilatie, ik heb in mijn slechte periode soms geen rust genomen omdat mijn klachten het ergst waren als ik rust nam dus ik ging maar door om zo weinig mogelijk te hoeven denken en voelen..
op het laatst toen ik begon met de acceptatie van chronische hyperventilatie (na lichamelijke onderzoeken toen ik wist dat er niks met mijn hart aan de hand was) dwong ik mezelf tot rust en ging het steeds beter..
ik had al eens gehoord dat hormonen en chronische hyperventilatie ook niet goed samengaan..
omdat mijn relatie over is ben ik van de pil gegaan en het is al zolang geleden dat ik me zo goed heb gevoeld!!!!!!!!!!!!!!! tuurlijk heb ik nog wel klachten alleen niet extreem meer en het is minder angstig... heb nu alleen nog last van mijn spieren (kramp, pijn) maar duizelig ben ik al een tijd niet meer geweest! het is alsof ik een nieuw leven begin, het klinkt raar maar het is zo fijn! ik kan me ook niet meer voorstellen dat ik me voor chronische hyperventilatie ook zo voelde! zo vreemd maar die chronische hyperventilatie veranderd je hele leven....
ik weet dat dit niet voor iedereen zal gelden maar het is echt het proberen waard!!
en ik weet ook dat ik er nog niet van af ben en dat ik zo weer een terugslag kan krijgen maar ik ben op de goede weg!

heel veel succes en sterkte allemaal!!

liefs elske
hoi elske,

ook ik heb een paar aanvallen gehad en bepaalde klachten. ben naar dokter geweest en die schreef me ad voor; die heb ik een half jaar genomen maar voelde me er echt niet goed bij samen met mijn dokter heb ik ze langzaam afgebouwd en ik moet zeggen ik voel me er beter bij,maar dat moet ieder voor zichzelf uitmaken. dit wou ik even kwijt,rome is ook niet op één dag gebouwd! groetjes en houden zo!
ik ben sinds 2 weken gestopt, had al langer het idee dat me de pil niet goed viel. Elke stopweek zware hoofdpijnen en het voeld niet goed. Ik ben r ook mee gestopt, voel me wel beter nu, maar of het daardoor komt weet ik natuurlijk niet, omdat ik met meerdere dingen bezig ben. Maar het voelt wel goed, dus dat is al gewonnen!
he suzanne!!

ik hoop voor je dat het goed blijft!! bij mij in ieder geval wel.. sinds ik van de pil af ben gaat het zoveel beter met me!! en het zal heus niet alleen van de pil komen maar wel in combinatie met..
hoelang het jij al chronische hyperventilatie dan?
Hoi Elske,

Op het forum saat onder het kopje"ervaring gezocht"mijn voorstel mail, ik heb sinds 2005 last van chronische hyperventilatie. Ik kan merken dat ik nu echt aan het hrstellen ben, dinsdag en vandaag weer een fijne dag gehad. Gisteren was het bud, maar tot vorige week was elke dag een ramp. Ik denk ook dat het de combinatie is hoor, maar toch. Het is en blijft hormoon troep natuurlijk, dus baat het niet, schaden zal het zeker niet! Ik hoop in elk geval nu van de hoofdpijnen af te zijn, dat moet nog blijken.

En hoe lang ben jij al bezig? wat een ellende he!!

groetjes, suzanne

Meer weten over het HyperVen programma?