[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ervaring gezocht!

Gepost door Suzanne 
ervaring gezocht!
24 October 2007 19:40
Hallo,

In juni 2005 werd bij mij chronische hyperventilatie geconstateerd. Na een zware periode van sterfgevallen en verbouwingen, dus verklaarbaar. Ik heb Astma, en ook in 2002 ziekte van pfeiffer gehad, ik heb begrepen dat dat EEN oorzaken/'>oorzaak kan zijn.
Ik dacht dat ik eraltijd goed mee kon omgaan, maar achteraf gezien is dat helemaal niet waar, en werden de klachten telkens erger. Tot eind augustus dit jaar. Ik ben compleet ingetsort, kan niet meer fietsen, autorijden, me tde honden lopen werd een probleem, kindjes naar school brengen, boodschappen doen, ik kon het niet meer, kreeg zoveel angst op me af ineens.

Ik ben er erg van geschrokken, herkende mezelf niet, en kreeg van de huisarts tijdelijk oxazepam, om rustig te worden. Dat heeft me goed geholpen, maar toch wilde ik dat niet, ik wilde gewoon beter worden.

Ik heb nu een lange maand achter de rug, een maand waarin ik me doodongelukkig voelde, eenzaam en verdrietig. Ik loop bij fysio, voor ontspanningsoefeningen en ademoefeningen, en dat gaat best goed. het haalt mijn klachten nog niet weg, maar ik voel me rustig worden. Mijn nek is een bonk staal, en mijn wervels zitten teveel op elkaar gedrukt. Mijn grootste kalcht is toch die akelige duizeligheid, als die toch eens weg is...

Zelf had ik het vermoeden dat ik serotonine tekort heb, maar mijn huisarts vind dat ik dan depressief moet zijn.....in overleg met hem slik ik nu sinds bijna 2 weken St janskruid van kira forte, dat werkt ook serotonine verhogend, en ik heb wel het gevoel dat het gaat werken. Ik slaap in elk geval weer goed ( op een tempur kussen by the way, op aanraden van fysio. Rib uit mijn lijf, maar wel het geld waard), mijn hoofdpijn is aan het afzakken, en gister had ik zelfs eendag dat ik dacht: ik herken mezelf weer... Wat een heerlijk gevoel.

Ook ben ik sinds 2 weken (zaterdag 2 weken) aan het HyperVennen. Ik ben begonnen met een gemid. van 38.2 en zit nu op de 64.4 ( met een uitschieter naar 74.5). Ik hoop zo dat dit me gaat helpen ook, ik ben de klachten zo moe!!

Heeft iemand hier ervaring met een haptonoom?

Ik hoop hier wat herkenning te vinden, want soms heb ik het gevoel dat ik er echt alleen voor sta, is niet zo, maar zo voelt het soms wel.

groeten
Re: ervaring gezocht!
27 October 2007 12:17
Hi Suzanne,

Ik heb haptonomie gedaan, maar bij mij hielp het niet. Tijdens de sessies lukte het me wel om tot ontspanning te komen, maar in het 'dagelijks leven' hielp het me niet. Ik herken heel veel in je verhaal en begrijp heel goed hoe je je voelt hoor! Het blijft moeilijk om aan anderen uit te leggen he? Je schrijft dat je jezelf niet meer herkent, ook heel herkenbaar voor mij! Het lijkt net of het leven voor hyperventilatie een 'vorig' leven was. Overigens heb ik indezelfde periode hyperventilatie gekregen als jij en ben ik nu ongeveer net zo lang bezig als jij met HyperVen! Bij mij helpt Sint Janskruid ook goed.
Veel sterkte en houd de moed erin!
Carola
Re: ervaring gezocht!
27 October 2007 12:28
Dank je wel voor je reactie, ik vind het altijd fijn te horen dat ik niet de
enigste ben, die herkenning heb je soms zo nodig he?!

De vrouw in ons dorp die haptonomie geeft, is ook psychologe erbij, en dat
is precies wat mijn huisarts wil...ik heb zoeits van, wat moet ik daarmee,
ben er nog niet aan toe denk ik, maar aan de andere kant wil je alles
aanpakken om maar beter te worden.
En inderdaad, een leven voor en en leven na hyperventilatie. Mijn fysio zei een paar
weken terug, dat ik hier rijker uit ga komen, en dat geloof ik ook. De
dagen dat ik me goed voel zijn me zo dierbaar nu!

Hoelang slik je al stjanskruid? Ik nu 2 weken, en ik voel ook dat het gaat
werken. Ik hoop ook oprecht dat mijn paniekaanvallen komen door serotonine
tekort, en dat dat dus door het stjanskruid minder gaat worden, heb jij daar
ervaring mee?
Ik wilde net gaan HyperVennen, het is pittig,maar ik ben vol van vertrouwen
dat het zal gaan werken!
Re: ervaring gezocht!
28 October 2007 09:10
Hi Suzanne,

Ik slik al heel lang Sint Janskruid, ik denk al 1,5 jaar. Het helpt bij mij niet tegen de hyperventilatie op zich, maar sinds ik Sint Janskruid gebruik 'durf' ik wel weer meer.
De meeste problemen heb ik zelf momenteel met mijn nek. De hals-borstbeen spier staat veel te strak met als gevolg dat ik alles onder druk zie en erg wazig in mijn hoofd ben bah!
Hopelijk gaat de fysio snel resultaat geven! Mijn huisarts wilde me ook naar de psycholoog sturen, maar ik zag dat niet zo zitten. Ben bang dat een psycholoog gaat zoeken naar dingen die er niet zijn en daardoor dingen juist onnodig erger maakt. Ik heb chronische hyperventilatie gekregen door overbelasting: 2ekindje, zwaardere functie, echtgenoot baan waarbij hij nooit thuis was. Inmiddels is deze overbelasting niet meer aan de orde, maar de chronische hyperventilatie is er nog wel! Ik weet natuurlijk niet hoe jouw situatie precies is, maar ik zou alleen naar de psych gaan als je het ook zelf wilt! Ik ga nu ook weer HyperVennen! We houden de moed erin!
Re: ervaring gezocht!
28 October 2007 09:41
Hoi Carola,

Nou, jou verhaal zou zo de mijne kunnen zijn hoor, bij mij is het ook ontstaan door overbelasting: in korte tijd een paar diertbaren verloren, flinke verbouwing thuis, ziekte van pfeiffer tijdens mijn tweede zwangerschap ( nadat de eerste te vroeg werd geboren), opzetten eigen bedrijf van mijn man, combinatie werk en gezin....

Ik heb hetzelfde als jij wb de psycholoog, ben ben dat er naar oorzaken wordt gezocht die er niet zijn. Ik WEET waardoor het komt, en ik ben nu hard aan hetwerk om te herstellen, en aan het kijken hoe ik het in de toekomst kan voorkomen.

Wel zit ik eraan te denken naar een homeopaath te gaan, heb jij daar ervaring mee?

Je mag, als je behoefte hebt, me ook prive mailen hoor: g.dgreef@chello.nl

Groeten, Suzanne ( die nu ook gaat HyperVennen)

Meer weten over het HyperVen programma?