[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

kan dit ook?

Gepost door Jurgen 
kan dit ook?
20 November 2007 21:20
ff vraagje heeft het ook effect als je bijvoorbeeld smorgens 5 smiddags 5 en savonds 10 trials doet dan heb je toch ook 2 sessies gedaan? groetjes jurgen
Re: kan dit ook?
21 November 2007 17:34
Hallo Jurgen,

5 trials per sessie heeft wel wat effect, maar beduidend minder dan 10 trials. Het gaat er namelijk om, om een cumulatief effect te veroorzaken, waarbij het organisme gedurende wat langere tijd in een licht verzuurde toestand verkeert. Door het aantal trials te halveren, halveer je ook de tijd dat het lichaam in die licht verzuurde toestand verkeert, en daarmee neemt de kans dat het ademcentrum van instelling wijzigt af. Dus mijn advies is: doe 2 sessies van 10 trials per dag. Dat werkt (veel) effectiever dan de sessies op te breken.

Onderstaand is algemeen en niet speciaal voor jou bedoeld hoor Jurgen:

Veel mensen hebben grote moeite met het vrijmaken van tijd voor de therapie. Ik begrijp dat wel, maar je doet het wel voor jezelf, om van die nare klachten en de beperkingen die je daarmee hebt af te komen. 2x een half uur per dag lijkt erg veel, maar is het feitelijk niet. Wij slapen zo'n 6 to 8 uur per dag en dat accepteren we wel als normaal. Toch is dat ene uurtje voor jezelf nemen vaak een probleem. Het is dan ook je eigen mindsetting die je ervan weerhoudt om die tijd vrij te maken. Probeer eens om daar wat aan te doen.

Als je een begrijpende baas hebt, dan is het meestal ook wel bespreekbaar dat je wat tijd krijgt om aan jezelf te werken. Uiteindelijk is dat ook in de baas zijn voordeel. Het is wel vaak moeilijk om dat duidelijk te maken, maar probeer het gerust eens een keer. Vaak staan managers er makkelijker tegenover dan je denkt.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Re: kan dit ook?
21 November 2007 20:14
bedankt voor het duidelijke antwoord rob ik maak er wel tijd voor vrij groetjes jurgen
Re: kan dit ook?
21 November 2007 21:01
hoi rob.

klopt, komt me wel bekend voor. Ik maak de tijd wel hoor, ik heb nu vaste tijdstippen, endat werkt prima. Het is voor mij ook even verplicht een half uurtje op mijn gat zitten, even tijd voor mezelf, en dat is ook goed en nodig.

Meer weten over het HyperVen programma?