[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Slijmprop in mijn keel

Gepost door Rainbow 
Slijmprop in mijn keel
21 October 2007 18:16
Hallo,

Vandaag heb ik echt het dieptepunt bereikt qua scores: 54,6...dat haalde ik zelfs niet toen ik met HyperVen begon! De afgelopen weken zijn de scores gedaald van in de 80 naar in de 60...Ik ben al weken verkouden, wat denk ik de reden is waardoor ik zo vreselijk snel buiten adem ben...

Ik heb al een half jaar een prop slijm in mijn keel. De huisarts en de KNO-arts deden geen enkele moeite om dit te onderzoeken toen ik bij ze was, blijkbaar is het niets ernstigs. Het is dus geen druk op mijn keel, zoals je dat weleens hebt als je forceert met oefenen. Het is echt vastzittend slijm dat niet weg te slikken is. Ik heb al van alles geprobeerd, maar het gaat niet weg. Het is een zeer irritant gevoel, dat zorgt dat je best benauwd wordt af en toe. Kan dit ook komen door hyperventilatie/verkeerd ademen? Herkent iemand dit? En dan natuurlijk: wat heb je er aan gedaan om het weg te krijgen?

Hopelijk gaat het weer beter met de verkoudheid, want ik loop al weken te kwakkelen zonder echt ziek te worden. Ik heb een bruiloft gehad afgelopen vrijdag en dat was best vermoeiend. Gelukkig ging de dag zelf - we waren daggast - best goed. Maar nu ben ik dus behoorlijk vermoeid, ik loop te niezen en te hoesten en ik scoor dus heel slecht. Volgens mij is onderhand heel Nederland verkouden, bah!

Groetjes Rainbow
Re: Slijmprop in mijn keel
22 October 2007 11:35
Hoi Rainbow,

Zo'n slijmprop in de keel is enorm lastig en niet gemakkelijk weg te krijgen. Ik spreek uit ervaring, hoor want ik heb dat ook eens een hele lange periode gehad. Ik kreeg het slijm maar niet weggeslikt en als ik neerlag, voelde het soms alsof ik erin ging stikken. Ik had toen voortdurend het gevoel dat er 'iets' in mijn keel zat. Het hinderde mij ook bij het eten en ik werd er zelfs soms misselijk van. Ik dacht toen dat er iets grondigs mis was met mijn slokdarm of luchtpijp of zelfs dat ik mucoviscidose had (ja, wat een hypochondrische gedachte hé[:]sad smiley[/:]). Ik kuchte mij verloren en irriteerde daarbij keer op keer mijn luchtpijp en slokdarm waardoor ik uiteindelijk ook last kreeg van maagzuur. Ben toen een aantal keer naar de huisdokter geweest, maar die vond niks speciaals. Ik heb toen een medicijn gekregen tegen een ontsteking van de slokdarm, maar dat bracht allemaal niets op.

Uiteindelijk is het bij mij dan toch weggegaan, maar vraag mij niet meer hoe want dat weet ik niet[:]sad smiley[/:]. Af en toe heb ik het nog wel eens terug, maar nooit meer zo lang als toen. Ik ken trouwens iemand die ook hyperventilatie heeft en die heeft ook erg veel last van zo'n slijmprop. Zij kan 's nachts zelfs soms niet plat liggen omdat ze anders het veel te benauwd krijgt. Bij haar verergert het wel wanneer ze bijvoorbeeld yoghurt of ijs eet.

Volgens mij is er dus duidelijk een verband tussen hyperventilatie en dat afschuwelijke slijmpropgevoel, alleen weet ik niet hoe het juist in zijn werk gaat.

Hopelijk ben je snel van jouw verkoudheid verlost want dat zal dat vervelende gevoel in jouw keel er natuurlijk niet beter op maken...


Veel vitamines gewenst!
Griet

Re: Slijmprop in mijn keel
23 October 2007 18:03
Hoi Griet,

Nou, die vitamines heb ik hier hoor! Gisteren heb ik de hele dag op de bank gelegen onder een dekentje en mijn vriend sleepte de jus d'orange (vitamine C) maar aan! [:]smiling smiley)[/:] Vandaag voel ik me 100% beter!

Die prop is vreselijk irritant, omdat 'ie gewoon niet weg te slikken is. Bij mij voelt het alsof er een soort kikkerdril halverwege mijn keel zit. Ik heb allerlei drankjes van de drogist, maar die werken totaal niet. Ik denk ook dat het met hyper te maken heeft. Ik heb boekjes waar dat precies in staat, hoe dat komt. Ik zal het eens opzoeken...Nou ja, we slikken die prop hopelijk een keer weg, want het is echt vies zo! Gelukkig slaap ik altijd als een roos en heb ik het niet benauwd.

Bedankt voor je antwoord weer!

Groetjes een zeer veel vitamine C in haar lichaam hebbende Rainbow [:]smiling smiley)[/:]

Re: Slijmprop in mijn keel
23 October 2007 22:18
Hi Rainbow,

Ik heb de 5 maanden ook zo'n slijmprop gehad. Het was even weg en vanaf vandaag heb ik er weer last van. Wel ben ik ook nog een beetje verkouden, maar als ik de berichten zo lees, heeft 't denk ik ook wel met hyperventilatie te maken.

Beterschap!!!
Re: Slijmprop in mijn keel
29 October 2007 20:39
Hier nog een chronische hyperventilatie-er met zo'n prop Rainbow, maar ik ken ook iemand die dat maanden lang had en die geen chronische hyperventilatie heeft. Volgens mij heeft het wel met spanningen te maken.
Er is toch ook een gezegde; kreeg er een brok van in mijn keel.

Heb je de boekjes al gevonden? Of ben je er inmiddels vanaf, dus de zoektocht gestaakt?

groetjes Vlinder



Bericht bewerkt (30-10-2007 11:17)
Re: Slijmprop in mijn keel
13 November 2007 20:40
Hoe is het met de slijmprop Rainbow?
En heb je de boekjes al gevonden?

groetjes Vlinder
Re: Slijmprop in mijn keel
19 November 2007 15:07
Ha Vlinder,

Hoe is het met mijn slijmprop? [:]grinning smiley[/:] Nou, die zit er nog hoor. Niemand weet waar het vandaan komt en hoe het weg kan gaan...Ik probeer er maar niet te veel aan te denken, net zoals aan mijn oor dat al maanden POTDICHT zit. Ik kon het antwoord niet echt terugvinden in het boek. Het schijnt dat een lijf met hyperventilatie zichzelf beschermt tegen het verlies van CO2 door meer slijm te gaan produceren. En zo zou de prop misschien gevormd zijn? Geen idee!

Groetjes Rainbow (met haar vertrouwde prop)
Re: Slijmprop in mijn keel
20 November 2007 09:22
Rainbow, drink je veel melk? en eet je veel kaas? Als dat het geval is, zou ik dat eens een tijd laten staan, ik merk namelijk dtaik daar gevoelig voor ben. Dagen dat ik veel melk drink, heb ik veel last van slijm in mijn mond en keel. Geef het een maandje om uit te proberen.
Re: Slijmprop in mijn keel
20 November 2007 09:36
en yoghurt etc, dus alle zuivel .....
Re: Slijmprop in mijn keel
20 November 2007 11:23
Hoi Suzanne,

Inderdaad, ik hoor ook dat dat heel erg slijmvormend is. Ik eet niet buitengewoon veel zuivel, maar elke dag wel wat natuurlijk. Yoghurt vooral, melk lust ik niet. Ik kan inderdaad eens proberen om het wat te minderen, misschien helpt het. Die bal voelt ook niet prettig. Het is echt slijm, dus geen spieren die vast zitten. Bedankt voor de tip!

Groetjes rainbow
Re: Slijmprop in mijn keel
22 November 2007 15:16
Hoi Rainbow

Bedankt voor het zoeken. Iedereen zal wel een andere verklaring hebben voor de prop.
Niet zo lekker praatje, maar ik heb de prop ook besproken met de acupuncturist,
daar is ook extra aandacht aanbesteed. Hoest nu al 2 maanden slijmpropjes op.
Het is heel dik en taai.
De prop zit nog in de keel, maar de doofheid die ik al heel lang had, is sinds een week weg.
Ik weet natuurlijk niet zeker of het door de behandeling komt, maar ben blij dat ik er vanaf ben, want ik werd leek wel met de dag dover.
Over de zuivel: ik eet alleen maar kaas en heel soms wat kwark of yoghurt.

groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?