[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

terugval na uitje en/of griep(je)

Gepost door Suzanne 
Hoi!

Even benieuwd hoe jullie dat ervaren: merken jullie dat je een terugval hebt alsje iets intensiefs hebt gedaan? Of wanneer je grieprig bent? Endan bedoel ik niet zozeer in de waardes van HyperVennen, maar ik bedoel meer qua hoe je je voelt.

Ik ben zaterdagmiddag dus naar Holiday onIce geweest, had ik al in maart geboekt,en uitgerekend de dagen ervoor werd ik grieperig,envoelde me dus dubbel niet lekker, ik merkte dat ik meteen weer veel en veel duizeliger werd, onzekerder en voor mijn gevoel deed ik weer een paar flinke stappen achteruit. Werd er moedeloos van.

Zaetrdag was he tdus erg druk, uitverkochtezaal, en de oppepper is natuurlijk dat het goed ging, geen aanval gehad. Daarna nog een hapje eten, en kort daarnamerkte ik meteen dat ik enu echt de knollen op had, en dan wil ik nog maar een ding: weg!

gisterenwas ik erg duizelig en moe, en vandaag nog wel duizelig, iets minder, maar wel meer als de laatste weken. Zou dat kunnen komen door zo'n uitje? wat voor een ander vanzelfsprekend is maar voor ons niet?
Hoi Suzanne,

Herken het zeker hoor! Ik had al een intensieve week achter de rug (opbouw van werk na een tijdje helemaal thuis te hebben gezeten en vrijdagavond ging ik ook nog ff weg met mijn vriend. Dat ging goed, tot in het restaurant waar ik me weer lekker beroerd voelde. De dag daarop en zondag ook nog wat voelde ik me echt weer duizeliger, beroerder, angstiger (vandaag ook weer meer op het werk beroerd...), angstig dat er iets mis is met mijn hart etc.
Als reactie op teveel doen, is mijn weerstand ook verminderd en heb ik nu ook nog een lekkere verkoudheid erbij.
We weten weer waar onze grens nog even ligt, zullen we maar zeggen.
Veel succes!!
He Suzanne,

Ik herken dat zeker ook hoor! Ik probeer nu ook heel bewust niet te veel 'spannende'dingen in een week te doen. Dat je klachten verergeren komt denk ik doordat je door de spanning (gaat het allemaal wel goed?) nog meer hyperventileert en daarna kamp je met de gevolgen! Probeer het positief te bekijken: je bent niet in paniek geraakt. Nu gewoon even lekker rustig aan doen.

Groetjes,
Carola
Hoi Suzanne,

Inderdaad, ik heb daar ook last van. Met de decembermaand in zicht, staat mijn agenda alweer behoorlijk vol. Feesten, etentjes, kerst, oud en nieuw, sinterklaas, een weekend kerstshoppen in het buitenland...Ik probeer normaal niet veel te plannen, maar soms ontkom je er gewoon niet aan. Zelf ging het bij mij de laatste weken behoorlijk goed. Maar dan doe ik vaak toch weer wat teveel, zoals naar de film gaan vanuit mijn werk, snel, snel iets eten in de stad, winkelen, iets kopen wat niet leuk bleek en meteen weer hup, terug naar de stad om het te ruilen. Dat wordt dan allemaal wat teveel van het goede en dan komen mijn duizelingen langzaam toch weer terug. Komende dagen moet ik overwerken, heb ik een dinertje en een verjaardag...Allemaal veel. Ik moet me daarna toch even rustig houden en heb komende week dan ook niets gepland. Behalve Sinterklaas dan...Dan kom ik weer wat tot rust. We moeten er toch rekening mee houden dat we wat minder rekbaar zijn dan anderen. Mijn vriendinnen doen elke dag van alles en zij hebben nergens last van. Voor mij geldt dat niet. Maar ik vind dat ook niet erg. Ik ben niet voor niets een HSP-er, iemand die niet tegen drukte kan en graag alleen is! Ik kies er zelf al voor om niet elke dag iets te hebben. Heerlijk, met een boek op de bank!

Trouwens ERG goed dat je naar Holiday On Oce bent geweest! Misschien zou je dat eerder niet gedurfd hebben! [:](Y)[/:]

Groetjes Rainbow
Thanks!! ook hier weer blij metde herkenning, hoe vervelend ook.
rainbow, inderdaad, een maand geleden zou ik niet eens geweest zijn hoor!! en nu met lichte griep ben ik wel geweest, weliswaar met oxazepam, maar ik heb echt een heerlijke middag en avond gehad.

Weet je wat ik zo moeilijk vind? ik weet voor mezelf nu de grenzen, maar ik moet soms zo vechten tegen de meningen van anderen!! Ik probeerdat nu naast me neer te leggen, maar vind het wel moeilijk soms, om me elke keer maar weer te moeten verdedigen waarom ik iets niet kan of wil.

Meer weten over het HyperVen programma?