[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Druk op oren en in hoofd

Gepost door Roelie 
Druk op oren en in hoofd
08 February 2008 16:49
Hallo ,
Heb weer vaak last van druk op oren en in hoofd ,af en toe piep in de oren,of het oor of oren klappen ineens dicht , voel de druk ook achter het neus been ,wie herkent dit nog meer . Kan dit ook uit de nek komen ,heb af en toe ook een brok in de keel gevoel ,weet dat dit erbij hoort ,maar herkent iemand dit ook . Heb wel gelezen dat chronische hyperventilatie dit ook kan veroorzaken ,maar wat kan iker zelf aan doen om het te verlichten ????????? Alle tips zijn welkom , verder gaat het vrij goed ,heb veel klachten gehad teveel om op te noemen ,noem dit ook meer rest klachten . Als dit nog es over gaat zal ik een gat in de lucht springen .
Groetjes aan alle chronische hyperventilatie erssssssssssssss
Re: Druk op oren en in hoofd
09 February 2008 10:56
Hi Roelie,

Ik heb deze klachten ook. Bij mij zijn de spieren aan de zijkant van mijn nek gespannen door het verkeerd ademhalen en ook mijn kaakspieren zijn iets gespannen. Je kaak en oren zijn met elkaar 'verbonden' dus bij kaakspanning kun je ook last krijgen van oorsuizen etc.
Bij mij heeft fysio goed geholpen en door het HyperVennen zijn mijn klachten ook al een heel stuk afgenomen. Ik weet nog wel een ontspanningsoefening voor dit gebied: sluit je ogen en trek je wenkbrauwen dan zo hoog mogelijk op. Als je dit een paar keer per dag doet dan verlicht dat een beetje. Een brok in de keel heb ik niet, maar dat zal vast ook wel een van de vele klachten die je van hyperventilatie kunt hebben, zijn!

Groetjes,
Carola
Re: Druk op oren en in hoofd
21 February 2008 11:49
Hoi Roelie

Zelf heb ik dat ook gehad. We hebben het er zelfs nog over gehad op dit forum.
Sinds een paar weken is het weg, maar nu heb ik weer meer last van maag-
en darmklachten.
De klachten verspringen blijkbaar. soms dit en dan weer dat en dan
weer alles tegelijk. Geen peil op te trekken.
En als het bij mij ooit overgaat, spring ik met je mee [:]winking smiley[/:]

groetjes Vlinder
Hallo Roelie,

Van alle symptomen die ik heb door hyperventilatie is de druk in mijn hoofd de meest herkenbare.
Ik doe het volgende om de druk te doen afnemen.

Ik ga liggen (op bed of in een warm bad), doe mijn ogen dicht en probeer aan niets te denken. Dan doe ik mijn best om de druk in mijn hoofd te voelen in al zijn intensiteit. Ik probeer de druk of pijn niet tegen te houden. Vergelijk het met het krampachtig vasthouden van een bal. Ontspan en de bal valt uit je hand. Ontspan je hoofd en de spanning vloeit weg. Ik visualiseer de spanning in mijn hoofd en probeer deze uit te ademen of via mijn mond of neus naar buiten te laten wegvloeien. In eerste instantie zal je de druk of pijn duidelijker en intenser beleven, maar na een tijdje voel je dat het minder wordt. Je geeft de spanning als het ware de ruimte om in je hele lichaam weg te vloeien. Klinkt misschien wat vaag, maar bij mij werkt het. Ben benieuwd naar je ervaring hiermee.

Sterkte
Christiaan



Bericht bewerkt (01-03-2008 22:31)

Meer weten over het HyperVen programma?