[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

nooit meer over?

Gepost door Judith 
nooit meer over?
09 March 2008 23:11
hoi allemaal,

Ben er een tijdje niet geweest, wel veel gelezen, maar om elke keer met hetzelfde verhaal te komen is het ook niet. Ik ben een week geleden weer begonnen met HyperVen en doe het 1x per dag, in de ochtend lukt het me echt niet voor mijn werk.
Ik heb een enorme verkoudheid nu en de eerste dag was mijn score ok, dat is voor mij 60 sec. is voor mij redelijk goed, maar de dagen erna ga ik rap naar beneden, lukt het gewoon niet. Ik voel me zo vreselijk moe en uitgeput gewoon, als ik naar de keuken loop bonkt mijn hart, niet normaal gewoon. alsof ik herstellende ben na een zware operatie! Het baart me zolangzamerhand echt zorgen hoe ik me lichamelijk voel. Ik loop maar te hijsen naar lucht en maar willen zuchten en gapen om dat vreselijke rotgevoel wat binnen in me zit weg te krijgen, de hele dag door. Het lijkt wel of iemand me de hele dag lichtelijk samen perst of op me zit. Soms denk ik wel eens dat ik misschien helemaal geen chronische hyperventilatie heb maar toch iets ergs.
Het lijkt wel of ik helemaal geen weerstand meer heb en mijn conditie is superslecht.
Toch sta ik op mijn werk ruim 8 uur op mijn benen en loop heel wat af, en als ik dan 's avonds naar huis ga ben ik gebroken. Maar dat is niet het ergste hoor, het is dat moeten zuchten omdat ik een benauwd gevoel van binnen heb wat ik weg wil hebben!!!!!!!!!!
Andehalf jaar dit gevoel de hele dag is lang en ik begin te denken dat het altijd zo zal blijven.
Ik hoor ook zo weinig mensen met deze klacht, dat baart me dan ook zorgen.

Even lekker lopen zeiken bij jullie!

groetjes judith
Re: nooit meer over?
10 March 2008 09:20
hoi judith,

Ik vind het geen zeiken hoor!! Snap je volkomen, en ik denk de meeste mensen hier!!

Ik herken jou verhaal zeeeer goed! Volgensm ij is het echt heel typerend voor chronische hyperventilatie hoor. Ik heb heel wat afgezucht en gegaapt!!!

Wat ik jou wil adviseren, is in elk geval even voor de zekerheid je longen late mluisterem bij de huisarts, om zeker teweten dat je geen bronchitus of astma of id hebt, even zeker weten.

En mijn tweede advies is: ga wandelen!!! Rustig aan beginnen met opbouwen, kleinte stukjes. Je beweegt wel op je werk, maar dat is geen ontspanning.

En als je zo gebroken van je werk komt, kan je niet eenstapje terug doen??? Ik ben destijds de ziekte wet in gegaan, en ik ben er zo blij van dat ikdat heb gedaan!! Op die manier kreeg ik de kans om te herstellen, te HyperVenne, te ontspannen ( wat ik opnieuw moets leren), wandelen, en noem alles maar op.

Ik heb het idee ( maaik ik op uit je verhaal) dat je jezelf aan het overbelasten bent,en dat zal de chronische hyperventilatie niet goed doen.

En blijf maar lekker "zeiken"hoor!!! lucht altijd op!!
Re: nooit meer over?
10 March 2008 20:05
hoi suzanne,

ik denk dat je gelijk hebt. overbelast, maar daar begon dat zuchten en gapen ook mee.
anderhalf jaar achter elkaar is wel lang hoor om het benauwd te hebben.
mensen die astma hebben hebben ook momenten dat ze het even niet benauwd hebben, dat heb ik niet. er is altijd een vreemd benauwd gevoel van binnen wat ik probeer weg te zuchten. ik moet die zuchten echt zelf inzetten, ze komen niet vanzelf. De enorme vermoeidheid die erbij komt maakt het leven er niet leuker op. ik ben de vrouw niet meer die ik 4 jaar geleden was en ik hoop dat die vrouw ooit weer een beetje terug komt.
een maand of 2 geleden heeft de huisarts weer naar mijn longen geluisterd, niets maar dan ook niets te horen tot op het kleinste plekje, zei ze. Je rookt niet, etc. ik rook dus wel, maar ja. ook dat is moeilijk te laten als je zo nerveus bent. Ik HyperVen maar dapper verder, je weet het nooit.......
is dat zuchten bij jou nu over? en hoelang had je dat?
moest jij die zuchten ook zelf inzetten? en had je ook zo'n raar gevoel in je lijf?
ik denk dat als ik de ziektewet inga hiervoor, dat het minimaal voor een half jaar zou moeten zijn, en dat vind ik wel een beetje moeilijk.
hoelang zat of zit jij er dan in?

groetjes judith
Re: nooit meer over?
10 March 2008 20:24
Ha Judith...ik vind het juist fijn dat je dit aankaart.

Want ik voel precies hetzelfde...ik heb dit al 12 jaar en de uitputting is alleen maar erger geworden. Mijn hoop is dus op het HyperVennen.....

Maar soms ben je even moedeloos en vraag je jezelf af.....bij heel veel mensen helpt het, maar gaat het bij mij ook helpen?

Ik heb geen grote aanvallen, maar ben hoofdzakelijk vreselijk uitgeput, een conditie van niks, kan niet eens een kilometer fietsen. Niet omdat ik niet durf, maar omdat ik de puf niet meer heb. En heel regelmatig vreselijke nekpijnen, die ineens na drie dagen weer helemaal weg zijn. En dan zo opgejaagd, dat hart, dat maar bonkt....

Ik HyperVen nu drie maanden, soms gaat het best goed, en ineens gaat het dan weer helemaal niet.

hoe lang duurt het voordat ik me echt fitter ga voelen?

Ik heb 10 maanden in de ziektewet gezeten, en moest toen weer terug. In december ben ik weer gaan werken en ook begonnen met HyperVennen. Ik werk maar twee morgens, maar wel hele vermoeiende morgens (peuterspeelzaal) en ook nog een gezin van 6 personen. Dus altijd genoeg te doen.
Ik heb er vaak over gedacht om te stoppen met werken, maar denk steeds, straks ben ik opgeknapt en dan heb ik spijt dat ik geen werk meer heb. Alle kinderen zitten op school of werken en ik kan er dus best twee morgens tussenuit (als je gezond bent tenminste)

Dat rare gevoel wat jij beschrijft herken ik ook, al heb ik het niet de hele dag door gelukkig, dat zijn periodes. En dat rare van binnen, ik heb ook wel eens gezegd: het is net of mijn hart op een luchtbel heen en weer wiebelt en die moet ik al zuchtend weer stil krijgen. Beetje zweverig, maar zo voelt het soms.

Heerlijk dat geklaag.....dat dat mag hier.

Sterkte, Sandra.
Re: nooit meer over?
10 March 2008 22:57
hai sandra,

Dat uitgeputte gevoel heb ik ook hoor, soms heb ik dagen dat ik al doodmoe ben bij een zeer kleine inspanning, alsof ik herstellende ben na een zware operatie voelt het.
Dan bonkt mijn hart heel zwaar, heel eng. Ik denk dat dat toch met conditie te maken heeft.
ik zou graag willen sporten, maar als ik op mijn crosstrainer ga kan ik niet meer normaal ademen. ik moet dan zo diep zuchten en kom dan niet over het randje met de zucht, het gaat gewoon niet, te benauwd. ik vind dat heel eng en denk dan ook dat het nooit meer goed komt, afschuwelijk.
Ook ik heb al jaren last van nekpijn en heel vaak ook rugpijn (lage) kan me niet herinneren dat ik dat niet had........
kwam dat zuchten bij jou ook opeens?
ik krijg eigenlijk de indruk dat het bij mensen ontstaat na een periode van overbelasting.
bij mij kwam het van de een op de andere dag, maar wat ik me nog heel goed herinner is dat ik dood en doodmoe was en dacht "ik kan niet meer".
Jij hebt ook geen moment om bij te komen met zo'n groot gezin!

groetjes judith

Meer weten over het HyperVen programma?