[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

zwakke plek

Gepost door Suzanne 
zwakke plek
10 March 2008 10:15
Hoi,

Het gaat de laatste tijd echt debetere kant op, ben weer voor halve dagen aan het werk ook, paniekaanvallen zijn weg, etc.

Nu merk ik wel, dat als ik iets heb waar ik tegenop zie ( tandarts bezoek bijv) dat ik weer wat licht wordt in mijn hoofd, onnodig nerveus, kortom, de hyperventilatie klachten.

Wat doen jullie in zo'n geval???? Ik let op dat moment heel bewust op mijn houding en ademhaling, maar toch vindi k het niet prettig, dat dat zo'n zwakke plek blijft.

Is dat ook weer een kwestie vna het zelfvertrouwen opbouwen, of is dit een normal reactie in "nerveuze"situaties???
Re: zwakke plek
10 March 2008 10:22
Ik denk dat je dat soort situatie nog wel meer zal tegenkomen. Ik heb ook al een paar keer een beste terug val gehad als ik ergens zenuwachtig/angstig voor was. Dus ik zou zeggen gewoon door gaan probeer je niet te veel toe te geven aan het slechte gevoel, maar denk vooral aan de goede dagen die je hebt gehad en probeer daar de positieve energie uit te halen, en dan weet ik zeker dat dit soort momenten steeds beter zullen gaan. Want het grootste gedeelte zit tussen je oren je maakt jezelf al te gespannen/gestresd voor iets wat misschien helemaal niets voor zal stellen.

Ik hoop dat je iets aan dit verhaaltje hebt, ik zou zeggen ff op je tanden bijten en dat nare gevoel niet toe laten geven.

mvg

Johan
Re: zwakke plek
10 March 2008 12:43
Hoi Suzanne,

Ja, ook herken dat zeker hoor! Ik heb nog steeds dat ik in sommige situaties meer last krijg van licht in mijn hoofd-zijn. Zaterdag liepen mijn vriend en ik in een hele grote babyzaak. Ik voelde me prima. Maar langzaam werd het steeds drukker en dan beginnen de mensen allemaal een beetje voor me te krioelen. Ik krijg dan wat last. Gisteren waren we in het theater. Nog steeds wil ik een plek hebben waarbij ik makkelijk weg kan. Zet mij niet middenin een rij, want dan is hyperventilatie gegarandeerd. Gewoon het idee dat ik langs 20 mensen moet wurmen mocht ik me niet goed voelen! We hadden in de schouwburg een goede plek en de voorstelling ging goed. Maar daarna was het krioelen geblazen voor de bar en daarna met naar huis gaan. Resultaat: duizeligheid. Ik kan gewoon niet goed tegen veel door elkaar lopende mensen.

Wat ik wil zeggen: het is helemaal niet raar dat je nog weleens terugvalt. Ik denk dat velen van ons dat hebben. Ik dus ook. Als ik weet dat ik met een vriendin moet gaan winkelen (wat ik op zich graag doe), ben ik soms bang dat ik duizelig word. Ik ga dan ook liever alleen. Ik voel bij sommige situaties, vooral situaties waarbij ik niet makkelijk weg kan, zoals recepties, verplichte feesten etc, toch wat druk en angst om klachten te krijgen. Het gaat al VEEL BETER dan eerst en laatst maakte ik zelfs een hele trouwdag mee zonder hyperventilatie! Ook ik ben er nog niet, maar ik merk dat het oefenen me wel helpt en ik ga dus door. Ik ben blij voor je dat je al zoveel vooruitgang ziet! Hou vol en af en toe een terugvalletje is helemaal niet erg. Niemand gaat graag naar de tandarts! [:]:||[/:]

Groetjes Rainbow

Meer weten over het HyperVen programma?