[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Zwemmen...een aanrader

Gepost door Carola 
Zwemmen...een aanrader
30 March 2008 12:22
Hi allemaal,

Van de week ben ik een dagje naar de sauna geweest. Nu is dat op zich natuurlijk al ontspannend, maar nadat ik een hoop baantjes had getrokken in het zwembad voelde ik me echt heerlijk ontspannen. Misschien ook een tip voor anderen om meer te gaan zwemmen? Bij mij werkt hardlopen nl. niet, dan ga ik zo diep ademhalen dat ik juist enorme hyperventilatie krijg.

Groetjes,
Carola
Re: Zwemmen...een aanrader
30 March 2008 15:21
hoi carola,

Is een goeie inderdaad, toch de beweging, maar minder intensief wat je ademhaling betreft. Ik heb twee jaar terug een cursus gevolgd met hardlopen, en ik had ook erg veel moeite met de ademhaling toen. Ik kan zo wie zo moeilijk door mijn neus ademhalen, laat staan met hardlopen!

Mijn enige punt is dat ik zo slecht tegen de warmte kan van het zwembad, maarals je eenmaal in het water ligt gaat dat vaak wel weer.
Re: Zwemmen...een aanrader
30 March 2008 17:56
Hoi,

Inderdaad, zwemmen is een aanrader! Zelf zwem ik ook en het bevalt me goed. Ik ben niet zo uitegput na een uur zwemmen, terwijl ik dood-op zou zijn na een uur hardlopen! Waar je zeker wel op moet letten met zwemmen: adem niet te vaak. Zelf volg ik een echte zwemtraining, dus ik moet een ploegje teamleden bijhouden. Soms hebben dan de opdracht om elke slag te ademen. Dat gaat dus fout! Als je borstcrawl zwemt, adem ik vaak om de 5-6 slagen en dan spaar je weer wat CO2! Meestal voel ik me goed nadat ik heb gezwommen!

Groetjes Rainbow
Re: Zwemmen...een aanrader
30 March 2008 22:52
hoi,

als ik zwem ben ik helemaal aan het zuchten, en voel ik me dus niet beter.
waarschijnlijk doe ik iets helemaal fout..........

groetjes judith
Re: Zwemmen...een aanrader
31 March 2008 08:46
hoi judith,

Van dat zuchten kun je echt afkomen hoor, ga eens naar een fysio die kan je er echt mee helpen, zo ben ik er ook van af gekomen.

Meer weten over het HyperVen programma?