[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Binnenkort in de vliegtuig

Gepost door Nasi 
Binnenkort in de vliegtuig
09 April 2008 00:25
helleuw

binnen een 2tal weken zal ik een verplaatsing moeten doen binnen europa, ik zie er erg tegenop. Iemand ervaring met chronische hyperventilatie en de vliegtuig nemen?
Nu moet ik wel vertellen dat ik me enorm nerveus maak en een paniek gevoel heb als ik bij een grote groep mensen ben (laat staan in een vliegtuig waar je niet uit kunt grinning smiley )

nu heb ik lysanxia gekregen die ik sinds paar dagen neem, ik voel me er voorlopig wel goed bij (geen angstgevoelens op een normale dag, die ik normaal gezien wel heb als ik ergens druk kom).
Ik zal wel niet alleen zijn in de vliegtuig maar kom .
Hoi Nasi,

Hier dus ook iemand die niet van vliegen houdt. Ik probeer het te voorkomen, maar zonder vliegtuig kom je vaak nergens. Inmiddels heb ik, ook als chronische hyperventilatie-er alweer 3x gevlogen. Ik slik vantevoren Valdispert en een middel tegen misselijkheid, Primatour of zoiets. Het viel achteraf wel mee, al was ik steeds blij dat ik weer op de grond stond. Ik ben nu eenmaal redelijk anstig met vliegen, vooral bij het opstijgen. Ik probeer af en toe wat te lopen en ik fixeer me gewoon op de film. Dan red ik het wel. Ik ga vrijdag ook vliegen, maar dat is hooguit een uur. Hopelijk kan ik in het gangpad! Veel succes Nasi, je zult zien dat het achteraf wel meevalt!

Groetjes rainbow
hallo nasi,


Ik heb wel een aantal keren gevlogen, mijn hobby zal het nooit worden. Maar het is altijdwel goed gegaan. MP3 op mijn hoofd, boekje erbij.
Wat misschien wel voor jou de moeite is, om na te vragen bij je huisarts, is OXAZEPAM.

Dit moet je niet weken gaan slikken hoor, maar misschien de week voor vertrek, 3x daags 10mg, endan op de dag zelf ook. Dit middel onderdrukt de paniekaanval, en het werkt echt heel goed!
Re: Binnenkort in de vliegtuig
09 April 2008 21:50
Ik heb wat gegoogled en wat ik nu ben beginnen nemen is bijna hetzelfde als OXAZEPAM .
Al een geruststelling en voel me ook veel beter eigelijk smiling smiley
Hoi Nasi,

Ik schoot vanmorgen ook weer in een paniekaanval, omdat ik WEER duizelig op stond. Ik heb nu een betablokker gekregen, propanolol of zoiets. Het verlaagt de hartslag...Ik mag het alleen nemen als het echt niet meer gaat, maar het is toch een geruststelling dat ik het bij me heb!

Vlieg ze!

Groetjes rainbow
Iedereen die binnenkort gaat vliegen succes en sterkte
en Rainbow jij als eerste want je gaat morgen al weg.
Ik hoop dat het allemaal gaat lukken en wens je een hele fijne vakantie toe.

groetjes Vlinder
rainbow, ik ben heel benieuwd hoe je weekendje weg is geweest!!! Ik heb aan je gedacht dor het weekend heen!! Kom maar op met je tips, ik ga a.s weekend weg!![:]grinning smiley[/:]
Re: Binnenkort in de vliegtuig
23 April 2008 20:21
morgen in de vlieger naar de zon voor 10tal dagen. wish me luck[:]grinning smiley[/:]
Op de valreep Nasi

Heel veel succes in de vlieger!

Veel plezier en mooi weer.

groetjes Vlinder
hallo, sorry , vergeten hier te update.
Dus 24april vertrokken met de vlieger.
Het arriveren in de luchthaven deed mn hart nogal kloppen, ik kreeg nogal paniekgevoel.Goed dat mn ouders er bij waren om me wat te kalmeren. Trouwens was ik wel blij dat ik via een kleine luchthaven (die veel minder chaotisch en minder druk is dan bijvoorbeeld zaventem) in luik.
Bij het wachten aan de gate heb ik me echt kunnen ontspannen, had ook wat tijdschriften gekocht. Heel tof, in de vliegtuig heb ik absoluut niets van last gehad!
Hotel was wel wat anders (turkije ) Elke maaltijd met heel veel mensen tegelijk doen in het restaurant maakte me echt wel paniekerig, na de 5de dag voelde ik me wat beter . (ik wenste toen dat ik gewoon thuis was gebleven en niet op reis was vertrokken) Desalnietemin heeft me dit wel leren angsten overwinnen. In een grote groep mensen vertoeven, samen eten en dergelijke. Gelukkig was er een enorme tuin rond het hotel waar ik elke dag wel wandelde en gewoon in de zon kon rustig liggen zonder mensen die me stoorden in de buurt.
Net dat ik het gewoon begon te worden, waren de 9 dagen voorbij smiling smiley ..tjah
vluigtuig terug viel best oook wel mee. Alleen had ik het niet gekund, maar met mn ouders erbij viel het al bij al mee.
(also thanx to lysanxia(prazepam) die ik inneem voor angst)

Meer weten over het HyperVen programma?