[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wie heeft een EMG onderzoek laten doen??

Gepost door Miranda2 
Wie van jullie allemaal heeft de arts zover gekregen om een EMG ONderzoek te laten doen....ik heb begrepen dat dat de enige echte betrouwbare onderzoeksmethode is om definitief vast te kunnen stellen of iemand chronische hyperventilatie heeft!

Ik heb het al aangekaart bj mijn huisarst maar die heeft mij alleen maar doorverzwezen naar Apeldoorn omdat ik al bij een neuroloog was geweest[:]moody smiley[/:].

Het is mijn lichaam neem ik aan maar tegenwoordig mag je niet meer zo snel naar de specialist....de arts vind waarschijnlijk dat hij alles al heeft onderzocht en het er maar mee moet doen.
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van EMG onderzoek gehoord[:]moody smiley[/:]
Ik heb er eigenlijk nooit aan getwijfeld dat mijn huisarts het verkeerd had, hij heeft allerlei testen late ndoen, van dingen die het niet bleken te zijn, en ik had daar vrede mee. En ik herken zoooooooooooo veel in anderen, dat ik er ook niet aan twijfel.

Daarbij heb ik ziekte van pfeiffer gehad in 2002, daarna is het bij mij begonnen, en ik heb astma, en dat zijn 2 zaken waarbij je verhoogd risico hebt op chronische hyperventilatie.
Hai Suzanne,

Ik heb het Rob uit deze site...die vertelde dat een EMG Onderzoek het meest betrouwBbare onderzoek is. Dan gaat de neuroloog een elktrode tussen je vinger inbrengen en via een beetje stroom komt er dan een reactie waaruit je lichaam dan op reageerd....uit die reactie kunnen ze een hoop halen. Ik weet het ook verder niet echt maar als ik nu niet verder kom ga ik daar toch op aansturen
Hoi Miranda,

Ik ken de term ook alleen van Rob...Ik heb tal van onderzoeken gehad, ook voor Meniere. Dat zijn geen prettige onderzoeken. Er kwam wel uit dat ik geen Meniere had...Verder twee hyperventilatieprovocatietesten. Bij een test moest ik diep in- en uitademen en fietsen, bij de andere ook fietsen geloof ik en dan werd ik bloed uit de slagader afgenomen. Conclusie: géén hyperventilatie. Mijn buffers waren volgens dat onderzoek prima. Nou, mooi dat ik dat niet geloof. Tien jaar terug had ik ook chronische hyperventilatie, toen ging het overigens vanzelf weg, toen is dezelfde test ook gedaan. Ik had toen wél chronische hyperventilatie. Ik heb nu exact dezelfde symptomen. Aan mijn adem merk ik ook duidelijk dat 'ie niet goed zit. Ik weet zeker dat ik chronische hyperventilatie heb, want al het andere is uitgesloten. Als het echt iets ergs zou zijn, zou ik er 24/7 last van hebben en dat heb ik god zij dank niet. Ik heb ook goede momenten. Ik ga af op mijn gevoel en op deze site. Ik herken alles wat anderen hier hebben...Dat heb ik ook. Je moet denk ik niet te veel waarde hechten aan zo'n test, want zeker bij hyperventilatie weten artsen vaak zelf amper wat de symptomen zijn. Zeker bij de chronische variant. Volgens mijn longarts 'heb ik geen chronische hyperventilatie, maar ja, het zou wel kunnen...' Het was niet te traceren blijkbaar. Velen van ons hebben niets laten onderzoeken en toch weten ze zeker dat ze het hebben...Misschien wil jouw arts je die EMG toch wel laten doen. Misschien is het voor je gemoed fijn, maar nogmaals: als je het mij als 'expert' vraagt, is chronische hyperventilatie lang niet altijd medisch te traceren. Ik weet er na vele onderzoeken alles van!

Groetjes Rainbow
Hai Rainbow,

Ja soms denk ik dat ze inderdaad niet altijd chronische hyperventilatie kunnen traceren maar met alle klachten wil je wel graag een oorzaken/'>oorzaak weten anders weet je toch niet wat je aan moet pakken!

Ik ga toch maar aansturen op een emg onderzoek...misschien gaat de arts toch overstag.

Meer weten over het HyperVen programma?