[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

het hypervennen weer oppakken

Gepost door Suzanne 
Hoi!

Nou, ik heb nu een week of 5 niet gypervent, maar ga vanavond weer beginnen met het opbouwen ervan.

Na mijn weekendje weg, heb ik een enorme terugslag gehad, en ben alweer vanaf vorige week maandag ( de dag NA terugkomst) elke dag duizelig. Het top (of diepte, hoe je het kijkt) punt was zojuist in de supermarkt, de wereld begon te draaien, en ik voelde me alsof ik elk moment kon neergaan. Enorm de pee in dus, maar ik realiseer me wel,dat ik dus waarschijnlijk te vroeg ben gestopt met het HyperVennen, en ga dus weer vol goede moed de draad oppakken.

Pluspunt was wel dat er geen paniekaanval op volgde!
Hoi,

Ik denk het ook een goed idee.Ik denk ook dat wij moeten gewoon ons hele leven blijven (af en toe) oefenen.Dat is ook wat ellen doet.


Veel sterkte!!!

Pia
Ha Suzanne,

Wat balen voor je dat je weer zo'n terugslag hebt gehad na je goede weekend. Ik denk dat het inderdaad goed is om het oefenen weer op te pakken. Misschien heb je toch wat te veel buffer gebruikt tijdens dat weekend en was je er nog niet helemaal. Ik heb zelf juist een hele goede week gehad, maar na 8 dagen had ik vandaag ook weer heel veel last. We hangen nog wat op de grens, dus we moeten nog dooroefenen. Ik doe 2x5 en dat bevalt wel. Meer trek ik nu even niet meer...Zet door en wat Pia zegt: als ik ooit genezen ben, zal ik denk ik altijd een beetje blijven oefenen, bijvoorbeeld 1x5 per dag ofzo. Om ervoor te zorgen dat je niet terugvalt. Of dat echt nodig is? Geen idee, maar kwaad kan het niet. Hopelijk voel je je snel weer beter. Succes! En vergeet je goede weekend niet he, dat is al super!

Groetjes Rainbow
hoi rainbow

dat weekend pakt niemand me af, dat was zo zeldzaam goed,dat ik de terugval er met liefdevoor over heb.

Ik heb gisteravond weer 1x 5 gedaan, en volede me vanmorgen gelijk beter weer, ik heb inderdaad veel van mijn buffers gebruikt denk ik.

Ik blijf nu gewoon doorgaan met oefenen, en ik stop niet eerder als dat ik were helemaal de oude ben. Wat je zegt, desnoods met 1x5 per dag, maar wel bezig blijven!!


en jij gaat ook de goede kant op hoor!!! petje af voor je dorozettingsvermogen!!
En het gaat gelukkig weer beter...pffffff. Ik HyperVen nu 2x5, en dat lijkt goed te gaan.
Ik merkwel dat ik echt met zorgen 's avonds op tijd in bed te liggen, rond de klok van 10. Doe ik dat niet, zak ik sneller terug!

Maar we gaan weer door!

Rainbow, hoe is het nu met jou?
Ha Suzanne,

Kruisje...en wéér een goede dag op mijn lijstje! Ik weet niet wat het is, maar het gaat echt even heel goed qua klachten. Nou ja, even...eigenlijk al een week of twee. Ik heb af en toe wel een terugslagje, maar dat gaat over zodra ik even rustig ga zitten. Eigenlijk HyperVen ik momenteel nauwelijks, omdat mijn buik een beetje in de weg begint te zitten en ik niet meer optimaal kan inademen. Ik word sneller benauwd en moet dan al eerder ademen dan normaal. Vaak hou ik het maar 50 tellen vol, terwijl dat vroeger in de 80 was...Ik oefende de afgelopen dagen maar 1x5, wat natuurlijk te weinig is, maar meer gaat even niet...Maar desondanks gaat het dus goed met me! Ik merk ook dat ik rustiger adem. Wel ben ik vaak wat benauwd in bed en dan moet ik met open mond ademen. Je zou zeggen dat ik dan de volgende dag chronische hyperventilatie zou hebben, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ik voel me al dagen ok! Maar...ik ben niet te euforisch hoor, want vorige maandag was ik ook heel dizzy...Dat was een slechte dag. Ik geniet nu wel van de goede heldere dagen en denk even niet aan de dag dat ik me weer minder ga voelen. Die komt, dat weet ik, maar NU EVEN NIET! [:]smiling smiley)[/:]

Top dat het met jou ook weer goed gaat na je after-weekend-dip. En ga lekker op tijd naar bed, dat is alijd goed. Slapen is toch hééééérlijk! [:]smiling smiley)[/:] Ga door met die 2x5 in elk geval, misschien red je het straks weer om naar 2x10 te gaan. Mij bevalt die 2x5 veel beter dan de 2x10!!

Groetjes Rainbow
Hai Suzanne,

He wat een pech weer nu je zo duizelig bent. Denk je alles weer een beetje op de rails te hebben gaat het weer achteruit.
Ik hoop dat het snel weer beter met je gaat. Om gek van te worden toch die duizeligheid.
Ik ben ook net begonnen met 2x10 maar wel zwaar. Geen iedee als je na 5 keer wil stoppen....kruisje drukken misschien??

Rainbow wat fijn dat het bij jou beter gaat ene bij jou ook pia. Laten we de moed er maar inhouden.

Ik krijg trouwens geen begeleiding....ik heb zelf de stap genomen om dit te proberen. Hebben jullie dat wel dan?

Gr

Meer weten over het HyperVen programma?