[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Koffie

Gepost door Sarisa 
Koffie
02 May 2008 22:58
Hallo allemaal,
Ik ben er van overtuigd dat koffie dus ook aanvallen opwekt, ik heb dit ontdekt door dat ik een tijdje nu inmiddels anderhalve week caffeine vrije koffie dronk.
Nou hadden we vandaag geen caffeine vrije koffie meer dus nam ik gewone koffie.
Na een uurtje kreegik ineens weer een hyperventilatie aanval, dan voel ik wartmte op komen in me hoofd tot me tenen. daarna heb k het heel koud en last van heel snel ademen, dus volgens mij veroorzaken/'>oorzaakt koffie ook wel een beetje de hyperventilatie.
groetjes sarisa

Re: Koffie
03 May 2008 10:09
MIjn eerste hevige aanval kreeg ik toen ik drie grote bakken sterke koffie had gedronken.

Ik drink trouwens al jaren geen koffie meer.


Groetjes Sandra.
Re: Koffie
03 May 2008 14:33
Ik heb hetzelfde effect met cola (ligth) en groene thee, of paracetamol waar caffeine in zit 9 panadol plus bijv).

Ik word dan heel naar in mijn hoofd
Re: Koffie
04 May 2008 13:30
Hallo allemaal,

dat koffie nogal chronische hyperventilatie bevorderend werkt kwam ik ook vrij snel achter, drink ook al jaren geen koffie meer. Wat ik wel grappig vind, bij Suzanne, is dat jij last hebt van groene thee. Ik dacht altijd dat dat rustgevend was ?

Overigens iets waar jullie misschien ook iets aan hebben, bij mij heeft suiker ook best wel invloed op de chronische hyperventilatie. Ik bedoel dan vooral suiker in de thee, of heel zoete dingen zoals snoep.

Ik denk dat er met voeding en chronische hyperventilatie wel meer correlatie is, aangezien voedsel ook invloed heeft op de zuurgraad van je bloed. Misschien hebben er nog meer mensen tips ?

Groeten en zo,

Joram
Re: Koffie
06 May 2008 07:40
Chocolade is ook niet echt bevordelijk voor hyperventilatie. En ik heb ook altijd een slechter gevoel gehad als ik iets met koolzuur dronk.
Re: Koffie
06 May 2008 15:27
Hoi Joram,

Ik weet niet of groene thee rustgevend is hoor, ik weet weldat er theine in zit, zelfde effect als caffeine. Voor de rustgevende thee kun jedan beter Kamille gebruiken!
Re: Koffie
06 May 2008 19:29
Hai Suzanne, Ik dacht dat in groene thee alleen maar natuurlijke dingen zaten? Ik drink wel veel rooibos of kamille thee...groene vind ik toch niet lekker.

Zelf merk ik als ik de hele dag maar regelmatig wat eet dat het beter gaat. Zodra ik een lagere tijd niets heb gegeten dan krijg ik sneller last van mijn hoofd. Of het nou suiker is of iets anders het is voor mij beter om ieder uur iets te eten. Het gekke vind ik wel dat als ik even niets heb gegeten dat mijn lichaam begint te beven....niet hevig maar alsof net onder mijn huis alles trilt. Heeft iemand dat ook wel eens?
Re: Koffie
06 May 2008 20:18
Hoi miranda,

Wel herkenbaar hoor, heb je wel eens gekeken op.........hoop dat ik het goed schrijf...hypoglycemie??? google maar eens, misschien herkenbaar voor je??
Re: Koffie
07 May 2008 09:14
Hai Suzanne,

Ik heb gekeken op de site maar veel onderzoeken die vooraf gaan komen uit het bloed en dat is bij mij wel tig keer gecontroleerd.

Ik hoop dat het HyperVenne zijn werk gaatc doen

Gr Miran
Re: Koffie
26 June 2008 21:19
Tip: Dit nooit doen met chronische hyperventilatie!!;

Naar een optreden van een kennis geweest, en ik was de BoB, zoals gewoonlijk.
Vanaf een uur of 7 tot 5:30 aan de redbull gezeten om me wakker te houden.
Vlak voor vertrek naar huis, kreeg ik me toch een aanval, en dit achter t stuur...
Ben er van overtuigd dat teveel aan Cafeine i.c.m. Taurine uit den boze is voor mensen die hier onder lijden.
Drink ik 3 biertjes daarintegen, nooit maar 1 keer last gehad van hyperventilatie anex paniekaanvallen.
Re: Koffie
26 June 2008 22:41
Hoi allemaal,
Koffie en Marlboro zijn lekker maar ik heb er ook last van.Ik kan niet zonder koffie anders krijg ik erg hoofdpijn,maar ik drink met mate(koffie)en dan heb ik minder last van.Ik moet ook regelmatig eten omdat ik ook ga trillen ,maar de suiker warde is wel normaal,ik heb gemeten.
Dus misschein hoort dit ook wel bij chronische hyperventilatie.
Gr. Dragana
Re: Koffie
27 June 2008 22:08
van cola en koffie krijg ik meer last. En ik kan dat letterlijk voelen. Ik drink gewoon decaf nescafé. Smaakt hetzelfde. cola drink ik gewoon niet meer. Fanta all the way [:]TOP[/:]
zware maaltijden beinvloeden mij ook raar genoeg.

Meer weten over het HyperVen programma?