[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Krijgen jullie begeleiding

Gepost door Miranda2 
Toch even een vraagje wie er tijdens het HyperVennen begeleiding krijgt.

Ik heb het zelf besteld zonder dat iemand ervan op de hoogte was. De arts weet toch niet meer wat hij met me aanmoet....weet ook niet wat het is.
Hoi Miranda,

Volgens mij doet bijna iedereen hier HyperVen 'op eigen houtje'. Dat komt doordat we meestal al bij zoveel artsen zijn geweest, die onze klachten niet serieus nemen. Dan moet je toch iets. Ik krijg heel vaak te horen dat zoiets als HyperVen niet bestaat, dus dat je je ademcentrum niet kunt aanpassen...Dat dat onzin is. Nou, mooi dat ik gewoon oefen, want ik geloof er wél in. Ik denk dat iedereen hier zo'n beetje zo'n houding heeft...Het is eigenlijk zo'n makkelijke therapie, dat je best zelf kunt oefenen lijkt mij. Ik doe het gewoon!

Groetjes Rainbow
ik heb het ook niet aangekaart, ondanks dat ik astma heb. Ik krijg er overigens geen last van door het HyperVennen.

Mijn fysio heb ik het wel verteld, maar ik doe het op eigen houtje ook
ik heb t de neuroloog verteld (volgens hem is HyperVen pure larie maar soit...) hij zei me dat het me wel kon helpen maar niet om de reden dat de makers van de programma het willen maar omdat ik erin zou geloven en daarom zou helpen
Nou, Nasi, dat is dus precies de reden waarom ik het maar niet vertel. Ik word er namelijk zo moe van, dat het dan wordt afgedaan met:"het helpt niet..." maar er wordt me dan niet verteld wat me dan WEL helpt!

Soms denk ik wel eens ( heel fout, ik weet het) kregen die artsen het zelf maar, dan zullen ze ons vast beter begeleiden!

Ik heb gelukkig een hele fijne fysio, aan wie ik echt wat heb, dus daar houd ik et dan maar bij om te vertellen.
Tuurlijk, vind ik ook. Uiteindelijk is het ONS lijf en mogen wij besluiten wat we daarmee doen. Inderdaad, je moet zelf eens weten hoe afschuwelijk het is om je steeds zo raar te voelen en om dan ook nog de energie te vinden om te blijven functioneren. Petje af voor ons. Al gaan we op ons kop staan, klappen we drie keer in onze handen en draaien we vijf keer met onze ogen...Als het maar helpt! Ik doe alles om van mijn klachten af te komen hoor! [:]smiling smiley)[/:] Gewoon doen wat je gevoel zegt en laat iedereen maar kletsen. tegen 'leken' zeg ik ook nooit wat HyperVen is, want dat snappen ze toch niet. Dan zeggen ze: 'Onzin, want je hebt juist te veel zuurstof!' Volgens mij hebben we te weinig CO2, maar goed, dat weet niet iedereen...Ik heb nog geen enkele arts gevonden die niet hoofdschuddend naar me keek als ik over HyperVen vertelde...en ik heb er minstens zes gehad...Laat maar kletsen, ik heb geen doktersbul nodig om te begrijpen wat HyperVen doet en waarom het helpt! [:]tongue sticking out smiley[/:]

Groetjes Rainbow
Gelukkig weer niet de enige die het op eigen houtje doet. Je word inderdaad gek van alle mensen die het beter weten en alle artsen weten niets te vinden dus zal je het er maar mee moeten doen, nou me hoela. We willen graag weer ons normale leventje terug en niet meer IEDERE DAG maar geconfronteerd worden met een raar gevoel in je hoofd of tintelingen of het maakt niet uit wat je voelt toch!!

Ik ga nu maar weer een sessietje er tegenaan gooien[:]confused smiley?[/:].

Gr Miran

Meer weten over het HyperVen programma?