[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraagje aan de stichting

Gepost door Jurgen 
vraagje aan de stichting
28 June 2008 21:53
geachte heer/mevrouw ik heb ff een vraagje ik heb al 1,5 jaar een angst paniekstoornis en en sinds 4 dagen heb ik last van spierschokjes over mijn hele lichaam je ziet dan gewoon de spier op en neer gaan heel ff maar en dan weer ergens anders en tintelingen onder mijn voeten ik ben zo bang dat ik een spierziekte heb maar kan het ook door de angst paniekstoornis komen ? anderen mogen ook reageren groetjes jurgen



Bericht bewerkt (28-06-2008 21:56)
Re: vraagje aan de stichting
29 June 2008 13:31
Hallo Jurgen,

Jouw vragen worden beantwoord op het forum met veelgestelde vragen:

Hoe komt het dat je bij chronische hyperventilatie zo vaak last hebt van spierpijnen?

Spierpijn, krampen en gelijksoortige sensaties komen bij chronische hyperventilatie doordat de melkzuurstofwisseling van slag is. De spieren proberen het tekort aan kooldioxide in het organisme te compenseren, en gaan daardoor melkzuur afgeven. Dat leidt tot spierpijnen en krampen of onwillekeurige spiertrekkingen, bijvoorbeeld een wenkbrouw die onbeheersbaar trilt.

Hoe komt het dat je handen of andere delen van lichaam gaan tintelen?

Tintelingen komen doordat bij chronische hyperventilatie de bloedvaten worden vernauwd. Het weefsel krijgt dan te weinig zuurstof en je krijgt dan het effect van een afgeknepen arm. De vernauwde bloedvaten zijn er ook de oorzaken/'>oorzaak van dat we vaak duizelig zijn en ons slecht kunnen concentreren, wazig zien of minder goed kunnen horen. Ook het geheugen kan behoorlijk slechter zijn geworden.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen



Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
ben vandaagin het ziekenhuis bij de huisartsenpost geweest hy heeft me reflexen getest en wat oefeningetjes gedaan hij zegt niks ernstigs hopelijk heeft hij gelijk
heb last van veel stroomschokjes in mijn benen ben erg moe heb een stijf been voel me raar in me hoofd en drukkend gevoel linksonder mijn navel kan dat door hyperventilatie komen ik heb deze klachten pas 2 weken terwijl ik al 3 jaar aan een angstpaniek stoornis lijd kan dat?
Hou jurgen,

dat drukkend gevoel links onder je navel zal van je darmen komen, ook een klacht van chronische hyperventilatie. Ik heb veel last van mijn darmen gehad.

Dat lichte gevoel komt omdat je te oppervlakkig ademt waarschijnlijk, ik heb daar zelf heel veel last van.[:]sad smiley[/:]

De moeheid is iets wat wij chronische hyperventilatie'ers hebben uitgevonden denk ik[:]smiling smiley)[/:] ellendig he!

Ik heb wel veel last (gehad) van tintelingen overal, van mijn teen tot mijn kruin. Zover ik lees zijn al jou klachten echt chronische hyperventilatie!

HyperVen je ook?? Doen hoor, dan verdwijnen de klachten echt!
ja heb het een tijdje gedaan maar hield het niet ol omdat ik zo in paniek was vanmorgen had ik erge pijn linsonder mijn navel mar ik heb ook erg last van spiertrillingen en stroompjes door mijn lichaam maar het meest in mijn benen dat vindt ik zo eng en net of mijn linkerbeen stijf is vandaar dat ik bang ben voor een ziekte dat zijn de symptomen ook van een spieraandoening daaromben ik zo bang ga ook nog volgende week op vakantie en mijn vriendin verheugt zich er zo op snik groetjes jurgen bedankt voor de steun allemaal

Meer weten over het HyperVen programma?