[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vraagje voor de stichting

Gepost door Bart 
Vraagje voor de stichting
15 July 2008 22:51
Ik heb eigenlijk twee vraagjes:


Ik moet binnenkort geopereerd worden aan mijn neustussenschot. Nou wordt er gezegd dat ik de eerste zes weken voorzichtig moet doen met sporten etc voor druk op het hoofd. Daarnaast kan in het begin na de operatie het slijmvlies opgezwollen zijn. Wat raden jullie mij aan mbt tot de oefeningen, hoe lang moet ik wachten ? Ik hoop dat dit niet mijn vooruitgang benadeeld, aangezien het zo goed gaat momenteel.

Tweede gaat over HyperVen. Als ik naar een gemiddelde keer adem inhouden van mij kijk dan merk ik dat het ongeveer de volgende verdeling is, is dit goed, of moet ik hier iets aan veranderen?

verdeling: adem inhouden/adem uitblazen = 50/50
Re: Vraagje voor de stichting
16 July 2008 20:35
Hallo Bart,

Dat is een heel goede vraag voor jouw KNO arts / chirurg. Zelf zou ik erg voorzichtig zijn in het begin. De oefeningen met HyperVen oefenen juist een verhoogde druk uit op neus, keel en oren. Dus stel die vraag aan je arts en houd je aan het antwoord.

Voor wat betreft die vehrouding, dat is geen meetgegeven en niet zo belangrijk. Het gaat erom hoelang je effectief niet inademt. Hoe langer je dat rekt, hoe meer kooldioxde zich ophoopt in het bloed. Naarmaate je scores hoger worden zal die verhouding dan ook gaan veranderen.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Re: Vraagje voor de stichting
18 July 2008 18:02
Rob bedankt voor je reactie! Ik zal het aan de arts vragen.

Meer weten over het HyperVen programma?