[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Stoppen vanwege oorproblemen

Gepost door Marjolein3 
Stoppen vanwege oorproblemen
10 November 2008 10:57
Ik denk dat ik toch maar ga stoppen met HyperVen. De reden: het is me in een maand niet gelukt om het adem inhouden onder de knie te krijgen. Er ontstaat druk op mijn oren en op mijn keel. Soms word ik er helemaal misselijk en duizelig van. Ik doe echt mijn best om mijn borst- en buikspieren aan te spannen, en volgens mij lukt dat ook wel, maar toch lukt het me niet om mijn oren minder te belasten. Ik ben bang dat ik ze schade aanbreng.
Heeft iemand anders hier last van gehad? Hoe heb je het opgelost?
Re: Stoppen vanwege oorproblemen
10 November 2008 11:52
Hallo Marjolein,

Knijp je soms je neus dicht met je duim en wijsvinger? Wat dat moet je zeker niet doen! Ik raad je aan om het gewoon met minder druk te proberen. Je hoeft niet extreme druk te zetten om de oefeningen efficient te doen. Iemand die gaat duiken zet ook zichzelf niet onder extreem hoge druk. Probeer het nog eens met sterk gereduceerde druk. Je kan dan heel langzaam de druk wat gaan opvoeren totdat je denkt dat het weer oncomfortabel wordt. Dan verminder je de druk weer. Zo moet je voor jezelf de balans zien te vinden tussen comfortabel oefenen enerzijds, en optimale inademing anderzijds. Je zal zien dat door minder druk te zetten je scores beter worden.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?