[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraag stichting

Gepost door Claudia1 
vraag stichting
11 November 2008 12:34
Hi allemaal,

Mijn scores zijn smorgens nu rond de 100 en eind van de middag of avond haal ik met moeite de 85. Dus als ik maar 1x per dag zou oefenen zou ik echt al geweldige scores hebben, maar omdat ik 2x oefen haal ik mijn gemiddelde vet naar beneden.

Ik wil zelf graag denken dat ik rond de 100 zit uiteraard, want ik begon met 52, dus dan zou ik nu goed aan het genezen zijn. Is het belangrijk dat ik toch ´s avonds ook die 100 gaat halen, doet het gemiddelde ertoe?

groetjes
claudia
Re: vraag stichting
12 November 2008 10:57
Hallo Claudia,

De scores zijn niet het doel van de oefeningen, maar een hulpmiddel om te zien of je vooruitgaat. Het kan heel goed zijn dat terwijl je lagere scores haalt, je toch efficienter hebt geoefend. Het lijkt misschien vreemd dat dit omgekeerd werkt, maar dat is het niet. Juist als je veel gehyperventileerd hebt, zul je hogere scores halen, omdat je dan al een lagere zuurgraad in het bloed hebt. Daardoor hou je het langer vol, maar dat betekent niet dat je dan effectiever aan het oefenen bent. Nogmaals, het zijn niet de scores waar het om gaat, maar om het effect op langere termijn. Mensen zijn vaak veel te veel gefocust op hun scores.

Het kan zijn dat je 's-nachts veel verwerkt in je slaap, dus hyperventileert en daardoor 's-morgens een lagere zuurgraad hebt. Dus hogere scores haalt. Het kan ook zijn dat je zoveel geactiveerd bent overdag, dat je daardoor meer stress hebt opgedaan en daardoor lagere scores haalt 's-avonds. Het is allemaal koffiedik kijken. Nogmaals, laat die scores voor wat ze zijn. Het gaat erom dat de grafiek in de loop der maanden langzaam omhoog gaat.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?