[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

word ik toch langzaam beter?

Gepost door Hannelore 
word ik toch langzaam beter?
04 December 2008 09:22
Ik ben nu 3 maanden aan het HyperVennen en ben dus in de helft (ik hou mezelf altijd voor om het 6 maanden te doen, dus [:]smiling smiley)[/:]).
Ik zit voor het eerst 'een trapje' hoger op de grafiek. Daarvoor schommelde m'n score constant tussen 45 en 55 sec. Nu zit ik al enkele dagen rond de 60-65 sec. Ik hoop daar te blijven en nog wat te stijgen!
Ik voel toch dat ik in normale, rustige omstandigheden minder last heb. Ook het opgejaagde gevoel is heel fel verminderd de laatste weken. En dat terwijl ik geen homeopathie meer neem.
Ik hoop dat ik mag concluderen dat ik op de goede weg ben.
Natuurlijk zijn er nog verschillende keren per week mindere momenten: als de kinderen druk doen, als er iets misloopt tijdens de verbouwingen, ... Dan voel ik me nog steeds kortademing en heb nog de neiging om te willen geeuwen, zuchten + druk thyperventilatie de borst.
Zou dit blijven, telkens ik in een stress-situatie ben? Ik hoop ook daarin sterker te worden.
Ik wou dit eens delen met jullie: niet alleen de mindere momenten, maar ook de goeie ...
Iedereen is natuurlijk verschillend, maar ik heb nog steeds geloof in de werking van de HyperVentherapie.
Ik legde vorige week voor het eerst de therapie voor aan de huisarts en die was verrassend positief. Nu maar hopen dat hij andere patiënten ook aanraadt eens een kijkje te gaan nemen op jullie site.
Dus, blijven oefenen en onszelf tijd geven. Het komt goed[:](Y)[/:]

Optimistische groetjes,
Hannelore

Re: word ik toch langzaam beter?
04 December 2008 09:48
Hee Hannelore, dat is fijn om te horen zeg!
Goed bezig..

Ik denk dat da kortademig zijn en druk op de borst etc toch (zij het in mindere mate) aanwezig zal zijn omdat dit de zwakke plek van je lichaam is.. Bij mij is dit ook zo.. telkens als iets stressvol is dan voel ik dat daaraan..
Ieder mens is anders, sommige krijgen het meteen in hun nek/schouders bij stress, bij ons is het dan druk op de borst enz.

Maar verders leuk om te lezen dat het zo goed gaat!!

Ga zo door!!

John
Hee Hannelore!!!

Goed zo, lijkt soms langzaam te gaan maar we komen er wel hoor!!duurde bij mij ook 3,5 maand voor dat ik een treetje hoger kwam, maar het lijkt idd wel blijvend nu. Zat heel lang tussen de 70 en de 90 en zit nu tussen de 80 en de 100. Ben begonnen met 57 dus ik hoop dat ie lekker gaat afvlakken naar de 100 toe [:]grinning smiley[/:]

In elk geval voel ik me al stukken beter dan toen ik begon en dat is het belangrijkst!

Optimistische groetjes terug!!
Re: word ik toch langzaam beter?
12 December 2008 16:45
Hee Hannelore,

Proficiat met je resultaat. Ik ervaar eigenlijk hetzelfde dan jou. Ook ik ben nu 3 maanden aan het HyperVennen, en ik merk dat het scherpe er van af is. Ik ben niet meer duizelig in winkels wat ik altijd sterk had. Ik had ook last van depersonalisatie, wat helemaal verdwenen is, ook voel ik me rustiger. Dus daar doen we het voor. Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is of jij echt twee keer per dag HyperVent. Ik nml. maar 1 keer,en dan toch al dit resultaat. Het lukt me bijna niet 2 keer per dag. Terwijl dat wel beter is, lijkt me.
We moeten volhouden, en heel veel succes verder.

Groetjes Dorothé
Hey Dorothé,

ja, ik HyperVen 2 x per dag (met enkele uitzonderingen).
De laatste dagen zijn m'n scores weer iets lager maar het is nogal stressie op 'de werf' en vooral héééél koud! We wonen boven, beneden ligt alles open en hebben geen aansluiting van de chauffages (enkel enkele electrische verwarmingselementen maar zodra je die afzet, is het alweer berekoud!)
Gelukkig klagen de kinderen niet en zijn ze alle 3 nog 'hoestvrij'. Alleen het HyperVennen gaat wat moeilijker nu het begint te vriezen. Waar m'n pc staat, is het 5 graden. Ik heb maar zo'n blaasding naast me aangelegd en het is intussen 11 graden! Maar we klagen niet hoor[:]smiling smiley)[/:]! Gelukkig is het maar tijdelijk en kunnen we binnen enkele maanden terug naar beneden verhuizen! Dan zal de stress hopelijk ook wat minder zijn en hopelijk ben ik tegen dan volledig hyperventilatie-vrij!
Ik wens je alvast veel succes met het HyperVennen! Consequent 1x per dag lijkt me in elk geval beter dan vb een hele week 2x/dag, dan eens enkele dagen niet, dan weer 1x/dag, dan , ... en gezien je resultaat hebt, kom je er wel binnen enkele maanden[:](Y)[/:]
Ik ga vlug m'n kersepitzakje opwarmen en onder m'n dubbele donsdeken kruipen!

Veel groeten,
Hannelore

Meer weten over het HyperVen programma?