[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Duizelig, misselijk tijdens inspanning

Gepost door Christa 
Hai,

Even een vraagje, herkennen jullie het volgende:

Ik speel hoorn(een middelgroot blaasinstrument) en ik had zonet muziekles. Tijdens het blazen werd ik ineens ontzettend duizelig, en ook best misselijk. Ook werd ik helemaal nat van het zweet. Nu, een halfuurtje later, voel ik me nog wat raar in m'n lichaam.

Vorige week met muziekles had ik dit ook, maar daarvoor heb ik het nooit gehad. Niet tijdens het blazen en ook niet in andere situaties. Het was net of ik bijna flauw ging vallen.

Herkennen jullie dit? Graag reacties!

Groetjes,
Christa
Christa, Was het echt tijdens het spelen zelf, of werd het erger op het moment dat je stopte?
Nee, het was echt op het moment van het spelen. Ik moest stoppen omdat ik steeds duizeliger werd.
Tenzij je nog maar pas hoorn begint te spelen, of terug na een lange tijd, vind ik dit inderdaad vreemd. Mij lijkt het niet echt op hyperventilatie omdat bij een instrument spelen, je ademhaling toch juist wel goed zit. Wat mij wel op hyperventilatie zou lijken is bv dat je je wat licht in je hoofd voelt, en daardoor licht panikeert, en dan bij het even stoppen te snel begint te ademhalen waardoor je dan inderdaad wat misselijk kan worden en zweten.
Wanneer het je terug moest overkomen, probeer dan heel goed te analyseren wat er juist door je hoofd is gegaan en wat je op dat moment voelt en hoe je ademt.
Misschien toch eens met je arts over hebben, maar misschien denken anderen er anders over.
Hoi,

Nee ik speel al 10 jaar een blaasinstrument, waarvan 3 jaar hoorn.
Wat je zegt over dat je ademhaling wel goed zit als je instrument speelt, gaat bij mij niet helemaal op hoor. Ik heb wel degelijk chronische hyperventilatie, ben ik dit jaar achtergekomen, terwijl ik toch een instrument speel. Maar opvallend is het wel een beetje inderdaad.

Maarre, ik had helemaal geen last van paniek oid, en het kwam ook niet bij 'even stoppen'. Het was gewoon echt op het moment van het spelen, en ik had ook geen last van snellere ademhaling.

Maargoed, misschien blijft het bij deze twee keer...we'll see!

Bedankt voor jullie reactiesgrinning smiley

Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?