[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Terugval?

Gepost door Benny 
Terugval?
19 January 2009 22:13
Hallo mensen,

Ik ben nu ongeveer 3 maand aan het HyperVennen. Ongeveer na iets langer als 2 maanden begonnen de klachten te verdwijnen. Helaas duurde dit maar 2 weken, sinds een aantal weken dalen mijn scores en gisteren had ik ook weer het misselijke gevoel terug en nog best wel hevig ook.

Ok, no big deal dacht ik een terugval hoort erbij dat weet ik onderhand wel (ben burn-out sinds december 2007). Alleen het volgende: sinds dat ik hogere scores heb, doen mijn longen gewoon pijn. Bij het inademen voel ik ze telkens weer, de ene dag is het erger als de andere. Ik HyperVen 3 x op een dag en heb het gevoel dat ik hierbij best wel forceer. Moet ik dat helemaal niet doen dan? Als ik dit niet doe heb ik het gevoel dat mijn scores zo laag zijn en dat er geen vooruitgang in zit.
Graag uw mening.

Groetjes Benny
Re: Terugval?
19 January 2009 23:04
Hoi Benny ik zou deze vraag aan Rob voorleggen als ik jou was . Als je mailt krijg je snel antwoord
groetjes erika
Re: Terugval?
24 January 2009 17:49
Hallo Benny,

Als je last krijgt van je longen, dan forceer je absoluut. Ga terug naar twee keer per dag en zet iets minder druk. Het moet wel comfortabel blijven. Geef de therapie de tijd. Forceren werkt averecht en maakt dat het alleen maar langer gaat duren.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Meer weten over het HyperVen programma?