[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

steken

Gepost door Lilian 
steken
03 February 2009 04:39
Hoi allemaal!

ff een vraagje!
Ik lees bij hyperventilatie artikelen vaak over steken op de borst. Die heb ik niet maar wel heel vaak steken in mn rug ter hoogte van de longen en onder in mn rug. Hoort dat ook bij hyperen? En ik lees ook heel vaak over tintelingen nou heb ik dat nooit echt gehad....ga ik toch weer twijfelen of ik toch niet ziek ben...[:]sad smiley[/:]

Groetjes
Re: steken
03 February 2009 10:04
Hoi Lilian,

Steken in m'n rug ter hoogte van de longen heb ik ook inderdaad. Ik heb maar heel soms steken op de borst. Dus of het 'officieel bij chronische hyperventilatie hoort' kan ik niet zeggen..maar het is voor mij in elk geval herkenbaar!

Groetjes
Re: steken
03 February 2009 11:34
Hoi!

Voor ik wist dat ik chronische hyperventilatie had, heb ik eerst een half jaar steken in mijn borst, rug en hoofd gehad. Hoort er zeker bij!

Groetjes
claudia
Re: steken
05 February 2009 11:23
Hallo allemaal,

Die steken in mijn rug heb ik soms tussen mijn schouderbladen dus ook wel ter hoogte van de longen. Maar ik heb ze het ergst midden op mijn borstkast. Ze komen echt uit het niets en doen echt zeer. Soms krijg ik ze als ik buk als ik iets opraap. Echt zo bizar en echt doodeng. Ze zeggen dat het de borstspier is maar het lijkt wel van dieper te komen.
Beetje onsamenhangend verhaal geloof ik maar ik kan het niet anders uitdrukken.

Groetjes jolanda
Re: steken
05 February 2009 13:34
Hee Jolande,

Begrijp wat je zegt... Tis supervervelend, maar niet gevaarlijk hoor... Probeer je er zo min mogelijk druk om te maken. Als dat niet lukt zou je een osteopaat kunnen proberen, dan blijft het weer een tijdje weg waarschijnlijk.

Good Luck!
Claudia



Bericht bewerkt (05-02-2009 13:50)
Re: steken
05 February 2009 15:02
hi,die steken in de borst en de pijn tussen de schouderbladen
zitten er bij mij ook regelmatig,ik heb bij de steken in de borst
ook het gevoel dat het dieper zit,vvolgens mijn dokter zijn het
de aanhechtingen van de borstspieren.

mvg

Piet
Re: steken
05 February 2009 15:17
Hai Allemaal,

Ik heb een stukje tekst van Rob gevonden, die uitleg geeft over het steken en trillen van spieren:

Bij chronsiche hyperventilatie daalt de zuurgraad van het bloed. De spieren reageren hierop door melkzuur af te zetten om zodoende het tekort aan koolzuur te compenseren. De melkzuurafzetting op de spieren leidt er toe dat de spierten oncontroleerbaar kunnen gaan trillen en zelfs krampen/steken. Vaak zijn dat eerst de spieren in de handen en voeten, maar zij kunnen natuurlijk op allerlei plaatsen hetzelfde fenomneem vertonen. Heel bekend is bijvoorbeeld een spiertje dat de wenkbrauw oncontroleerbaar doet trillen....

Wat mensen met hyperventilatie vaak ervaren zijn de spieren van de borst (tussen de ribben of de borstspieren zelf) die kunnen gaan trillen door de melkzuurafzetting. Onterecht denkt men dan al gauw aan de hartspier. Dat wordt dan meestal ingegeven door de angst die men al snel ervaart tijdens hyperventilatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen


Ik hoop dat jullie wat gerustgesteld zijn door de uitleg in dit bericht.

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Re: steken
05 February 2009 15:38
Ja het is inderdaad zo dat als je zo'n steek of kramp voelt dat
je dan in paniek raakt waardoor de hyperventilatie sneller optreed,het is echt
moeilijk om je er niet druk over te maken.
Vindt dit wel en fijne site door de lieve reactie en positieve reacties
en je herkend veel klachten die je zelf ook ervaard.

mvg

Piet
Re: steken
05 February 2009 20:09
Ik ben ook erg blij met jullie allemaal, hoewel ik niemand de klachten gun hoor. En ook de goede adviezen en geruststellingen van ellen en rob.

Dikke kus voor iedereen jolanda
Re: steken
05 February 2009 22:36
Heeeeeeeeee dat doet een mens goed.
Dank je wel [:](Y)[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?