[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

bibberbenen

Gepost door Carla4 
bibberbenen
04 July 2009 21:11
Hallo

Ik HyperVen nu bijna een mnd, en in het begin werden de klachten erger had ik het idee.

Nu gaat het soms dagen redelijk, maar gisteren had ik een terug slag, het begint dan zomaar, ik krijg het warm en mijn benen bibberen heel erg, verder heb ik het gevoel dat ik dan bijna weg val, kan dan ook bijna niet lopen.


Hebben meer mensen last van zulke rare bibberbenen?

Ik grijp dan maar gelijk naar de oxacepam 10 mg, die ik zonodig mag gebruiken, na een half uur gaat het dan weer, ik vraag me af of het ook over gaat zonder die oxacepam.

Woensdag heb ik een gesprek met een psycholoog, hopelijk kan die ook wat voor mij betekenen.
Natuurlijk hoop ik ook dat het HyperVennen strax gaat helpen, want ik baal er zo van, ik durf amper nog naar iets leuks te gaan.

Groetjes van carla
Re: bibberbenen
05 July 2009 02:15
Bibberbenen heb ik (nog) niet, maar heb het hier wel al eerder gelezen op het forum denk ik.
Heb wel al gehad dat ik precies mijn benen niet meer voel of er geen controle meer over hebben of dat ze plots erg raar voelen.
Het gevoel van weg te vallen herken ik wel, heel vervelend.

Zonder die oxazepam zal het ook weggaan hoor, maar hoelang dat dan duurt kan je maar op een manier uitvinden natuurlijk [:]winking smiley[/:] Hoe sneller je jezelf rustig weet te krijgen, zonder dat pilletje dan, hoe sneller het weg zou trekken waarschijnlijk.
Blijven oefenen en dan zal je er uiteindelijk wel definitief vanaf geraken hoor, volhouden maar [:](Y)[/:]
Anonieme bezoeker
Re: bibberbenen
05 July 2009 11:35
Carla, ik zou de oxasepam dus niet gebruiken in dit geval. Ik had ook last van bibberbenen maar je gaat jezelf nu psychisch afhankelijk maken dat registreren je hersenen. Op den duur zul je blijven rondlopen met bibberbenen en als een soort 'junk' je oxasepam nodig hebben. Ga lekker zitten, denk aan andere dingen maar vooral; laat het gebeuren. Het hoort erbij en kan geen kwaad.

Bibberbenen of slappe benen horen bij chronische hyperventilatie. Hoewel het allemaal niet leuk is probeer toch door te zetten en ga niet voor elke beleving oxasepam inzetten. Op den duur krijg je last van angstaanvallen en paniek omdat je continu bent gaan vluchten. In de psychologie kennen we 2 maatstaven; vechten of vluchten. Met HyperVen ben je begonnen aan vechten, doe dat ook met andere symptomen...

Beterschap!
Re: bibberbenen
05 July 2009 22:54
Hoi Carla,

Als ik last heb van chronische hyperventilatie heb ik ook regelmatig last van mijn linker been. Dit moet dan de hele tijd bewegen, alsof de spieren gewoon samentrekken zonder dat ik dat wil. Heel vervelend. Ook alleen m'n linker been. Ik kan me niet voorstellen dat het niet bij chronische hyperventilatie hoort, want als ik geen last van chronische hyperventilatie heb heb ik ook geen last van mijn been.

Ik weet niet of het helemaal hetzelfde is als jij hebt, maar geen 1 persoon is hetzelfde natuurlijk.

Sterkte ermee!
Re: bibberbenen
05 July 2009 23:12
Dank jullie wel voor jullie adviezen, ik zal , als ik de moed heb proberen eens niet naar het pilletje te grijpen en t e kijken hoe het dan gaat, dat zal best eng zijn, maar dan weet ik wel dat het zonder ook over gaat en dat zal dan weer helpen met het minder angstig zijn.

Het laatste wat ik wil is afhankelijk worden van die pillen, ze zijn bedoeld voor tijdelijk en ik weet dat het geen oplossing is voor het probleem, daarom HyperVen ik ook en ga ik eens praten met een psycholoog.

Ik heb alleen last van bibberbenen als ik chronische hyperventilatie heb, soms ook als ik iets heel spannend vind, het gaat dan na een tijdje als ik me wel op mijn gemak voel weer over, ik probeer het dan te negeren.
Re: bibberbenen
06 July 2009 00:45
Ik zou het eens uitproberen wanneer er iemand bij je is die je intussen wat kan steunen en afleiden. Door de afleiding gaat het ook sneller weer verdwijnen en zo kan je vertrouwen opbouwen..

Meer weten over het HyperVen programma?