[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Maagkrampen tijdens het Hypervennen?

Gepost door Paulina1 
Hey allen!

Sinds een paar dagen ondervind ik vreselijke maagkrampen tijdens het oefenen. Zodra ik stop met een sessie gaan deze wel voorbij. Is dit normaal? Ik probeer nu minder te forceren, maar ik kom aan een 40tal seconden minder dan een paar dagen terug? Hierdoor komen die krampen niet meer zo fel, maar voel ik ook geen hik meer of krijg ik hartkloppingen tijdens het oefenen. Ik weet nu niet wat ik moet doen want als ik echt moet gaan doorzetten tot ik niet meer kan hou ik de therapie niet lang meer vol.
Re: Maagkrampen tijdens het Hypervennen?
13 July 2009 15:55
Hallo Paulina,

Stop even een paar dagen met de oefeningen. Wellicht heb je last van je maag en escaleert dat door de oefeningen. Als het blijft moet je even te rade gaan bij je huisarts. Daarnaast denk ik dat je het wellicht forceert. Je moet absoluut niet forceren, maar gewoon rustig volhouden totdat je de prikkel voelt om uit5 te ademen. Dan blaas je langzaam uit. Maar forceren is nooit goed.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Hey Rob,

Kan het niet zijn dat ik dat krijg door me zo op te spannen en dat ik forceer? Want verder heb ik geen last van mijn maag ofzo, enkel tijdens het oefenen. Nu dat ik het zonder te forceren doe gaat het in ieder geval al beter.

Meer weten over het HyperVen programma?