[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Goed inslapen - wakker worden rond 5u

Gepost door Steven7 
Hoi allemaal,

Ik heb sinds 2 weken een nieuwe klacht. Ik kan steeds zeer goed inslapen (rond 23.30h), maar ik word steevast wakker rond 4u-4u30. Ik kan dan onmogelijk nog slapen nadien. Dit is nooit eerder een probleem geweest.

Hebben jullie gelijkaardige problemen (gekend)? Ik merk dat als ik een slaappil pak, dit stukken verbetert, maar ik durf natuurlijk niet steeds een slaappil nemen.

Meestal heb ik echt wel een slechte dag als ik niet genoeg slaap (zeker als het een paar dagen na elkaar niet goed lukt). Met genoeg slaap sta ik precies al een heel stuk verder.

Groeten,
Steven
Re: Goed inslapen - wakker worden rond 5u
26 July 2009 11:50
Das vervelend. Ik heb dat meestal niet, maar als het wel gebeurd dat ik
zo vroeg wakker word heb ik ook problemen met opnieuw inslapen.
Wat je volgens mij wel eens zou kunnen proberen is iets natuurlijks innemen op dat moment
ipv een slaappil. Sedinal druppeltjes ofzo. Dat helpt bij mij wel.
Hey Steven,

Deze klacht heb ik nog niet gehad... Ik heb ook geen problemen met in slaap te vallen, wat ik wel heb is dat ik meer last heb van chronische hyperventilatie van het moment dat ik in mijn bed lig... Dan krijg ik weer zo een enorme brok in mijn keel en ben ik bewust met mijn ademhaling bezig...
Hoi Steven,

Ook ik heb deze klacht. Ben s'avonds doodmoe waardoor ik snel in slaap val, maar wordt dan inderdaad midden in de nacht wakker, waarna ik niet meer slaap. Heel vervelend als je de dag erna moet werken! Dan lig ik me te ergeren met als gevolg dat ik dan helemaal niet meer slaap. Ik weet niet of dit een typische chronische hyperventilatie klacht is. Ik heb het al langer, en nu het beter gaat met mijn chronische hyperventilatie is dit echter dus nog niet verdwenen. Misschien weet Ellen of dit bij chronische hyperventilatie hoort?

Groetjes, Dorothe.

Meer weten over het HyperVen programma?