[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Even voorstellen

Gepost door Jorg1 
Even voorstellen
24 October 2009 02:33
Hallo allemaal,

Ik ben een nieuwe gebruiker en het leek me een goed idee om me eerst eens voor te stellen: ik ben Jorg, 33 jaar en woon in Nieuwegein. Sinds een jaar of 4, 5 heb ik nu last van hyperventilatie. Het begon met hartkloppingen op het moment dat ik naar bed ging, dit is uitgegroeid tot de hele rij van symptonen: tintelingen in handen/voeten, pijn/steken op de borst, duizeligheid, omwerkelijkheid en ga zo maar door.

Eerst heb ik anti-depressiva gehad, maar daar kreeg ik meer last van de bijwerkingen van, dan dat het wat oploste. Toen heb ik via de hyperventilatievereniging een cursus ademhalen gevolgd. Dit helpt mij eigenlijk alleen als ik weer eens een aanval heb.

Toen kwam ik HyperVen tegen en moedeloos als ik op dat moment was, heb ik direct besloten het aan te schaffen. Ben nu een week bezig, uiteraard nog zonder resultaten, maar ik ga het volhouden!

Ik hoop jullie in de toekomst nog vaker deelgenoot te maken van mijn problemen en wellicht ook wat advies of in ieder geval steun te geven.

Groetjes,

Jorg
Re: Even voorstellen
24 October 2009 23:11
Hai Jorg,

Heel veel succes met het oefenen.
Het gaat je lukken hoor !!![:](Y)[/:]

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Even voorstellen
25 October 2009 02:52
Heel veel succes met HyperVen!
Hoelang heb he die anti depressiva geprobeerd dan, als ik zo nieuwsgierig mag zijn? [:]smiling smiley[/:]
Re: Even voorstellen
25 October 2009 09:39
Dank jullie wel voor het welkom, Ellen en Edith!

Ik heb in twee periodes twee verschillende anti-depressiva gebruikt. Ik moet nu even gokken hoe lang ik ze gebruikt heb, maar volgens mij was de eerste periode 8-10 maanden en de tweede 5-7. Dus in totaal zo'n 13-17 maanden. Maar ja, het hielp bij mij nagenoeg niet.
Re: Even voorstellen
27 October 2009 00:36
Hoi Jorg,

veel succes de komende tijd!
hopelijk ga je je gauw iets beter voelen [:]smiling smiley[/:]

Groetjes, Denise

Meer weten over het HyperVen programma?