[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperfree®inhalatiecassette

Gepost door Kittydezeeuw 
Hyperfree®inhalatiecassette
16 August 2010 13:57
Hallo, ik heb al zo'n jaar of tien last van chronische hyperventilatie, met alle bijbehorende klachten en pas vorige week het programma HyperVen ontdekt. Ben dan ook gelijk begonnen. Nu zat ik nog wat op internet te surfen en kwam hier de Hyperfree®inhalatiecassette tegen. Deze schijnt te helpen bij hyperventilatie-aanvallen. Is iemand van jullie hiermee bekend en helpt deze ook bij chronische hyperventilatie? Ik wil sowieso de HyperVen therapie blijven volgen, maar zou het fijn vinden als er ook een oplossing is op korte termijn, op het moment dat ik daadwerkelijk een angstaanval krijg.

Wat zijn eventueel nog andere oplossingen om een (opkomende) aanval te verlichten? Hoe kun je op zo'n moment het beste ademhalen?

Groeten Kitty
Re: Hyperfree®inhalatiecassette
16 August 2010 19:26
Hallo Kitty,

De Hyperfree®inhalatiecassette is een apparaatje dat feitelijk hetzelfde doet als het bekende (beruchte?) blazen in een plastic zakje. De uitgeademde lucht wordt weer ingeademd, waardoor het overmatig verlies van CO2 wordt tegengegaan bij een aanval. Alleen om zo'n ding effectief te gebruiken tijdens een aanval, dat valt niet mee. Het is beter om bij een aanval te proberen om de adem in te houden, of heel rustig met de buik te ademen. Overigens zul je - na een aantal weken HyperVennen - hoogswaarschijnlijk geen last meer hebben van aanvallen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Hyperfree®inhalatiecassette
25 September 2010 16:01
Ik heb ook zon grijs kastje toen der tijd bij de apotheek gekocht. Bij mij was het meer het placebo effect. Als ik het kastje bij me had dan voelde ik me beter.

[www].hyperventilatietips.nl

Meer weten over het HyperVen programma?