[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Raar gevoel in hoofd

Gepost door Toon44 
Re: Raar gevoel in hoofd
15 December 2010 16:34
Heb je wel eens onderzoek laten doen naar AD medicijnenHD ? Of AD medicijnenD ?

Ik ben nu ook een maand gestopt een lichte AD medicijnen en merk dat mijn klachten een beetje terug komen echter ben ik nu zoveel sterker dat ik er wel doorheen kom.. Toch heb ik ook het idee dat de hyperventilatie een beetje terug komt omdat ik veel drukker in me hoofd en doen ben (stress)... Ik ga in ieder geval weer met de oefeningen beginnen want dat kan zeker geen kwaad.

PS. toen ik 1 1/2 jaar geleden met deze oefeningen begon werd ik ook regelmatig 's nachts wakker met een schok.. Net of ik dus geen adem haal tijdens het slapen en dan ineens wakker schrik en weer begon te ademen...

Nou kan ik me voorstellen dat als je deze oefeningen doet en je brein merkt dat er genoeg zuurstof is er dus niet geademd hoeft te worden....

Ik ben benieuwd wat er uit jou test komt en waar heb je deze laten afnemen ?
Re: Raar gevoel in hoofd
15 December 2010 17:15
Ik woon in Assen en daar is in het plaatselijke ziekenhuis de test ook afgenomen. (neem aan dat je het hebt over de provokatietest) Masker op en 2 minuten heel snel in- en uitademen, net als snel hijgen. Kreeg er sensaties van die leken op wat ik ken van een paniek/hyperventilatie-aanval, maar niet op waar ik nu mee loop, maar ja....acute- en chronische hyperventilatie is dan ook niet precies hetzelfde. Daarna 5 minuten in je eigen tempo ademen en daarna mag het masker af. Kreeg er ook nog een gratis longfunctie test bij.

Ooit een AD medicijnenD/AD medicijnenHD test gedaan, maar ja....daar komen vragen in terug over 35 jaar geleden en dat kan ik me niet meer allemaal helder voor de geest halen. Vroeger als kind wel extreem druk geweest (dubbele motor) en daar zou men nu vast het etiket AD medicijnenHD opplakken, maar nu waren er niet echt voldoende aanwijzingen dat het daar om zou gaan.

Het is net alsof er "iets" vrijkomt in mijn hoofd wat de boel compleet op hol laat slaan en geen idee at he is....adrenaline lijkt me het meest aannemelijk, maar dan nog....het wil maar nauwelijks minderen tijdens de dag en dat zou dan allemaal 's nachts veroorzaken/'>oorzaakt moeten worden?


Edit: Mijn grootste afkickverschijnsel na het stoppen met AD medicijnen waren zogenaamde brain zaps....soort van elektrische schokjes in je hoofd....dat heeft een maand of 2-3 geduurt en is heel langzaam vervaagd.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/12/2010 17:17 door Toon44.
Re: Raar gevoel in hoofd
15 December 2010 22:27
Dank voor je uitgebreide antwoord. smiling smiley

Ik heb besloten om deze week af te wachten, omdat ik morgen de uitslag krijg van mijn chronische hyperventilatie-test en vrijdag heb ik een gesprek met mijn psych die anafranil in wil gaan zetten. Ook een wat ouder middel, net als Remeron en waar je ook metingen kan doen over de waardes in het bloed. Remeron heb ik ooit een paar maanden geprobeerd, maar dat sloeg helemaal niet aan.

Homepatisch schiet het idd niet echt op en de weerstand die ik heb tegen AD medicijnen heeft een paar redenen, maar zoals het nu gaat kan het echt niet verder, dus wrs. vrijdag dan toch overstag. Naast de eerste gewenningsperiode is het altijd maar afwachten of een AD medicijnen aanslaat en voor dat je het weet ben je om de 3 maanden een nieuw middel aan het testen, zonder dat je verder komt en anafranil is erg slecht voor het gebit en aangezien ik een beugel draag 'snachts krijgt het gebit toch al veel te verduren.

Oxazepam is idd geen oplossing, maar het geeft nu iig een beetje spierontspanning, maar het zou eigenlijk een middel moeten zijn voor noodsituaties en nu slik ik het elke dag, omdat het een permanente noodsituatie is geworden.

Kun jij die enorme adrenaline overdosis verkalren, die zo lang aanhoudt? Dat is hetgene wat me het meeste dwarszit.
Re: Raar gevoel in hoofd
15 December 2010 22:38
Hoi Toon

Ben heel benieuwd wat jij morgen te horen krijgt.
Ik heb nog nooit een test gehad, ook niet gevraagd trouwens, leek
me echt niet prettig om een aanval te laten opwekken en zo te lezen is het dat ook niet.

Ik slaap ook meestal 7 uur achter elkaar, maar wordt ook meestal HyperVentilerend wakker.
De laatste dagen weer wat nieuws bedacht, door dan toch in bed te blijven en dan proberen
3 tellen inademen en 6 uit, tot mijn adem weer redelijk normaal is, zodat ik niet al
HyperVentilerend uit mijn bed spring.

Ik word eigenlijk alleen heel erg angstig als ik te lang pijn en/of steken en in mijn borstgebied heb,
dan ga ik een boek die ik heb “over HyperVentileren” lezen om me te concentreren op iets, maar zeker ook
om opnieuw de bevestiging te krijgen dat het er allemaal bij hoort.
Als het een beetje meezit helpt dat en anders neem ik oxazepam, wel heel weinig omdat ik erg gevoelig
ben voor alle medicatie. Ik weet dat oxazepam het probleem niet oplost, maar je moet wat in zo’n omstandigheid.
En als je continue van voren naar achter loopt en je denkt tegelijkertijd of je nou wel of niet 112 moet bellen,
spuit ook de adrenaline uit je oren.

Volgens mij is het zo dat rond 24.00 uur de adrenaline daalt en dan voel ik me inderdaad meestal op zijn best
en ga vaak zonder klachten (veel later naar bed omdat ik dan eindelijk ff geniet van de rust in mijn lichaam) naar bed.
Ik weet niet of jij weleens laat naar bed gaat en hoe je je dan voelt?

Nou heel veel succes morgen!
Re: Raar gevoel in hoofd
16 December 2010 12:39
Hoi Vlinder,


De provokatietest heeft uitgewezen dat ik _geen_ chronische hyperventilatie heb. eye rolling smiley De waardes waren normaal, alleen de subjectieve klachtenlijst die ik van te voren heb ingevuld lag ver boven het gemiddelde, maar dat zou ook op andere problemen kunnen duiden. (bijv. evenwichtsstoornis). Typische hyperventilatie klachten zoals druk op borst, brok in keel e.d. heb ik ook niet....alleen het door blijven ademen is nog wel eens een probleem en dan merk ik dat ik mijn middenrif vast aan het houden ben ipv normaal door te blijven ademen. Idee dat ik ook niet volledig uit kan ademen, omdat het lijkt of er spieren zijn die niet ver genoeg uit kunnen zetten.

Die test is idd zwaar naadje, maar het kan je wel duidelijkheid geven....mocht je er ooit 1 gaan doen, dan raad ik je aan om iemand mee te nemen die je problemen kent en je even kan steunen tijdens de test....heb van de vrouw die bij mij de test uitvoerde begrepen dat het geregeld gebeurt dat er een familielid/vriend(in) oid bij is om wat geruststelling aan de patient te geven.

Tsja....nu dus de vraag hoe betrouwbaar zo'n test is en wat ik er mee moet....als het geen chronische hyperventilatie is wat dan wel en waar moet ik dan zoeken? Even over nadenken.....een duizeligheidscentrum bezoekje zou dan een volgende stap kunnen zijn en aangezien het vreemde gevoel altijd start achter de ogen/het voorhoofd mss. ook maar de ogen weer eens goed na laten kijken, zeker omdat dat iets is wat echt in de familie zit. Had eigenlijk gehoopt op een positieve uitslag, dan weet je tenminste wat er aan de hand is.

Vroeger ging ik altijd heel laat naar bed, tegenwoordig leef ik een stuk regelmatiger en is het meestal rond half 12 dat ik ga slapen, wat voor mij vrij vroeg is. Ik herken heel goed wat je zegt, dat het 's avonds een stuk minder is....mss. door de vermoeidheid dat het allemaal minder impact heeft en de boel wat verdoezeld.....voordeel is dan wel dat ik heel makkelijk in slaap val en lekker aan 1 stuk door kan slapen.
Re: Raar gevoel in hoofd
16 December 2010 20:42
Hoi Toon

Bedankt voor je berichtje en antwoorden.
Sjee, toch geen chronische hyperventilatie en nu weer nadenken wat je verder moet.
Echt waardeloos als je je zo rot voelt.
Ik heb ook geen idee hoe betrouwbaar die test is, maar dat weet Rob ws wel
en dan kan je verder denken .
Misschien dat er nog tips komen op dit forum.

Voor nu even kort, want ik zit weer bij te komen van een aanval.

Heel veel sterkte!
Re: Raar gevoel in hoofd
17 December 2010 16:07
Welk onderzoek heb je eigenlijk gehad Toon?
Op deze site staan er namelijk 3 en ze zijn (lees ik) niet allemaal zo betrouwbaar.
Re: Raar gevoel in hoofd
17 December 2010 16:14
Capnografisch onderzoek, wat toch behoorlijk betrouwbaar schijnt te zijn.
Heb een paar dagen niet geHyperVent, maar heb toch besloten om het weer op te pakken....doet altijd goed en betere scores halen is altijd een goed idee. smiling smiley

Btw....ik heb je ook een privé bericht gestuurd. winking smiley
Re: Raar gevoel in hoofd
17 December 2010 17:17
Misschien kan je ook een EMG laten doen als je het zeker wilt weten Toon.

Zal kijken naar het prive bericht.
Re: Raar gevoel in hoofd
17 December 2010 21:25
hallo,

wat ben ik blij dat ik hier lees dat ik niet de enigste ben met dit probleem, zelf heb ik dit al 4 jaar eerst met vlagen maar de laatste maanden elke dag.
was altijd een positief en optimistisch persoon en was sociaal heel aktief maar de laatste tijd valt het me heel zwaar om dat te blijven, het vergt zoveel energie om een beetje te kunnen functioneren ga nergens meer heen alleen wat moet dat doe ik.
heb heel wat onderzoeken gehad cardioloog tot 2 keer aan toen,hersen scan, kno arts,neuroloog, duizelingsheidcentrum daar vermoeden ze slaapapneu en chronische hyperventilatie.
huisarts zei stress door verwezen naar ggz kon me daar helemaal niet in vinden heb adhd en vond dat ze alles op me verleden gooien ja dan vind je altijd wel wat.
wat stress betreft kan ik me wel in vinden ben moeder van 3 kinderen waarvan 2 met een verstandelijke beperking, pdd-nos, adhd maar geloof niet dat dat de oorzaken/'>oorzaak kan wezen van wat ik nu heb .
slik oxazepam, Homeopathisch spul, krijg triggerpoint therapie heb alles vast zitten in nek en rug, en volgens mij komt dat door dat je normaal in het leven wilt staan en al je spieren aanspant om maar te kunnen functioneren.
ga sinds kort naar de aveg heb een 3d scan laten maken.
wil mijn leven terug want dit vind ik geen leven meer word er zo moedeloos van hoop dat ik hier een antwoord op mijn probleem vind.

groetjes ina
Re: Raar gevoel in hoofd
20 December 2010 20:51
@Ina

Helaas kan ik je niet helpen.want ik heb anderen klachten dan jij.
Wat ik ook nog steeds niet snap, waarom iedereen andere klachten heeft,
Ik hoop dat je hier iets verder komt, want er zijn nog meer mensen die
dezelfde klachten hebben als jij.

Sterkte, want het is ontzettend balen als je je zo waardeloos voelt
en je weet niet wat je hebt.


@Toon

Heb je al bedacht wat je nu verder gaat doen?
Ga je gewoon verder met HyperVennen nu je gehoord hebt dat je geen hyperventilatie hebt?

Meer weten over het HyperVen programma?