[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Raar gevoel in hoofd

Gepost door Toon44 
Raar gevoel in hoofd
24 November 2010 12:43
Mijn grootste probleem is dat ik elke dag, vanaf het moment dat ik opsta een raar gevoel in m'n hoofd heb, wat me doods- en doodsbang maakt. Precies uitleggen wat ik voel is heel moeilijk maar ik zal het proberen....het is net alsof er te weinig zuurstof of bloed in m'n hoofd zit en voel me dus erg wankel/duizelig....alsof ik om ga vallen.
Dit is niet in aanvallen, maar chronisch aanwezig de hele dag door.

Er zijn soms zelfs split seconds dat alles wegvalt in m'n hoofd (alsof het helemaal stopt met doorbloeden) en dan raak ik echt in paniek. Voor m'n gevoel adem ik niet verkeerd (door buik en niet te snel), maar goed....dat kan bedrieglijk zijn. Ik let erg veel op m'n ademhaling (mss wel teveel), maar op deze manier doorleven kan echt niet meer....wil de hele tijd rennen, vliegen en gillen om dat nare gevoel de baas te blijven wat me extreem onrustig maakt....kan amper even stilzitten.

Is dit typisch voor chronische hyperventilatie of moet ik toch aan wat anders denken?
Heb binnenkort een test bij de longarts en verder lijkt alles goed te zijn (bloed, hart, longen, schildklier e.d.)

Vroeger echte hyperventilatieaanvallen gehad, waar ik altijd weer uitkwam en dan kwamen ook weer leuke gedachten en ging ik verder met m'n leven....nu lijkt het 1 grote aanval te zijn en dat is heel scary. confused smiley


Edit: Heb ook continue hoofdpijn in voorhoofd en rond ogen, alsof ik de hele tijd de boel zit aan te spannen om maar niet aan die duizeligheid toe te moeten geven.
Ben ook ooit en paar keer echt omgevallen (wel bij bewustzijn gebleven) en dat maakt het helemaal eng, omdat dat bij hyperventilatie niet zou kunnen wat ik lees op diverse sites.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/11/2010 12:46 door Toon44.
Re: Raar gevoel in hoofd
24 November 2010 14:42
Hallo Toon,

Wat ontzettend vervelend voor je.Geen idee of het me chronische hyperventilatie te maken
heeft. Maar hoe zit het met je nek en schouders. Heb je deze ontspannen
of staan ze zo strak en gespannen dat het een goede bloedtoevoer naar
je hoofd belemmerd.
Dan is een bezoekje aan de fysio natuurlijk aan te raden.

Veel succes (ik neem aan dat je ook aan het HyperVennen bent)

Groetjes Marjan
Re: Raar gevoel in hoofd
24 November 2010 16:06
Hey Marjan,

Nek en schouders zijn idd ook zeer pijnlijk en daarvoor loop ik ook bij de fsyio....ben net een paar dagen begonnen met HyperVennen (erg lage scores eye rolling smiley ), dus het zal allemaal wel verband met elkaar houden....merk ook dat ik geregeld mijn adem vasthoud.

Zeer frustrerend om geen duidelijke diagnose te hebben en de hele dag door met zo'n verschrikkelijk gevoel rond te lopen....echt continue het idee dat m'n laatste uurtje geslagen heeft....die druk en duizeligheid in/op hoofd is echt niet te harden.
Re: Raar gevoel in hoofd
24 November 2010 17:19
Hai Toon,

Ik ga je vraag doorgeven aan Rob die kan daar heel adequaat op antwoorden.
Hij weet ook precies hoe hyperventilatie technisch in elkaar steekt.

Zoals ik je verhaal lees moet ik toch denken aan hyperventilatie. Het komt in ieder geval heel herkenbaar voor, maar
Rob kan dat gewoonweg beter uitleggen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Raar gevoel in hoofd
24 November 2010 22:32
ha toon44
ik weet precies waar je over schrijft hiero,ik heb namelijk precies hetzelfde,daarbij ook erg misselijk en een gevoel van afwezigheid en vermoeidheid[nek en schouders staan ook strak],ik ben zelf wel getest op chronische hyperventilatie en dat bleek ook zo te zijn,ben nu ook aan het HyperVennen[bijna al een jaar!!!!,met tussenpauzes],en het gaat nu zeker iets beter,maar er nog niet vanaf,maar ik ben er van overtuigd dat dit de enige manier is om er vanaf te komen,en dit na 15jaar ziekenhuis in en uit te zijn gelopen,ik zou zeggen probeer het een tijdje met oefenen[min 3maanden]om te kijken of dit voor je werkt
ik ben zelf zeker geen zwever of iemand die in vanalles zomaar aanneemt,maar dit kan een oplossing zijn voor je[wel 2keer p.dag]
verder is wat je beschrijft gewoon een klotegevoel,ik kan dat ook onderschrijven
ik schrijf hier bijna nooit op het forum,maar wat je beschrijft komt exact overeen,vandaar mijn reactie
sterkte gewenst[voor iemand die het niet heeft/ervaart kan er bijna niet over meepraten,begrijpt het niet of denken,ach wat een aansteller,maar het is een hel dagelijks]
mvg Berry



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24/11/2010 22:34 door berry.
Re: Raar gevoel in hoofd
25 November 2010 10:09
Hallo Toon,

Jouw lage scores en jouw symptomen wijzen erop dat je inderdaad vrij diep in het chronische hyperventilatie syndroom beland bent. Het lichte onwerkelijke gevoel in je hoofd komt omdat door een te lage zuurgraad in het bloed, de bloedvaten dichtknijpen. Hierdoor treedt een verminderde bloedvoorziening naar het hoofd op dat kan oplopen tot wel 40% ! Dus jouw gevoel is heel juist.

Door het doen van HyperVen zul je merken dat over een aantal weken, naarmate je scores hoger worden, de bloedvoorziening naar de hersenen weer gaat toenemen, waardoor het nare gevoel gaat afnemen. Tevens verbeteren dan je concentratievermogen, geheugen en andere functies van het centrale zenuwstelsel.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Raar gevoel in hoofd
28 November 2010 10:32
@ Rob: Thnx voor de uitleg. smiling smiley

Het beheerst weer uitademen na een trial is problematisch.....m'n neus schreeuwt "inademen, inademen", dus het is allemaal behoorlijk verstoord. Het lijkt wel alsof ik mijn adem vasthou in mijn neus ipv in m'n buik. Ook het middenrif trek ik vaak onbewust aan.
Ik moet er mss bij vertellen dat er vorig jaar bij mij slaapapneu geconstateerd is (waar ik voor geopereerd ben) en ondanks dat dat nu verholpen is volgens de slaapregistraties, heb ik zelf het idee dat het niet bij heeft gedragen aan het gezond ademhalen. Uiteindelijk is apneu ook een vorm van verstoord ademhalen en heb ik jaren rondgelopen met onbehandelde apneu.

@ Berry: Ik ben begonnen met HyperVennen en de scores gaan langzaam iets omhoog, maar dat nare gevoel plus de spierspanningen blijven me leven beheersen. Ik verwacht zeker geen wonderen en hoop op termijn dat het wat af zal nemen.

Wrs. heeft er de afgelopen jaren zoveel spanning op mijn spieren gestaan dat ze nu er af en toe wat ontspanning komt daar aan moeten wennen wat schokken en stoormstootjes oplevert....ook erg ongemakkelijk en onprettig.
Je verhaal is voor een groot deel herkenbaar....ben ook ziekenhuis in en uit geweest en ik ben er ook wel van overtuigd dat hart, longen e.d. allemaal gezond zijn, maar het vertrouwen in het eigen lichaam is ver te zoeken en dat hoop ik wel weer terug te vinden!


Grtz, Anton
Re: Raar gevoel in hoofd
08 December 2010 15:44
We zijn ondertussen een paar weken verder en de klachten blijven constant aanwezig. Ook mijn lage scores verbeteren amper....met heel veel pijn en moeite kan ik rond de 30 seconden komen, maar hoger lukt niet. Ik had begrepen dat je juist in de eerste weken veel vooruitgang kon zien en ondanks dat ik niet echt ongeduldig ben, is het frustrerend om te merken dat ik niet verder kom. Heb nu al geregeld dipjes waarbij ik geregeld weer zak onder de 30 seconden.

Tips/opmerkingen zijn meer dan welkom!
Re: Raar gevoel in hoofd
08 December 2010 21:47
Hai Toon,

Niet bij iedereen werkt het hetzelfde.
Er zijn mensen die in het begin hard vooruit gaan en daarna stagneren en er zijn mensen, zoals jij,
die in het begin vreselijk "vechten" en voor hun gevoel geen stap vooruit gaan.
De stress is dan zo diep "opgeslagen" in je lichaam dat het je lichaam moeite kost om het los te laten.
Maar...............toch gaat dat gebeuren, want de aanhouder wint.

Sommige mensen die dit hebben gaan soms AD medicijnen gebruiken om het makkelijker te maken om de stress, die in het lichaam vastzit, los te laten.
Andere oefenen stug door en weer andere gebruiken naast HyperVen een homeopatisch middel wat dit ondersteunt.

Kijk even wat je wilt en anders kan ik natuurlijk altijd Rob voor je inschakelen om jouw situatie te bekijken.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Raar gevoel in hoofd
11 December 2010 11:29
Hoi Ellen,


Ik gebruik homeopatische middelen, maar die helpen niet afdoende.
Gisteren heb ik de hyperventilatie provokatietest gehad, waarvan ik donderdag de uitslag krijg en dat is niet echt een fijne test....eye rolling smiley

Het gevoel wat het opriep (wastrommel in hoofd, richting paniekaanval) is echter geheel anders als waar ik nu chronisch last van heb. Geen idee wat dat betekent, dat hoop ik donderdag te horen. Hebben jullie daar ervaring mee?

Aangezien er nog geen eenduidige diagnose is blijf ik zoeken (wat ook niet bevorderlijk is voor de innerlijke rust) en ik krijg steeds meer het idee dat hyperventilatie/paniekaanvallen meer het gevolg zijn ipv de oorzaken/'>oorzaak....dat eeuwige duizelige/drukkende/zwalkende gevoel in hoofd alsof ik de hele dag dronken/gedrogeerd ben wat ik heb vanaf het moment dat ik opsta is enorm invaliderend plus dat het de nodige spanning oproept. Ik zit er aan te denken om naar een gespecialiseerd duizeligheidscentrum te gaan om te zien of men daar er iets mee kan.

Bloed, hersenscan ed. was allemaal in orde (CRP-waarde was iets verhoogd naar 43), maar zoals iedereen wil ik weer gezond worden en "normaal" kunnen functioneren en op dit moment zit ik in een labyrint waar ik de uitgang niet kan vinden....elke hulp/suggestie is meer dan welkom.

Ow ja....er werd tijdens de provokatietest ook een ECG van het hart gemaakt wat er goed uitzag en hartslag was in rust rond de 60 en tijdens de test rond de 65.....lijken me ook geen rare waardes, hoewel ik er bij moet zeggen dat ik betablokkers slik voor te hoge bloeddruk. Saturatie was rond de 98. Als jullie meer info willen, dan wil ik die uiteraard altijd geven. smiling smiley



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/12/2010 11:37 door Toon44.
Re: Raar gevoel in hoofd
11 December 2010 17:38
Hoi Toon,

Ik ken heel goed dat rare drukkende/duizelige/zwalkende/dronken/gedrogeerde etc gevoel in je hoofd! Het is echt verschikkelijk, temeer omdat je het niemand uit kunt leggen die het niet heeft, ik heb vaak gewenst dat ik gewoon ergens pijn had of zo, dat tast je gevoel van bewustzijn tenminste niet aan. Ik heb er last van sinds April als onderdeel van een burn-out, en het is sindsdien langzaam minder geworden, maar de laatste tijd merkte ik niet mer zoveel vooruitgang daarom ben ik met HyperVen begonnen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het door chronische hyperventilatie komt, ik heb hier veel over gelezen, en het is de enige ziekte waarbij dat gevoel werd omschreven en als symptoom werd genoemd.
Ik ken ook goed dat constante gevoel alsof je flauw kunt vallen, er is bloed geprikt en bij mij was toevallig ook de CRP verhoogd! Maar de kans dat dat iets te maken heeft met dat gevoel is klein, die hoge CRP kan ook gewoon door een virus (verkoudheid/griep e.d) komen. Samen met hoofdpijn zijn dit trouwens ook de enige symptomen die ik heb van hyperventilatie, dus als jij die andere niet hebt betekent dat niet dat je niet hyperventileert.

Ik vind het fijn om te horen dat ik niet de enige ben met dat gevoel, ik vind trouwens ook dat je het heel goed weet te omschrijven, want er zijn eigenlijk geen woorden die het gevoel precies aanduiden.

Als ik jou was zou ik fanatiek gaan HyperVennen, want dat lijkt me een goede manier om er van af te komen (ik ben zelf nog te kort bezig om dat zeker te weten).Ik betwijfel of het verstandig is om naar zo'n duizeligheidcentrum te gaan, dikke kans dat ze er daar ook niks mee kunnen, en het kost je wel veel tijd moeiten en eventueel geld. In ieder geval wens ik je heel veel sterkte ermee!
Re: Raar gevoel in hoofd
11 December 2010 18:10
Hé Remon,


Thnx voor je berichtje! Het is twijfelen, zoeken en nog meer twijfelen en zoeken. Vanaf het moment dat ik opsta loop ik te zwalken en dat maakt angstig en onzeker....word er helemaal gek van het invalideert steeds meer. Leef op zich gezond (afgezien van roken....), slaap ook goed met 8 uur per nacht, maar heb het gevoel dat ik met een hamer een hele harde klap op het voorhoofd heb gekregen en dat gevoel gaat niet weg....24/7.

In zo'n situatie grijp je alles aan, omdat je amper meer vooruit komt en de situatie zeer slecht is en het lijden groot.
Er zijn een heleboel "typische" chronische hyperventilatie symptomen die ik niet heb, zoals steken in borst en dan twijfel ik alweer....hopelijk kan de uitslag van de chronische hyperventilatie-test donderdag meer duidelijkheid geven.

Heb aan het begin van dit jaar voorgenomen om serieus aan mijn klachten te werken....ben 2x in de week gaan sporten, 2 uur per dag wandelen/bewegen, geen alcohol/koffie naar de fysio voor spierpijnen, ontspanningsoefeningen en behoorlijk afgevallen. Tsja....en dan wordt het alleen maar slechter en slechter....ben in juli gestopt met 's middags werken en sinds september zit ik helemaal thuis en word helemaal gek van die enorme druk die er op het hoofd staat.

Ben ook een aantal keren daadwerkelijk omgevallen met 1 keer een behoorlijk serieus ongeluk als gevolg en daarna hebben ze me helemaal onderzocht, dus dat er geen tumor of andere rare ziektes zijn geloof ik wel, maar wat dan wel??
Had een te hoge bloeddruk en slik daar betablokkers voor en iedereen kent wel dat gevoel dat je even hebt als je te snel opstaat uit een stoel....dat gevoel zit dus de hele dag in mijn hoofd, maar een 48 uursmeting van mijn bloeddruk heeft ook geen vreemde resultaten opgelevert, dus ja....chronische hyperventilatie lijkt dan de meest logische verklaring, alleen zijn de gevolgen zo extreem dat ik het voor mezelf amper rationeel kan verklaren.

Ik weet wat een hyperventilatie/paniek-aanval is en dat is een ander gevoel als wat ik nu heb....het lijkt wel alsof er iets los zit in mijn hoofd (naast het beroemde steekje grinning smiley ) en ook daarom zoek ik verder....mocht het duizeligheidscentrum geen verklaring geven, dan kan ik iig weer iets uitsluiten, want leven op deze manier kan echt niet meer....kom amper meer het huis uit en de angst neemt ook weer grote vormen aan en ik wilde graag de tweede helft van mijn leven iets prettiger doorbrengen.

Jij ook heel veel sterkte en ik hoop dat het HyperVennen bij je helpt!
Ow ja....erg fijn dat mensen met reageren met min of meer dezelfde symptomen en klachten....de herkenning en het kunnen delen geeft een goed gevoel!



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 11/12/2010 18:14 door Toon44.
Re: Raar gevoel in hoofd
13 December 2010 16:56
Hoi Toon,

Ik wilde even zeggen dat ik dat rare gevoel ook in mijn hoofd heb gehad, ik heb zelfs een hersenscan gehad, niets aan de hand!!
Ik ben een keer naar het ziekenhuis gereden ook dat ik gek werd in mijn hoofd.. Achteraf moet ik er om lachen. Dat rare gevoel in mijn hoofd was na 2 maanden HyperVennen weg, iig overdag. Ik had nog wel iets van 10 maanden daarna nog snachts van die aanvallen van raar in mijn hoofd maar nu heb ik het al meer dan een jaar niet meer!! Hoe gaat het met HyperVennen?

Groetjes
claudia
Re: Raar gevoel in hoofd
13 December 2010 17:10
Hey Claudia,

Het rare gevoel in het hoofd is 1, maar dat ik er bij tijd en wijle ook bij omval is een ander verhaal. Medisch heeft men dat (nog) niet kunnen verklaren en dat dat alleen het gevolg is van chronische hyperventilatie lijkt me ook sterk. Loop echt de hele dag te zwalken en dat levert enorm veel stress en spanning op en zorgt ervoor dat ik nauwelijks meer normaal kan functioneren.
Lijkt wel als of er af en toe voor een split second het licht uitgaat in het hoofd. Bizar.

HyperVennen gaat niet echt goed als ik naar de resultaten kijk....maar goed....volhouden en heb er niets bij te verliezen....30 seconden is toch wel een grens waar ik amper overkom, met heel veel moeite lukt dat soms net, dus dat zijn geen wereldschokkende getallen. ;-)
Re: Raar gevoel in hoofd
13 December 2010 20:48
Als je hele erge hyperventilatie hebt, en dat denk ik wel aan jouw scores ook te zien dan kan je van HyperVentileren ook wel omvallen hoor...
Ik hoop dat het snel beter met je gaat. Enne, ik heb ook nooit hele hoge scores gehaald hoor! Dat zegt niet altijd iets, hoogte van de scores. Bij iedereen verschillend. Succes en ik hoop dat je je snel beter voelt!
Re: Raar gevoel in hoofd
13 December 2010 22:27
Hoi Toon

Misschien maakt het je wat minder angstig ( en dat iets wat je nu wel kan gebruiken)
maar ik heb ook gelezen dat je zoals jij het zeg om kan vallen van hyperventilatie/chronische hyperventilatie.
Er zijn zoveel verschrikkelijk veel klachten die je van deze rotaandoening kan krijgen,
Natuurlijk moet je alles uitsluiten, maar zo te lezen heb je al heel wat onderzoeken gehad.

Ik heb niet dezelfde klachten als jij, maar surf ook veel op zoek naar een oplossing.
Ben net ook weer gestart met HyperVennen, doe maar 5 trials per dag. Dat is natuurlijk niet veel,
maar meer kan ik nu niet aan. En beter iets dan niets.

Wat me verder nog opvalt is, dat jij alsmaar aan het rennen en vliegen bent om een gevoel
kwijt te raken. Ik heb dat vaak ook en ik noem het een adrenalinebom die in mij zit en
er uit moet. De adrenaline aangemaakt door bergen angst voor alles wat je voelt
en de onzekerheid etc etc.
Ik heb dat vaak bij het wakker worden, ws dan de hele nacht gehyperventileerd en
als de klachten zo erg worden dat ik niet meer kan geloven dat dat allemaal van de hyperventilatie komt.

Probeer jij nog iets van ontspanningsoefeningen te doen?

Ik rook ook, had er al lang vanaf gewild, maar dat lukt echt niet met al die spanning.
Daardoor halen we natuurlijk ook geen hoge scores. Ik zit ook op 35 sec.
Maar vaak genoeg gelezen hier, dat de hoogte van de scores niet uitmaakt.


Ik hoop dat je iets aan mijn berichtje hebt.

Heel veel sterkte!

Groetjes Vlinder
Re: Raar gevoel in hoofd
14 December 2010 12:39
Hoi Vlinder,

Dank voor je bericht!

Ontspanningsoefeningen doe ik idd ook, net zoals ik een jaar lang echt heel erg gezond ben bezig geweest (afgezien van het roken) ook naar fysio en massage....mss. is het idd allemaal wel ontlading van spanningen en is mijn lichaam en geest weer heel langzaam bezig om in een normale modus te komen, maar het duurt zo lang en het vele piekeren en nadenken helpt natuurlijk ook niet echt plus dat de spierpijn hevig aanwezig blijft.

Heb het idee dat ik de wereld beleef in een soort van slowmotion en ik beweeg me voort zoals mensen nu heel voorzichtig over de gladde wegen gaan....alsof het heel traag gaat in mijn hoofd en dat maakt raar en voelt vreemd wat ook weer spanning oproept.

Dat de scores niet al te hoog zijn maakt me in die zin niet uit dat ik het zeker niet als een wedstrijd zie, maar je hoopt natuurlijk wel dat je wat progressie ziet. Ik ben trouwens ook begonnen met trials van 5 op een dag en dat langzaam uitgebouwd.

Donderdag krijg ik de uitslag van mijn chronische hyperventilatie-test en dan zal ik hopelijk zeker weten of er idd sprake is van chronische hyperventilatie (Heb jij ooit een test gehad?) Heb gelezen dat niet alle testen even betrouwbaar zijn, maar ik heb de provokatietest gedaan (wat een verschrikking is dat) en dat gaf toch hele andere sensaties als dat ik nu dagelijks ervaar....dat lijkt veel meer op de klassieke, acute hyperventilatie wat ik ook ken en ik hoop maar dat door deze test ook de chronische hyperventilatie-versie naar boven kan komen....mocht dat idd zo zijn, dan is er iig een duidelijk aanknopingspunt en mocht het niet zo zijn....tsja....dan wordt het dus verder zoeken.
Re: Raar gevoel in hoofd
15 December 2010 09:56
Het ergste is toch wel het 's ochtends wakker worden....dat gebeurt met het idee dat er 100 liter caffeine door mijn lichaam giert, terwijl ik toch netjes een uur of 7-8 aan 1 stuk doorslaap....van achter mijn ogen komt er een bizar gevoel opzetten en ik voel me meten als een doorgedraaide cokesnuiver....en dat om 8 uur 's ochtends.

Kan het zijn dat je 's nachts hyperventileert en daarom zo wakker wordt? Moet meteen rennen, vliegen en springen om een beetje van die extreme onrust af te komen....kan er niet de vinger opleggen wat het allemaal precies is, maar niet normaal hoe heftig dat is.sad smiley
Re: Raar gevoel in hoofd
15 December 2010 13:01
Na 2 jaar van alles te lezen en met de zelfde klachten rond te lopen heb ik toch maar een account aangemaakt...

Wat mij nu erg helpt is het eindelijk kunnen accepteren dat de klachten van chronische hyperventilatie komen en dat de oorzaken/'>oorzaak stress is.. Dit alles is ontstaan na jaren lang hard werken en doorgaan terwijl ik me kaptop rookte en blowde.... Ben nu al 2 jaar gestopt met roken en blowen en werk inmiddels ruim een jaar maar heb regelmatig mijn dips... soms zo erg dat ik echt even me ogen moet sluiten om helemaal tot rust te kunnen komen.. Adem halen via de maag help dan enorm en zo dan ik toch weer met een beter gevoel verder....

@Toon44 Wat jij omschrijft heb ik ook een hele lange tijd gehad, als ik wakker werd ongeveer 10a 20 minuten later leek het wel asof er 100 vlinders door me buik aan het racen waren.. Dit kan door stress komen wat 's ochtends altijd zijn top bereikt omdat het lichaam wakker wordt en zich moet klaar maken voor de dag... Toch kan ook het HyperVentileren hier aan mee helpen want sinds ik hier 's nachts geen last meer van had was ook dat gevoel 's ochtends wel 800% minder...

Nou succes allemaal en ik ga lekker naar de bedrijf arts om te horen hoe we nu verder moeten want ik wil zo graag lekker werken alleen loop ik elke keer tegen deze klachten aan en belemmerd dit mij enorm..

Groetjes,
Roel



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/12/2010 13:02 door Roelio.
Re: Raar gevoel in hoofd
15 December 2010 15:53
Hey Roel!

Super dat je een account hebt aangemaakt....hoe meer ervaringen, hoe meer beter, zeker als je nog bezig bent met de zoektocht.

Die 100 vlinders die jij beschrijft zitten bij mij niet in m'n buik, maar in m'n hoofd....wat ik schreef: alsof er 's nachts coke wordt aangemaakt in mijn hersenen. Adrenaline overdosis oid lijkt het op en dat al ongeveer een half jaar lang elke ochtend weer, ondanks sporten, bewegen, afvallen, gezond en regelmatig eten....dan zou je toch een keer wat verbetering mogen verwachten?, tenzij er iets anders fout zit. Geen koffie, cola, aspartaam en zulke dingen...na zo'n lange tijd op toppen van zenuwen leven is het too much.

Roken doe ik nog wel, drugs gebruik ik ook niet, afgezien van legale oxazepam om de angst at te dempen.

Nou moet ik er voor de volledigheid bij vertellen dat ik een jaar of 6/7 ingestort ben en de diagnose burn-out heb gekregen.....moe, moe en nog eens moe. Burn-Out leek logisch, want had ook veel, vaak en hard gewerkt, maar wel altijd met enorm veel plezier! Half Europa door reizen is toch best een soort van jongensdroom voor me geweest en kon heel veel kwijt in mijn job.

Eind vorig jaar bleek dat het geen burn-out was, maar slaapapneu....eye rolling smiley Kwamen ze lekker snel achter, want ondertussen allerlei angst/stress e.d. opgebouwd, vanwege die anhoudende vermoeidheid en was door inactievere levensstijl ook behoorlijk aangekomen (ondertussen weer allemaal weg). Anyway....geopereerd, een beugel in 's nachts en klaar is Kees....beugel is niet echt seksy en prettig, maar who cares als je zolang geleden hebt.

Idd vervaagde de vermoeidheid begin dit jaar en kon weer hele dagen werken en ging er weer op uit....slowly but surely....gestopt met AD medicijnen en zag het weer zitten, totdat deze "speedy zijn" klachten om de hoek kwamen kijken en in september as het zover dat ik helemaal niet meer kon werken....alleen maar vliegen, rennen en springen....wat ik niet doe, maar zo voelt het wel. winking smiley

Nou is het bekend dat als je jarenlang onbehandelde apneu hebt, dat je hoofd zich weer in moet stellen op normale zuurstofwaardes en dat staat bekend als de adrenaline dip, maar dat die al iets van een half jaar duurt is dan weer niet normaal....er zijn geen goede dagen meer, alleen maar slechte- en hele slechte.

In hoeverre apneu en chronische hyperventilatie elkaar overlappen weet ik niet en ik weet geeneens 100% zeker of het wel chronische hyperventilatie is (morgen hopelijk wel), hoewel ik weet dat mijn ademen soms te hoog is....niet in borst, maar niet goed door kunnen ademen alsof het mddenrif vast zit en je je buik niet helemaal uit kan zitten....alsof de spieren daar vast zitten.

Vroeger was ik easy going en stond volop in het leven, hoewel ik weleens typische hyperventilatie klachten had, zoals benauwdheid, brok in keel e.d., dus dat speelt zeker een rol....nu zijn er zoveel zaken dat ik de verbanden niet meer kan leggen at wat is en wat aar voor zorgt en ondertussen blijf ik met dat speedgevoel zitten wat een heel raar gevoel in het hoofd geeft.

Helaas ben ik dus nog niet zover als jij dat ik accepteer dat het (alleen) chronische hyperventilatie klachten zijn, omdat ik weet en is aangetoond dat ik apneu heb (gehad). Officiëel is het opgelost en zijn dit mss nog steeds afkickverschijnselen, maar ze zijn zo heftig, extreem langdurig dat ik me dat niet voor kan stellen. Kortom, ik ben nog geen stap verder en ondanks alle zaken die ik veranderd heb in mijn leven om er vanaf te komen, loop ik nog steeds in het duister te tasten.

Meer weten over het HyperVen programma?