[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ergere klachten en zieker tijdens sessies

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
ergere klachten en zieker tijdens sessies
27 January 2011 19:40
Hey,

Onlangs ben ik gestart met HyperVen. Ik ben met positieve gevoelens begonnen met de therapie omdat ik geen raad meer wist met chronisch hyperventilatie. Ik begin een beetje zat te worden om continue met klachten rond te lopen. Doordat ik het op het forum positieve dingen heb gelezen over de therapie wil ik deze zo lang mogelijk gaan volgen maar wordt door de klachen een beetje ontmoedigd.

De eerste paar dagen ging het iets beter met me (waarschijnlijk door mijn positieve gevoelens) maar na de 1e week is het bergafwaarts gegaan. Ik krijg vooral erge oorsuizingen, maag beweegt heel veel, vooral als de maag dicht bij mijn hart extreem beweegt krijg ik hierdoor angst. krijg rare gevoelen in mn armen (soort gevoelloosheid) maar als ik dan in mijn arm knijp voel ik de pijn gewoon, en veel slapeloosheid (deze had ik niet voordat ik begon met de therapie, deze had ik alleen in het begin van mijn chronische hyperventilatie) enz. enz. enz. enz. enz.

Tijdens de therapie weet ik niet wanneer ik precies moet beginnen met uitademen. Ik kan vanaf het gevoel van "ik wil adem halen" nog daarna zeker 25 sec. mijn adem inhouden maar ik weet niet of dit ook de bedoeling is. ik krijg snel hoopfdpijn tijdens de therapie en voel meteen ook hartkloppingen. Ook voel ik een soort verzuring tijdens de therapie in mijn hersenen. Deze klachten zorgen voor demotivatie waardoor ik minder snel een sessie volg. Nadat ik met de therapie ben begonnen zijn mijn spieren in het hele lichaam weer begonnen met het trekken. Hiervan zou ik graag de reden van willen weten.


Al met al weet ik niet wat ik moet doen. Ik wordt een beetje radenloos. Omdat ik het verstandig vondt om mijn therapist (cesar) op de hoogte te brengen dat ik ook HyperVen heb ik haar op de hoogste gesteld. Alleen dit heeft bij mij tot meer verwarring gezorgd. Ik kreeg van haar te hore dat het maximaal uitademhalen niet goed was en dat ik dit niet moest gaan doen. Ze vondt behalve dat de HyperVen wel een geschikte methode voor herstellen.

Ik heb mijn leven zien veranderen sinds ik klachten ervaar van het chronisch hyperventilatie. Ik wil weer mijn oude leven terug.
Re: ergere klachten en zieker tijdens sessies
28 January 2011 09:14
Hai ,

Niet ontmoedigd raken hoor.
Wat jij meemaakt hebben velen van ons meegemaakt.

Ik ga aan Rob vragen of hij jou advies kan geven hoe je het beste verder kan gaan en hoe je je ademhaling het
beste kan regelen tijdens de therapie.

Hou vol!!!
Lieve groetjes van Ellen

Meer weten over het HyperVen programma?