[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

starten met uitademen

Gepost door tomvangaever 
starten met uitademen
01 February 2011 14:35
Hoi allen,

Even een vraagje over wanneer je nu moet beginnen uitademen: moet dit vanaf het eerste gevoel van benauwdheid of moet je tot het uiterste gaan ? Ik ga soms door tot ik met men hoofd op het toetsenbord lig te bonken om het nog 'iets langer' uit te houden. Ga ik dan te ver ? Het is nogal moeilijk voor mij om een vast punt te bepalen om te beginnen uitademen.

Alvast bedankt,

Groeten,
Tom
Re: starten met uitademen
01 February 2011 19:48
Hallo Tom,

Dat is absoluut niet de bedoeling! Je moet het niet forceren en niet proberen om langer dan comfortabel is de adem in te houden, zeker niet in de in de eerste 2 trials. Wat jij beschrijft betekent dat je het enorm forceert. Dat moet je zeker niet doen, want het helpt echt niet om sneller beter te worden en kan zelfs averechts werken…Denk eraan dat de scores slechts een hulpmiddel zijn en niet het doel. Deze therapie heeft tijd nodig, gemiddeld zo’n 4 maanden. Forceren helpt niet om sneller beter te worden, werkt vaak averechts en soms krijg je er andere klachten voor terug…

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?