[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

bronchitus

Gepost door terremans 
bronchitus
08 February 2011 15:19
Afgelopen 1 februari begonnen, dus 1 week bezig. Ging op zich goed, maar nu heb ik gisteren zomaar ineens weer bronchitus, voor het eerst in 14 jaar(!) Ik merkte het in het weekend al, dat het ademen minder goed ging, nu valt er niets te HyperVennen.
Kan het een met het ander te maken hebben? Of is dit puur toeval?

groet
Terry
Re: bronchitus
08 February 2011 15:29
Hai Terry,

Ik ga je vraag voorleggen aan Rob, want die weet gewoonweg beter antwoord te geven op deze vraag. winking smiley

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: bronchitus
08 February 2011 19:46
Hallo Terry,

Van gezondheidsplein.nl:

quote.
Bronchitis is een aandoening van de longen, waarbij ontsteking en irritatie van het longweefsel een rol spelen. De kleine luchtwegen in onze longen heten bronchi (enkelvoud = bronchus). Als deze luchtbuisjes ontstoken raken, bemoeilijkt dit de ademhaling. Deze infectie heet bronchitis. Je kunt een onderscheid maken tussen acute en chronische bronchitis. Acute bronchitis ontstaat vaak na verkoudheid of griep. Bacterien of virussen die in de longen terecht komen veroozaken dan een infectie. Door het geínfecteerde slijm in de longen moet je veel hoesten
unquote.

Het is dus een virus of andere bacteriele infectie. Het inhouden van de adem kan dat niet veroorzaken/'>oorzaakt hebben voor zover ik weet. Dus ik zou het op toeval houden. Wel erg vervelend omdat je inderdaad daar eerst helemaal! vanaf moet voordat je de HyperVen oefeningen weer gaat oppakken.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: bronchitus
09 February 2011 09:08
Hoi Rob en Ellen,

Dank voor jullie antwoorden. Ik had zelf ook al het idee dat het puur toeval is. T'is wat!
En ja, nu eerst weer beter worden, voordat ik weer kan HyperVennen.

groet
Terry

Meer weten over het HyperVen programma?