[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

weer een vraagje

Gepost door lauras 
weer een vraagje
01 March 2011 07:54
Ik heb gemerkt dat als het wat beter met mezelf gaat HyperVen moeilijker gaat en als het heel slecht met me gaat dan gaat HyperVen een stuk makklijker en gaan me scores weer omhoog. Iemand een idee hoe dit kan?
Re: weer een vraagje
01 March 2011 12:33
Ik weet niet waar het aan ligt, maar ik heb het ook...

groetjes,
Arno
Re: weer een vraagje
01 March 2011 14:12
Ik heb het juist andersom,als ik slecht slaap,en me dus rot voel,gaat het een stuk moeilijker.
Re: weer een vraagje
01 March 2011 17:07
Hallo Laura,

De scores zijn inderdaad soms wat bedrieglijk in dat kader. Maar het is eenvoudig te verklaren. Als je je slecht voelt, hyperventileer je meer dan wanneer je je goed voelt. Als je meer hebt gehyperventileerd, zullen je scores hoger zijn omdat dan je CO2 levels lager zijn. Je kan het dan dus langer volhouden omdat het wat langer duurt voordat je CO2 niveau het ademcentrum triggert. Andersom geldt hetzelfde, als je je goed voelt, hyperventileer je minder en zijn de CO2 levels in het lichaam hoger en daardoor hou je het weer iets minder lang vol.

Daarom is de grafiek ook maar een hulpmiddel. Scores van één sessie zijn niet echt belangrijk voor het grotere beeld. Het gaat om de opbouw over langere tijd. Vandaar dat de voorgangsgrafiek het gemiddelde bijhoudt. Dat is namelijk wel een goede graadmeter. Als het gemiddelde over de loop der maanden stijgt, neemt je algehele tolerantie voor CO2 toe. En dat ga je merken doordat de klachten minder worden en uiteindelijk weg blijven…
Re: weer een vraagje
01 March 2011 17:09
Bedankt voor de uitleg smiling smiley
Dat klinkt idd wel logisch ja smiling smiley

Meer weten over het HyperVen programma?