[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Slaapproblemen door adrenaline (gebeurtenis)

Gepost door Richard 
Slaapproblemen door adrenaline (gebeurtenis)
19 September 2011 10:12
Afgelopen zaterdag zijn we met het gezin even op bezoek geweest bij mijn ouders. Tegen de tijd dat we weer naar huis gingen kwam de hand van één van onze kinderen klem te zitten in de liftdeur van mijn ouders. Het gevolg is dat ik meteen reageerde en vrij snel zijn hand kon loskrijgen. Buiten het feit dat we allemaal geschrokken zijn was er gelukkig niets met zijn hand gebeurd.

Nu komt het!
Door de situatie kreeg ik een stoot adrenaline en handelde ik meteen. Alle zenuwen en onrust die ik had waren in één klap weg en bleef er een soort lichamelijke siddering achter. Toch had ik al meteen het gevoel van dit krijgt gevolgen. Zeker omdat sinds ik overspannen ben heel onrustig en slecht slaap door adrenaline-rushes enzo. Tevens is mijn hartslag hoger.

Voor de zekerheid heb ik in avond een slaappil genomen en heb goed geslapen. Gisteren had ik nog steeds de sidderingen en ben ik een heel stuk gaan fietsen om het kwijt te raken. Vannacht heb ik niet geslapen en blijf last houden van die sidderingen. De zenuwen zijn er op dit moment niet (vaak) maar ik zit de wachten op de klap.

Herkent iemand een dergelijk adrenaline stoot aangezien deze anders is dan de “rushes” en het maar blijft sidderen en onrustig.

Kan iemand (Rob?) me uitleggen hoe ik hier mee moet omgaan om weer kalmer te worden? Ik was net zo lekker bezig en begon eindelijk wat verbetering te voelen en ben bang weer terug te glijden.

Groet,
R-



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19/09/2011 13:24 door Richard.
Re: Slaapproblemen door adrenaline (gebeurtenis)
19 September 2011 11:33
Hallo Richard,

De anticipatie is een deel van het probleem. Je verwacht gevolgen en wacht daarop. Dat komt omdat je vertrouwen in je eigen lichaam danig op de proef is gesteld. Toch moet je proberen om dat vertrouwen weer terug te krijgen. Mogelijk dat je lichaam reageert op die adrenaline stoot. Anderzijds krijg je door HyperVen meer buffers waardoor dit soort klappen weer normaal opgevangen kunnen worden. Hoe moeilijk het ook is, vertrouw op je lichaam om dit soort zaken de baas te kunnen. Zelfs al krijg je nog een heftige reactie. Ook die gaat weer voorbij. Het is een cliché, maar je moet gewoon doorgaan alsof er niets veranderd is.

Je hebt het feitelijk goed opgelost door een slaappil te nemen en te gaan fietsen. Fietsen is een heel goede manier om lichaam en geest te ontspannen. Tenminste als je rustig fietst. Dat is sowieso een aanrader voor iedereen. Dat de zenuwen nog wat na sidderen is normaal, maar gaat vanzelf weer voorbij…
Re: Slaapproblemen door adrenaline (gebeurtenis)
19 September 2011 11:47
Dank je wel Rob voor de heldere en duidelijke uitleg.
Re: Slaapproblemen door adrenaline (gebeurtenis)
26 September 2011 08:51
Als je dat heb moet je echt gaan sporten een uur of twee en de volgende dagen ook anders zit het keilang in je lijf is vreselijk heb dat ook maanden gehad. Het lijkt anders wel of er beestjes onder je huis zitten. Als je niet sport krijg je het niet weg wat je ook denkt of probeert rustig te zijn. Groetjes.
Re: Slaapproblemen door adrenaline (gebeurtenis)
07 October 2011 15:00
Hallo allemaal,

Ik ben nu bijna 2 maanden overspannen en bezig met HyperVen en heb het idee dat een aantal van mijn klachten wel wat aan het verbeteren zijn.

Alleen heb ik enorm veel last van slecht slapen (heel licht en elke 2 uur wakker) en tegelijkertijd ben in overdag niet overdreven moe. Wanneer ik naar bed ga slaap ik redelijk snel in en als ik dan wakker wordt ben ik rustig en probeer ik gewoon weer verder te gaan. Ook wordt ik standaard tegenwoordig om 04.30 wakker en dan lukt slapen ook niet meer. Het tijdstip dat ik naar bed ga is gelijk aan voor mijn overspannenheid. In de meeste informatie die ik tot nu toe heb gelezen staat dat de meeste mensen die overspannen zijn heel erg moe zijn én slecht slapen.

In de ochtend altijd erg nerveus/gespannen en er hoeft maar iets te gebeuren en ik voel de adrenaline door mijn lijf stromen en mijn hart bonzen. Qua belastbaarheid heb ik nog een lange weg te gaan.

Herkent iemand het slechte slapen in combinatie met overspannenheid of is het iets dat meer met hyperventilatie te maken heeft?

Ik weet dat ik pas 2 maanden bezig ben en dat alles niet zomaar overgaat maar de meeste mensen die ik spreek hebben niet zo lang last gehad van het slechte slapen en waren altijd moe.

Meer weten over het HyperVen programma?