[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

autorijden?

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
autorijden?
24 September 2011 22:46
Ik heb nu bijna 2 jaar last van een paniekstoornis. In het begin kreeg ik zowat elke dag paniekaanvallen, maar nu al stukken minder gelukkig en voor noodgevallen gebruik ik oxazepam. Maar wat ik al niet meer 1 jaar durf is buiten mijn woonplaats autorijden omdat ik heel vaak aanvallen heb gehad in de auto en bij de laatste aanval heb ik vol gas gegeven om zo snel mogelijk bij mijn huisarts te komen compleet in paniek. Ik wil zo graag weer overal naartoe rijden, dat is mijn grootste wens. Zijn er mensen die mij tips kunnen geven misschien. Gisteren moest ik naar de kapper 5 km rijden en ik rij mijn woonplaats uit en daar begint het weer...HELP
Re: autorijden?
25 September 2011 15:29
Hey Bianca,

Het lijkt wel een beetje op mijn verhaal, ook ik kreeg mijn eerste paniekaanval in de auto, je moet is weten hoe hard ik reed om thuis te komen,
ik reed zo hard langs een flitspaal dat ie nog geen eens afging grinning smiley ik weet namelijk dat ie et wel doet. zo hard reed ik.
ik stopte bij de ambulance-post, alleen niemand deed open, tegenover de ambulance-post woon ik dus ik rende als een gek naar huis om me ma te waarschuwen omdat ik voor me gevoel dood ging, een hartstilstand ofzo. maar wel keihard rennen naar huis. achteraf slaat het nergens op natuurlijk. heb er helaas een ziektevrees aan overgehouden. wat je er aan kan doen weet ik dus niet, maar ik zelf kan gelukkig wel weer langere afstanden rijden. weet je ook waardoor je een paniekaanval krijgt tijdens het rijden??

gr, jeffrey
Anonieme bezoeker
Re: autorijden?
25 September 2011 16:47
Hey Jeffrey,
Ik heb werkelijk geen idee waarom het telkens in de auto gebeurd. Ik denk omdat het komt omdat het aantal keren gebeurd is in de auto en nu die angst heb ontwikkeld, tenminste dat zegt mijn huisartssmiling smiley Hiervoor reed ik overal naartoe en dat is ontzettend frustrerend als je dat niet meer durft en baal hier ontzettend van. Ook heb ik nogal eens last van hartoverslagen en boem..direct paniek en richting huis, echt een ellende. Ik ben in ieder geval wel van plan om het onder controle te krijgen en binnenkort weer ga beginnen met kleine stukjes en zonder oxazepam, want dat is ook geen veilige combinatie eigenlijkeye popping smiley Maar goed dat jij het weer durft en hopelijk ik binnenkort ook weer en lekker weer overal naartoe kan scheuren!!
Groetjes Bianca
Re: autorijden?
25 September 2011 17:35
Hai Bianca,

Heel erg herkenbaar het niet meer ver in de auto durven rijden.
Bij mij was het zelfs zo dat ik jaren mijn huis niet meer uitdurfde en niet meer alleen durfde te zijn.

Je huisarts heeft gelijk. Je lichaam reageert op de angst die je al meerdere keren hebt gevoeld bij het verlaten van je dorp/stad met paniek. Je maakt je van te voren er al druk over, dan ga je HyperVentileren en daarna volgt de paniek.

Ik maak een lang verhaal kort, zodat het voor jou makkelijker te lezen is.

Ik heb heel veel therapieën gedaan en niets heeft geholpen. Psycholoog, alternatieve geneeskunde, ademhalingstherapie en noem maar op. Pas toen ik al 12 jaar een paniekstoornis met straatvrees had vond ik HyperVen op het internet en heb dat toen met de moed der wanhoop geprobeerd om daarmee ervan af te komen. En dat is gelukt. Ik kan weer alleen thuis zijn. Alleen boodschapjes doen. Op visite. En.............autorijden. winking smiley

Het is misschien handig als je onze site eens op je gemak doorleest. Ik denk dat je daar heel veel voor jou bekende informatie tegenkomt. Onze site is: www.hyperventilatie.info.

Als je vragen hebt, dan kan je ze altijd op het forum plaatsen.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/09/2011 17:37 door Ellen.
Anonieme bezoeker
Re: autorijden?
25 September 2011 21:06
Hey Ellen,

Bedankt voor je reactie! Ik heb al veel overwonnen zoals alleen boodschappen doen, visite, maar telkens als ik mij akelig ga voelen word ik bang en krijg ik een vluchtreactie en ga ik weg uit de situatie waarin ik op dat moment ben. Ik was weer begonnen met werken, maar ook daar heb ik alles achter mij gelaten en in paniek naar huis gereden. Ik heb nu bijna 2 jaar een ziektewetuitkering en afgelopen week moest ik daar voor de keuring en ik vrees dat ik in januari weer aan het werk moet en daar zie ik verschrikkelijk tegenop, maar ja..ik moet nog ongeveer 3 weken wachten voordat ik een definitief antwoord daarop heb. Maar ik ga je site eens op het gemak lezen, ben heel benieuwd..thanxs!winking smiley

Meer weten over het HyperVen programma?