[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Onderzoek hyperven

Gepost door tamara 
Onderzoek hyperven
30 September 2011 13:27
@Ellen en Rob, misschien is het een idee om nog eens de wetenschappelijke kant van HyperVen te versterken. Het onderzoek van Dr Snitslaar is in de jaren 80 geweest. Misschien kan het nog eens d.m.v. evidence based onderzoek onder de aandacht worden gebracht bij de nieuwe generatie neurologen (in opleiding?)? Juist ook om twijfels te reduceren en om de therapie te profileren bij zorgverwijzers.

groet, Tamara
Re: Onderzoek hyperven
30 September 2011 14:43
Hallo Tamara,

Dat is al een aantal malen geprobeerd, maar zonder succes. Het helpt ook niet echt mee dat de medici hyperventilatie als ziekte hebben 'afgeschaft'. Er mag - ook in de opleidingen - alleen nog maar over een paniek- of angststoornis worden gesproken. Dat oorzaken/'>oorzaak en gevolg hierbij vaak worden omgedraaid is helaas een gevolg van dit uitgangspunt....

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Onderzoek hyperven
08 October 2011 20:28
@Rob: wat is al enkele malen geprobeerd? Een onderzoek te starten? Of is er wel onderzocht maar geen resultaat? En zou jij niet in je klanten database een onderzoek kunnen doen? Van voor en na de therapie?

@Tamara:
Ik kan je wel ergens mee gerust stellen. Ik heb 10 jaar geleden in de Kliniek voor Gedragstherapie gezeten in Venray (van Gogh kliniek). Dit is 1 van de beste klinieken in nederland. Werken alleen met top artsen, therapeuten en bewezen methodes.
In deze kliniek geloven ze ook dat hyperventilatie een belangrijke rol speelt bij angst. Ze doen daar precies dezelfde methode als HyperVen. Alleen noemen ze het daar "de duikersmethode" en werken ze met een zelfgemaakt programma.
Ik heb het helaas daar nooit gevolgd. Maar ik kan je wel vertellen dat ze niet aan deze ademhalingsmethoden zouden beginnen als hun hele medische staf er niet grondig naar gekeken hadden

Meer weten over het HyperVen programma?