[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Scores

Gepost door Nieveeya 
Scores
27 November 2011 12:02
Hoi iedereen,

Tot mijn grote blijdschap ben ik vandaag begonnen met HyperVen. Heb al jaren last van hyperventilatie en wil hier nu écht wel vanaf geraken. Soms zie ik gewoon mn leven niet meer zitten erdoor :s Mijn eerste gemiddelde tijd van mijn allereerste sessie was 35 seconden. Ik vroeg me af hoe het zat met jullie scores? Gewoon even nieuwsgierig hoor ;-)

Groetjes
Re: Scores
27 November 2011 16:44
Hoi Nieveeya,

Mijn scores waren nog veel belabberder (gek woord). Ik begon met net 20. Ben nu bijna 7 weken bezig en zit nu tussen de 45 en 50. Mijn klachten zijn nu nog wel iets erger dan voor ik begon, maar ik heb het gevoel dat er echt iets gebeurd. Ik ben er van overtuigd dat er een dag komt dat onze klachten minder worden en dat het allemaal weer een beetje leuker wordt.

Heel veel succes de komende tijd!!
Guusje
Re: Scores
27 November 2011 18:07
Hoi Guusje!

Ik hoop het echt heel erg voor ons allemaal! Heb net m'n 2e sessie achter de rug. Het is zo'n bevrijding om dit te kunnen doen, maar tegelijk ook wel lastig. Tijdens het inhouden van de adem heb ik het gevoel echt te ontploffen. Nog maar na 3 seconden inhouden ofzo moet ik echt mijn best doen om niet uit te ademen. Ik heb vaak gelezen op deze site dat je de situatie niet mag forceren, maar het evenwicht vinden is vrij moeilijk momenteel. Ik wil het zeker niet forceren, maar aan de andere kant wil ik toch langer dan 5 seconden mijn adem kunnen inhouden grinning smiley Het feit dat mijn borstspieren het niet aankunnen en beginnen te trekken langs alle kanten, is momenteel weinig bemoedigend. Maar we blijven uiteraard positief! Ik heb er nog maar mijn eerste dag opzitten!

Groetjes!
Re: Scores
28 November 2011 06:29
Ja dat snap ik. Het is ook erg zwaar. Volgens mij is het belangrijkste niet je scores nu, maar meer dat je het gaat volhouden, dan komt die stijging vanzelf.

We doen er nu tenminste iets aan en dat voelt wel fijn.

Guusje
Re: Scores
07 December 2011 22:40
Hallo,

Had deze avond enorm onrustige benen en voelde me over het algemeen heel onrustig. Is het erg als ik dan eenmalig een sessie oversla omdat ik het gevoel heb dat ik me echt niet ga concentreren op mijn ademhaling omwille van de onrust...

Groetjes
Re: Scores
14 December 2011 09:54
Hoi Niveeya,

Ik heb net mij eerste echte sessie gedaan en had een score van gemiddeld 34 seconden. De eerste trial was iets lager (spannnend, hogere hartslag) en het ging steeds beter. Het placebo-effect van "ik doe er iets aan" is bij mij ook wel aanwezig, denk ik. Ik voel mij een stuk rustiger en ontspannender. Ik heb het gevoel weer wat meer controle te hebben over mijn leven en niet overgeleverd te zijn aan hyperventilatie. Dat is ook een prettig bij-effect van deze therapie. Ik heb er alle vertrouwen in.



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/12/2011 09:58 door Friezin.

Meer weten over het HyperVen programma?