[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Enorm wisselend beeld; wie herkent dit?

Gepost door Friezin 
Enorm wisselend beeld; wie herkent dit?
13 December 2011 18:16
Hallo beste mede-HyperVenners,

Ik lees hier allerlei verhalen van mensen die heel diep gaan en veel klachten hebben. Allereerst petje af voor hun doorzettingsvermogen en hun strijd tegen hyperventilatie en alle andere zaken waar zij mee te kampen hebben! thumbs up

Ik heb het idee dat het bij mij allemaal veel subtieler verloopt. De ene dag (zoals vandaag) voel ik mij prima; geen hartoverslagen, rustige hartslag, geen klachten, etc. Maar gisteren was het weer helemaal mis: hele dag door hartoverslagen, ongerust voelen, moe, spanning in de buik, hoog ademen. En soms kan dit per dag of zelfs per uur verschillen zonder dat er iets duidelijks aan vooraf gegaan is. Zo ineens "plop" is de spanning er. confused smiley

Wie herkent dit? Hoort dit ook bij chronische hyperventilatie?
Re: Enorm wisselend beeld; wie herkent dit?
14 December 2011 07:55
Bij mij is het ook geen dagelijkse kost, het variëert per dag tussen erg veel last tot gewoon nergens last van. Kan er nog totaal geen verband tussen ontdekken, werken, vrij, vakantie, weekenden, doordeweeks, hele drukke dagen of juiste hele rustige qua volle agenda, er is geen peil op te trekken waardoor ik me dan zo voel, hoe ik het oproep of hoe ik het beter kan voorkomen.

Zeker als ik 3 of 5 dagen eigenlijk geen last heb gehad begin ik voorzochtig te denken dat er echte vooruitgang in zit of dat ik er eindelijk gewoon vanaf ben, en dan komt er toch weer ergens een terugval. Als ik eerlijk ben, in de periode februari / mei was ik na een terugval soms wel een hele dag aangedaan, even niet happy. De effecten van een terugval lijken wel echt minder erg dan die eerste keren waar de factor schrik vast ook in meespeelde, en over eht algemeen stap ik er makkelijker overheen, probeer het achter me te laten en weer meteen de normale dingen te doen. Afleiding, lichtelijk negeren werkt voor mij bestwel goed.
Re: Enorm wisselend beeld; wie herkent dit?
14 December 2011 08:58
Hoi Animal,

Bedankt voor je reactie. Ik herken mij geheel in je beschrijving. Nou ja, laten we er het maar op houden dat het voor ons fijn is dat er ook dagen/weken zijn waarbij we ons gewoon goed voelen. Dat lees je hier ook wel anders..,..

Meer weten over het HyperVen programma?