[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

een te snelle hartslag ?!

Gepost door Eveliienn__ 
een te snelle hartslag ?!
13 December 2011 19:03
Hallo ik ben een meisje van 17 jaar

sinds juli heb ik last van een te snelle hartslag, vermoeidheid, ...

Nu ben ik naar de dokter geweest, bloed laten trekken alles in orde, naar cardioloog geweest ook alles in orde alleen zeide ze dat ik een te snelle hartslag had en dat ik iets van sport moest gaan doen omdat ik een slechte conditie had.

wat kan je eigelijk doen met zo'n snelle hartslag ? en kan er erge dingen gebeuren want heb er eigelijk wel wat bang voor.
Re: een te snelle hartslag ?!
14 December 2011 09:07
Hoi,

Als de cardioloog zegt dat er niks mis is met je hart, dan is het niet gevaarlijk een te snelle hartslag te hebben. Zelfs hartoverslagen (die soms echt naar voelen) zijn in principe ongevaarlijk. Als je erop gaat letten, angstig/ongerust wordt gaat je hart sneller kloppen en wordt je nog banger, etc. Probeer dat cirkeltje te doorbreken. Heb je last van hyperventilatie? Doe er dan wat aan door bijv. hier te gaan HyperVennen. Zijn er andere stresserende factoren in je leven? Probeer die te elimineren of er goed mee om te gaan door bijv. een coach te zoeken die je daarbij helpt.

Je bent nog jong. "Spontane" hartproblemen komen op die leeftijd zeer zelden voor. Bovendien ben je onderzocht (niks te zien) en gaf de arts je een waardevol advies: ga sporten. Sporten is goed voor je hart en je algehele (geestelijke) gezondheid. Het soort sport maakt niet veel uit, doe vooral wat je leuk vindt en je goed vol kunt houden. Het doel van sporten is dat je hartslag tijdelijk omhoog gaat en je daarbij ook je andere spieren vesterkt. Dit klinkt gek in jouw geval, maar je traint dan als het ware je hart. En dat is goed voor je hartslag.

En misschien heeft de arts het ook wel gezegd: wees matig of stop met het nuttigen van koffie, cola, zwarte thee, chocolade. Hier zitten stoffen in die je hartslag kunnen versnellen. Ook alcohol en roken geven dat effect.

Het is lastig, maar probeer er niet te veel mee bezig te zijn. Sterkte!



3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/12/2011 10:34 door Friezin.
Re: een te snelle hartslag ?!
14 December 2011 10:51
danku voor de informatie, ben er wel wat beter gerust in.
het is gewoon raar dat ik dat ineens heb gekregen, ik heb er namelijk nooit last van gehad

Meer weten over het HyperVen programma?