[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

magnesium

Gepost door Guusje 
magnesium
14 December 2011 12:32
Beste allemaal,

Heb al wat informatie gelezen over magnesium, maar ben toch benieuwd of er meer mensen zijn met ervaringen hiermee.

Ik gebruik sinds een aantal weken magnesium 400mg voor het slapengaan. Ik voel me sindsdien erg onrustig en heb ook het gevoel dat ik veel meer last heb van snelle hartslag en overslagen. Volgens de dame in de winkel is dit onmogelijk omdat je magnesium juist slikt als rustgever. Verder heb ik ook onzettend last van dunnere ontlasting sinds ik het gebruik.
Ik ben nu heel erg aan het twijfelen of ik toch niet moet stoppen met het gebruik hiervan. Je leest soms ook dat je gewoon moet doorzetten, maar om me nu zo rot te blijven voelen???

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!!

Guusje
Re: magnesium
14 December 2011 14:47
Hai Guusje,

Heb je ook al met de zoekfunctie (rechtsboven) op het woord magnesium gezocht?
Er wordt op ons forum best wel veel over gesproken.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: magnesium
15 December 2011 10:45
Hallo Guusje,

Ik heb van mijn arts magnesiumpidolaat gekregen van het merk Deba (bij de apotheek te bestellen). Deze vorm van magnesium wordt veel beter opgenomen door het lichaam. Ik ben hier zeer tevreden over. Van de gewone magnesium kreeg ik ook diarree als je er teveel van neemt. Ik heb het gevoel dat mijn overslagen veel minder zijn sinds ik deze neem. ( hoop dat het zo blijft want het is toch allemaal heel beangstigend.) Ik heb wel eerst mijn magnesiumgehalte laten testen in het bloed en spieren. Dit is een bloedonderzoek bij een orthomoleculaire arts. Ik moet er 5 per dag nemen maar dat is voor iedereen anders he. De gewone huisartsen weten er allemaal niet veel van en minimaliseren het allemaal. Ik raad het je zeer aan om eens te laten testen.

Groetjes Muriel
Re: magnesium
15 December 2011 18:14
Super dank voor je reactie. Ik laat volgende week ook mijn bloed testen op magnesium, b12 en nog zo wat dingen. Inderdaad niet via een huisarts, maar via een natuurgeneeskundig arts. Ik ben voor nu maar even gestopt en begin weer nadat ik mijn waardes weet.

Ik heb ook begrepen dag magnesium echt heel goed kan werken voor klachten die bij chronische hyperventilatie horen.

Ik zal het volgende week laten weten.

Guusje

Meer weten over het HyperVen programma?