[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Net begonnen met Hyperven

Gepost door Ruud1980 
Net begonnen met Hyperven
12 January 2012 10:13
Beste forumgebruikers,

Ik zal mezelf even kort voorstellen. Ik ben een man van 31 jaar en heb sinds 2 jaar echt last van hyperventilatie klachten. Als ik het me zo bedenk had ik dit daarvoor ook wel al af en toe, maar toen verdwenen de klachen altijd vrij snel weer! Daardoor heb ik er toen niet echt aandacht aan geschonken. Ongeveer een half jaar na de geboorte van mijn eerste zoontje werden de klachten beetje bij beetje erger. In het begin heb ik geprobeerd om dit te negeren, ik dacht altijd "dit is vanzelf gekomen en zal ook vanzelf wel weer overgaan". Nu weet ik wel beter!

Met het familiebezoek op eerste kerstdag had ik er ook weer last van! Erg onrustig, verre van ontspannen! Eenmaal thuis aangekomen werd ik erg geirriteerd, hoe kan het zo zijn dat je bij je eigen familie niet eens ontspannen op de bank kan zitten? Ik was er helemaal mee aan! Gelijk gaan zoeken op het internet en bij toeval kwam ik bij HyperVen terecht. Na een en ander gelezen te hebben, heb ik me gelijk ingeschreven en ben ik de volgende dag begonnen.

In het begin haalde ik een score van 45 seconden, de afgelopen 2 weken liepen deze waarden steeds iets omhoog. Nu zit ik tussen de 90 en de 100. In de eerste week namen de klachten vrijwel gelijk wat af. Nu lijkt het als of ze erger zijn geworden. Na lezen op dit forum zag ik dat bij meerdere mensen in het begin de klachten toenamen. Ik hoop dat dit van korte duur is!! smiling smiley Ik ben zeker van plang om 4 maanden de therapie te volgen....en hoop dat ik er daarna voorgoed van af ben!

Hoe zijn jullie ervaringen?

Vriendelijke groeten,
Ruud

Meer weten over het HyperVen programma?