[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hartbonzen

Gepost door Muriel 
hartbonzen
24 February 2012 09:11
Hallo,

Als ik in rust ben of tijdens het slapen heb ik last van het bonken van mijn hart. Ik word er soms wakker van. Mijn hartslag gaat dan niet sneller maar het klop ontzettend hard. Ik voel het dan het hardste in mijn rug. Beangstigend. Nog iemand die dit herkent?

Muriel
Re: hartbonzen
24 February 2012 15:40
hoi,
ik ben nieuw hier en had/heb vele vragen. maar wat jij vraagt kan ik wel bevestigen. hoewel ik zelf niet echt zo'n probleem van maak, want ik heb andere klachten die mij erger lastig maken.
maar als ik in mijn bed lig voel ik dat ook. niet altijd... ik weet niet hoe het komt dat het soms wel is en dan weer helemaal niet. het is net of ik iets aan mijn hart ga krijgen, het bonst dan anders dan anders en nogal hard. maar als ik mijn vingers op mijn hals slagader leg ofzo, dan voelt het normaal hoor... tis net of ik het me een beetje inbeeld zeker... ik hoop dat er nog anderen iets kunnen antwoorden zodat je mischien een beetje gerust gesteld word.


lieve groetjes Mayana
TPA
Re: hartbonzen
29 March 2012 14:31
Deze chronische hyperventilatie-klacht is ook bij mij herkenbaar. Heb deze enkele jaren geleden ook gehad, toen ik last begon te krijgen van chronische hyperventilatie.
Heb de laatste twee jaar geen chronische hyperventilatie-klachten meer gehad, maar helaas zijn ze sinds enkele dagen er terug. En dan met name het hartbonzen met het drukkend gevoel op de borst.
Heel vervelend, en hopelijk raak ik er binnenkort weer vanaf...
Re: hartbonzen
01 April 2012 19:03
Ik heb deze klacht zelf niet, maar iemand die ik ken heeft dit wel heel erg gehad. Bij hem voelde je zijn hart zelfs door zijn winterjas heen kloppen. Na verloop van tijd is deze klacht bij hem ook vanzelf weer weg gegaan.

Meer weten over het HyperVen programma?