[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Duizeligheid bij stilstaan

Gepost door Milaan 
Duizeligheid bij stilstaan
06 March 2012 12:33
Lieve lotgenoten,

Ik ben al weer een aantal maanden bezig met HyperVen en blijf nu zo steken rond de 90 seconden.

Wat nog steeds mijn voornamelijke klacht is, is het duizelig worden bij stilstaan. Als ik zit of lig is er niks aan de hand qua duizeligheid, als ik ga lopen is het ook nog wel te doen, maar als ik vervolgens ga stilstaan zonder dat ik ergens tegen aan ga staan, gaat het mis...dan word ik met de seconde duizeliger, totdat ik op een gegeven moment voor mezelf echt even iets beet moet pakken of ergens tegenaan moeten gaan leunen om te voorkomen dat ik omval zeg maar.

Is dit herkenbaar? het komt tezamen met spierkrampen, koude voeten en geregeld hartkloppingen, van die harde knallen na een seconde stilstand.

Ik heb verder binnenkort een operatie staan om mijn tussenschot te corrigeren en mijn kraakbeen te corrigeren wat teveel naar binnen staat, waardoor ik moeilijk door mijn neus kan ademen. Iemand daar ervaring mee? Je zou me er heel erg mee helpen!

Zet hem op allemaal!!
Re: Duizeligheid bij stilstaan
06 March 2012 20:03
Hallo Milaan,

De duizeligheid bij stilstaan en lopen is een typische chronische hyperventilatie klacht. Het komt omdat de bloedvaten vernauwd zijn en de hersenen verminderd bloed toegevoerd krijgen. De koude voeten zijn een ander voorbeeld. Krampen komen weer meer door het afzetten van melkzuur door de spieren. De spieren doen dat om het verlies aan CO2 te compenseren. Dat de scores af en toe stagneren is normaal. Soms moet je even een aantal dagen stoppen en daarna weer oppakken. Vaak stijgen de scores dan plotseling weer. Het lichaam heeft af en toe even een (adem smiling smiley pauze nodig om de aanpassingen te verwerken. Geef het even een paar dagen rust en pak het dan weer op. Kijk wat het doet met de scores. Het kan overigens wel een tijdje nog duren voordat dat lichte gevoel in het hoofd helemaal weg is. Vaak gaat dat met bepaalde perioden waarin het weg is, dan komt het plotseling weer terug (erg demotiverend, maar helaas gaat het vaak zo). De perioden waarin het wegblijft worden wel steeds langer…

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?