[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ongerustheid, kan je je ziek voelen van hyperventilatie?

Gepost door kelly__ 
Ongerustheid, kan je je ziek voelen van hyperventilatie?
31 March 2012 14:38
Hallo,
Ik ben nieuw hier!
Ik zal jullie even wat kort over mezelf vertellen. Ik ben 21 en kamp al met angsten sinds mijn 15 jaar.
Ik woon in België. Ik ben al naar tal van kinésisten geweest, tevergeefs. Ik sukkel nog steeds met die hyperventilatie. Ik merk dat mijn klachten verergert zijn door oma's overlijden. Ben bang van de dood en dit heeft me zo angstig gemaakt. Ik ben nooit meer op mijn gemak, ik ben nooit gerust. De intensiteit van klachten is enorm toegenomen. Ik ervaar deze :

* zeer onwerkelijk gevoel (t.o.v mezelf en omgeving)
* mijn hele lichaam voelt zo licht.
* moe wakker worden, ook veel wakker worden.
* afwezig gevoel
* overprikkeld
* gedesoriënteerd gevoel
* overgevoelig voor prikkels ( geluid/licht)
* soms kan ik niet meer denken en lijkt het alsof ik wartaal spreek.
* extreem flauw/misselijk gevoel. Ben bang om van mijn stokje te gaan.
* rare gevoelens in mijn hoofd, ook heb ik soms schokjes in hoofd.
* als ik mijn lichaamsdelen aanraak bijv men gezicht voelt deze gewaarwording anders aan. Zo onwerkelijk.
* het gevoel geen lucht te krijgen.
* pijn in linkerarm
* druk op borst
* het gevoel alsof mijn geest gevangen zit in lichaam.
...
doordat ik de laatste tijd deze klachten qua intensiteit zeer sterk ervaar ben ik zo snel van slag en in staat een ziekenhuis op te bellen of de huisarts. Zit ook steeds te zoeken op internet. Ik heb het gevoel dat ik echt dag/nacht hyperventileer. Ik word er gek van.
Ik twijfel steeds of het wel degelijk hypeverventilatie is wat ik evaar.
Mijn vraagjes zijn :
1. Kan je je echt gewoon ontregeld voelen door een verkeerde ademhaling? Zowel geestelijk als fysiek?
2. hyperventilatie , is dat enkel een symptoom van een dieper liggend probleem? Omdat mijn psycholoog chronische hyperventilatie niet echt serieus neemt.
3. Wat kan ik eraan doen om meer ontspannen te zijn en hoe kan ik mijn denkwijze veranderen? M.a.w dat ikzelf de baas ben tegenover die chronische hyperventilatie.
4. Ik rook ook. Kan het dat mijn klachten hierdoor verslechteren?

Alvast bedankt!
M.v.g
Kelly
Re: Ongerustheid, kan je je ziek voelen van hyperventilatie?
31 March 2012 18:08
Hoi Kelly,

Voor zover ík het begrepen heb, zijn alle symptomen die jij noemt te verklaren door hyperventilatie! Ik ben nu sinds een week bezig met de HyperVen, dus ik kan je nog niets over 'resultaten' vertellen, maar door wat ik erover gelezen heb ik op de forums, zou ik HyperVen een kans geven, als ik jou was.

Gr. en succes, Arthur
Re: Ongerustheid, kan je je ziek voelen van hyperventilatie?
31 March 2012 18:33
Hallo Arthur,
Leuk dat je reageert op mijn berichtje. smiling smiley wel men huisarts en psycholoog vertelden mij dat ik hyperventileer door angst. Dat ligt allemaam nauw samen. Dat het eerder een symptoom is, maar ik merk echt dat die ademhaling niet goed zit. Mijn huisarts wist mij ook te vertellen dat werken aan hyperventilatie geen nut heeft aangezien er niets word gedaan aan die oorzaken/'>oorzaak. Ik dacht steeds dat ik hyperventileerde en dat de angst daaruit voort vloeide, niet omgekeerd. Maar ik weet gewoon niet goed hoe eraan te beginnen, want voel mij echt helemaal belabberd en onwerkelijk en angstig enzo ervan. Ik analyseer mezelf ook de hele tijd en alles begint dan zo raar te doen. Denk ik ' oh het lijkt of men hart stopt met kloppen.' Hoe ervaar jij jouw hyperventilatie?
Dankjewel voor de aanmoediging. Doet deugd.
Ik wens jou ook heel veel succes
Groeten Kelly
Re: Ongerustheid, kan je je ziek voelen van hyperventilatie?
12 July 2012 22:19
he meid,

sit wat met dezelfde vraag..of ik chronische hyperventilatie heb door onderliggende problemen of de problemen er zijn door de chronische hyperventilatie. ben nu 1x bij therapeute geweest en moet woensdag weer. zij merkte ook meteen mijn angsten op voor het ijl lopen enzo. ze wil meer inzicht in me zodat ze me over de angsten heen kan helpen en msch ook de chronische hyperventilatie. ben benieuwd naar woensdag en hoop om dan weer wat dichter bij mezelf te komen.
dat aan uw hoofd komen en anders gewaarworden ervan heb ik ook eens gehad met hoofdpijn erbij. was heel eng. Moet wel zeggen dat de symptomen bij mij niet zo erg zijn als bij u maar die angsten...bha naar he. het belemmert u in uw dagelijkse leven. hoop dat je wat meer tot rust kunt komen en de hulp krijgt die je wilt!

xxx anna

Meer weten over het HyperVen programma?