[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Plassen tijdens oefenen

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Plassen tijdens oefenen
05 April 2012 12:15
Misschien een wat vreemde titel, maar ik moet (bijna) altijd plassen als ik aan het oefenen ben.
Vooraf ga ik tegenwoordig al naar de WC, maar dat maakt niet uit, het lijkt wel alsof ik door het adem vasthouden de druk op mijn blaas vergroot en dan aandrang krijg.

Hou ik op de verkeerde manier (te laag?) mijn adem vast of zou het iets anders kunnen zijn.

Best vervelend om iedere sessie te moeten onderbreken en ik merk ook dat de eerste trial na het WC-bezoek een stuk lager ligt dan de rest van de sessie.

Iemand die het herkend en/of eventueel tips heeft?


groeten, Anton
Re: Plassen tijdens oefenen
05 April 2012 13:00
Hallo Anton,

Ik denk dat die aandrang niet van de druk komt, maar eerder een effect is van de oplopende zuurgraad in het bloed. De hersenen registreren de verandering en reageren met een bepaalde prikkel. Ik denk dat het vanzelf zal verdwijnen als je wat verder komt met de therapie en de hersenen meer gewend raken aan de gewijzigde zuurgraad. Het is vervelend, maar er is weinig aan te doen denk ik...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Anonieme bezoeker
Re: Plassen tijdens oefenen
05 April 2012 15:38
Dank voor het antwoord.

Het is geen drama oid, maar vooral vervelend dat je de sessie moet onderbreken plus dat je dan een iets vertekend beeld krijgt door een lagere score tussendoor, hoewel dat niet het belangrijkste is voor me, want er zit toch wel een (langzaam) stijgende lijn in.

Als er geen oplossing is, dan gaan we gewoon vrolijk door en dan maar hopen dat het op den duur wat minder wordt.

Meer weten over het HyperVen programma?