[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Tips

Gepost door pvt 
pvt
Tips
09 April 2012 14:00
Ik ben nu iets meer dan een week bezig en zie gelukkig een duidelijke vooruitgang. Kon ik de eerste dag nauwelijks de 30 seconden halen, ligt nu mijn gemiddelde al rond 60 seconden.
Tijdens de paasdagen helaas niets gedaan dus vandaag lag mijn gemiddelde wel weer wat lager maar nog steeds beduidend beter dan de eerste dagen.

Ik heb gemerkt dat afleiding erg goed helpt. Ik kijk vaak naar boven en tel dan de spijkertjes in het plafond. Ik kom nu tot 80 spijkertjes. Ook je bekken kantelen waardoor de longen iets meer ruimte krijgen helpt goed. De laatste 10 seconden wanneer het erg zwaar wordt buig en strek ik mijn armen, helpt ook.

Ik snap ook het begrip trigger beter. Ik krijg het bij 30 seconden erg zwaar en ben heel erg geneigd om dan te gaan ademen maar als ik er niet aan toegeef wordt het bij 45 seconden weer wat makkelijker.

Ben benieuwd of anderen dit ook hebben en ook tips hebben.
Re: Tips
09 April 2012 17:07
Hallo pvt,


Eén tip: forceer het niet, want dat kan tot andere klachten leiden.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?