[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

's Ochtends hogere score dan 's avonds....

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
's Ochtends hogere score dan 's avonds....
05 May 2012 23:02
Hallo,

Sinds een week ben ik bezig met HyperVen. Ik had al geruime tijd last van vage klachten, totdat ik 2 jaar geleden in Spanje een heftige hyperventilatie aanval kreeg. Alleen wist ik dat niet en dacht ik dat ik dood ging....gelukkig niet het geval! Maar uiteindelijk, na een tip van mijn buurvrouw:is het geen hyperventilatie?, naar een longarts doorverwezen en daar is het vastgesteld. Toen dacht ik, nou dat lossen we even op. Helaas, ruim 1,5 jaar later en vele therapien later (psycholoog, fysiotherapeut, acupunctuur, craniosacraal) ben ik wel wat mee opgeschoten, maar blijf ik last houden van "trekkingen" in mijn gezicht en vooral vanaf 2 weken voordat de menstruatie gaat beginnen, van een neurveus gevoel in mijn lijf. Ik wil daarvan af, daarom ben ik begonnen met HyperVen.
Nu valt me op dat ik 's ochtends een hogere score haal ( ik HyperVen dan voor het ontbijt), maar 's avonds is ie lager (scheelt zo 15 tot 20 seconden). Wanneer ik iets gegeten heb, bv iets van fruit, er in ieder geval 2 uur tussen zitten. Kan het verschil daarin zitten, dat ik 's ochtens al de hele nacht iets gegeten heb?
Hebben andere gebruikers hier ook last van?

Groetjes,
Bianca
Re: 's Ochtends hogere score dan 's avonds....
06 May 2012 17:05
Maar het is toch niet dat je er last van hebt? Zolang de dag-gemiddeldes maar stijgen is het goed toch? Ik denk eigenlijk dat het te maken heeft met het feit dat je lichaam nog moet opstarten. Snachts adem je sowieso veel rustiger dan overdag.

Gr. Sten
Anonieme bezoeker
Re: 's Ochtends hogere score dan 's avonds....
06 May 2012 18:59
Ja, dat zal het ook wel vast zijn...
Maar ik heb de afgelopen 2 dagen wel het gevoel, dat mijn longen zo aanwezig zijn in mijn lijf, ook wanneer ik niet aan het HyperVennen ben,
Is dit voor iemand herkenbaar? En zo ja, ben je gewoon doorgegaan of heb je geminderd naar 1X per dag?

Groetjes,
Bianca
Re: 's Ochtends hogere score dan 's avonds....
07 May 2012 02:11
Hmm dat lijkt me niet goed. Misschien proberen om minder diep in te ademen? Rook je ook? Herken wel wat je zegt van de periode toen ik nog rookte.
Anonieme bezoeker
Re: 's Ochtends hogere score dan 's avonds....
07 May 2012 07:05
Nee, ik rook al heel lang niet meer, gelukkig! Maar stijgt bij jou iedere dag het daggemiddelde? Bij mij wisselt dat iedere dag, er zit wel een klein beetje een stijgende lijn in, maar niet veel. Daarnaast als ik aan het uitblazen ben, moet ik af en toe soort van hikken, waardoor ik langer uit kan blazen. Is dit herkenbaar?

Gr. Bianca
Re: 's Ochtends hogere score dan 's avonds....
07 May 2012 15:11
Nou ik moet niet echt hikken, het is meer een soort dat mijn middenrif licht samentrekt. Ik moet wel altijd slikken als ik helemaal ben uitgeademd. Mijn dag-gemiddelde schommelt enorm en er is nu nog helemaal geen sprake van een stijgende lijn. Maarja ben ook pas een week bezig, denk dat je na een maand pas kan zien of er stijging in zit.
Anonieme bezoeker
Re: 's Ochtends hogere score dan 's avonds....
07 May 2012 20:58
oke, dan weet ik in ieder geval dat ik niet de enige ben....of het normaal is, is weer een tweede!smiling smiley
Gewoon maar doorgaan...
Re: 's Ochtends hogere score dan 's avonds....
08 May 2012 13:37
Allen,

Het trekken van het middenrif is een goed teken. Het komt omdat het ademcentrum de inademing al triggert, terwijl er nog uitgeademd wordt. Dus je bent de grens dan duidelijk aan het verleggen. Pas wel op dat je het niet forceert. Het effect van het samentrekkende middenrif verdwijnt gewoonlijk na een paar weken, naarmate de tolerantie van het ademcentrum toeneemt.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?